Mondeo ST220 jde o sportovní auto?
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mondeo ST220 jde o sportovní auto?
snad jen to, že na "podjíždění" těch co jedou v levém stále potřebuješ o 1/2 času míň na předjetí 

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
-
- Zkušený
Jj, to jsem taky neřešil a prostě je podjedu zleva, ale horší jsou ti co jedou vlevo stejně pomalu jako vpravo a nechtějí uhnout (i přesto, že je to v citované vyhlášce SilverGhostarumcajs1 píše:pokud jedou všichni vlevo a pravej pruh je volnej, nemám nejmenší důvod se rozčilovat, zařadím se doprava a jedu si vesele dál, ve městě je možno používat všechny pruhy a tak i člověk co si usmislí z leva přejet do prava se samozřejmě musí podívat do zrcátka, jestli tam někdo není, to dá rozum.

Asi v neděli jsem ve městě podjížděl jednoho starého Golfa větší rychlostí možná ani né o 10km/hod a ta kráva mě přehlídla a najela na mě! Troubil jsem, brzdil jsem a ona jako by se nic nedělo to přejetí do pravého pruhu v pohodě dokončila. Kdybych nebrzdil tak jsme normálně v sobě... Nakonec ani neblikla, ani nemávla, prostě nic a když jsem ji pak předjel zleva a ještě jednou troubil tak opět dělalal jako by nic a ani se nepodívala s nějakým kývnutí jako omluvu, nebo něco. A pak člověk nemá mít strach předjíždět zprava

Ex ST220 model 2004
- SilverGhost
- Junior
Chalani, já vám asi prostě nějak nerozumím. Proč by to měli být blbci? Vždyť ve městě je každou chvíli nějaká odbočka vlevo a oni prostě chtějí být už třeba 200m před ní zařazení vlevo, aby se nemotali zleva doprava a zpátky? Vyhláška hovoří jasně, až na tu věc se souběžnou jízdou, takže nevím, proč by mělo být těch 8 lidí vlevo blbců, je to jejich věc. Buď rád, že máš pravý pruh volnýzirafak píše:No neviem,ci je to v poriadku,ked ide 8 blbcov vlavo a pritom maju pravy pruh volny,lebo ak by som ich chcel potom predbehnut v pravom pruhu a niektory si zmysli,ze sa tam strci,tak to velmi bezpecne nieje.Cely civilizovany svet jazdi hlavne v pravom pruhu a lavy pouziva na predbiehanie,len v nasich east blok krajinach jazdi vacsina a castokrat aj slimaci v lavo

Ale obecně si myslím, že STčko není zrovna hodno zabijácké jízdy nedovolenou rychlostí po městě

-
- Zkušený
Jj, neříkám, že po městě stále lítám vysokou rychlostí, ale jedná se spíše o takové ty cesty, které sice jsou v obci, ale třeba 70 by tam nebyla vůbec k zahození, protože jsou široké a není zde ani pohyb chodců tak není koho ohrozit...
A to ježdění v pravém považuji za slušnost, proč se musí takové věci nařizovat zákonem a ještě jen opravdu malá část řidičů se ve městě zařadí do pravého pruhu když se za nimi objeví rychleji jedoucí automobil? Ostatní se chovají tak, že JÁ JEDU PŘEDPISOVĚ A TY MĚ NEBUDEŠ PŘEDJÍŽDĚT.
Sám to také dodržuji tak v tom nevidím opravdu žádný problém. I ve dvou autoškolách to přímo učili, že je lepší jezdit v pravém a levý nechat volný, ale je pravda, že jsou i atoškoly, které učí přesně to sobectví s blokací levého pruhu. Jednou takhle blokovala autoškola levý pruh souběžnou jízdou tak jsme s bráchou nelenili a zavolali na uvedený telefon na autě. Tam nám bylo řečeno, že ve městě můžou jet v jakémkoliv pruhu jak chtějí a následným položení telefonu to vyřešili
A to ježdění v pravém považuji za slušnost, proč se musí takové věci nařizovat zákonem a ještě jen opravdu malá část řidičů se ve městě zařadí do pravého pruhu když se za nimi objeví rychleji jedoucí automobil? Ostatní se chovají tak, že JÁ JEDU PŘEDPISOVĚ A TY MĚ NEBUDEŠ PŘEDJÍŽDĚT.
Sám to také dodržuji tak v tom nevidím opravdu žádný problém. I ve dvou autoškolách to přímo učili, že je lepší jezdit v pravém a levý nechat volný, ale je pravda, že jsou i atoškoly, které učí přesně to sobectví s blokací levého pruhu. Jednou takhle blokovala autoškola levý pruh souběžnou jízdou tak jsme s bráchou nelenili a zavolali na uvedený telefon na autě. Tam nám bylo řečeno, že ve městě můžou jet v jakémkoliv pruhu jak chtějí a následným položení telefonu to vyřešili

Ex ST220 model 2004
-
- Test driver
ja len dodam, že včera borec (stary dedo, cca 60 rokov) v autoškole (instruktor) mi nedal na sidlisku v Prahe prednost a to tak,že som musel zastavit, som si zaklepal na čelo, že čo robí (pretože on stal, a potom vystartoval presne predo mna) a on mi opatoval gesto, tak som dal dole okienko nech si to vysvetlíme, najprv matlal niečo o tom,že musím prisposobit rychlost tak, aby som bol kedykolvek schopny zastavit (panove bol to instruktor!!) tak som mu odpovedal, že ked toto učí aj svojích žiakov, tak poteš pan boh a ,že už by mal sediet doma u piva a nestrapnovat sa) on niečo začal mektat a nadavat, tak som už vystupoval, dal za 1 a zdrhol..)takže asi tak.. 

- rest
- Junior
hm, maximus myslim ze silver ti to napisal v predoslom prispevku velmi pekne, uplne s nim suhlasim. V meste aj keby som mal 600 konove auto nebudem jazdit ako na D1.
Je to ale stale v nas, kazdy chce byt pretekarom
Vidam to v strednej Europe denno denne.
Je to ale stale v nas, kazdy chce byt pretekarom

Ford MONDEO MK4, 2.0 Duratec HE - 107kW, liftback, Thunder metalíza, disky 18" 
- killerhammer
- Test driver
kazdy, kto si kupi 200+ konove auto asi na nom nebude jazdit uplne podla predpisov (myslim hlavne mimo mesta)
pretoze ak by jazdil podla predpisov 200+ koni nepotrebuje
takze ja osobne si myslim, ze vsetci co maju rychle auta su pirati a jazdia casto ako prasata
a do tejto kategorie radim samozrejme aj seba
ak takito majitelia hovoria, ze jazdia podla pravidiel a slusne, tak ja im neverim
pretoze ak by jazdil podla predpisov 200+ koni nepotrebuje

takze ja osobne si myslim, ze vsetci co maju rychle auta su pirati a jazdia casto ako prasata

a do tejto kategorie radim samozrejme aj seba

ak takito majitelia hovoria, ze jazdia podla pravidiel a slusne, tak ja im neverim

- - V6 -
- Zkušený
Čéče já sicenemám auto 200+ ale jezdím podle předpisů
Ale jen občas a tam kde vím že stávají pecky
Nříkám že závodím jako Fitipaldi ale trochu rychleji jezdím 

Ale jen občas a tam kde vím že stávají pecky

Mondeo V6 r.v. 98 5dv.Ghia zelen metal, STkit, 17" alu + 215/45/17 předek, 225/45/17 zadek, podvozek -35mm
pracovně levnější jezdidlo,nezabte mě - fiat marea wejkend 2,4TD HLX

-
- Test driver
mam 100 koní a v obci podla predpisov, mimo a po dialnici neomezene 

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Řadím se k chmelkovi.Chce to jezdit s rozumem a je to v pohodě.Ale už jsme,jak je na tomto foru dobrým zvykem,na několika stránkách utekly od tématu.Je ST220 sportovní auto???? 

- - V6 -
- Zkušený
Ne, je to silný a rychlí auto, ale ne sportovní, můj názor, ale bral bych ho všema 10ti 

Mondeo V6 r.v. 98 5dv.Ghia zelen metal, STkit, 17" alu + 215/45/17 předek, 225/45/17 zadek, podvozek -35mm

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dělali se třeba u ST nějaký limitovaný edice?Myslím jako dělá třeba octavia rs apod.?
- - V6 -
- Zkušený
No nevím to na 100 % ale na 99,9 je ST limitovaná verze mondea tak jako je VRS verze ochcávky 

- killerhammer
- Test driver
ST220 166kW je prave limitovana verzia mondea duratec 3.0 V6 ktore ma standartne len 150kW 
btw., nexcem provokovat, ale 2.5T sa da oficialne cipnut podobne ako focus ST, na cca 275 koni

btw., nexcem provokovat, ale 2.5T sa da oficialne cipnut podobne ako focus ST, na cca 275 koni

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já spíš myslel nějakou limitovanou edici vzhledem...
Naposledy upravil(a) Kóťa dne 06.03.2009 16:33, celkem upraveno 1 x.