FoFo II, AUX a USB vstup
-
- Nováček
Re: FoFo II, radio CD 6000, AUX a USB vstup?
Ahoj,děkuji za reakci. Už je vše o.k. Chyba byla ve flashce. Přeformatoval jsem ji a vše funguje.
- jenda^^
- Nováček
Mám s music boxem problém. Hraje ok, ale když chci přepnout páčkou na další skladbu, buď se nestane nic nebo to začne pípat, jako bych páčku držel, a přestane to buď po chvilce, nebo když zmáčknu tlačítko hlasitosti - pak jsem v jiné složce nebo na začátku současné, jak to vyjde.
Různýma zkouškama jsem došel k tomu, že problém není v ovladači pod volantem (při rádiu funguje OK) ani flashkou (vyzkoušeny dvě flashky se složkama i bez). Co tedy může být špatně? Setkal se s tím někdo?
//no, stačilo vytáhnout rádio a zahýbat konktorama. Po zacloumání tím širokým konektorem na musicboxu začalo přepínání skladeb fungovat správně.
Různýma zkouškama jsem došel k tomu, že problém není v ovladači pod volantem (při rádiu funguje OK) ani flashkou (vyzkoušeny dvě flashky se složkama i bez). Co tedy může být špatně? Setkal se s tím někdo?
//no, stačilo vytáhnout rádio a zahýbat konktorama. Po zacloumání tím širokým konektorem na musicboxu začalo přepínání skladeb fungovat správně.
-
Re: FoFo II, radio CD 6000, AUX vstup?
To jsem netušil, jak hodně je focus určený ke hranímajk píše:Tak jsem pořešil AUX-vymontoval jsem kastlík,byly tam zaizolované 2 konektory-od AUX a od deaktivace airbagu-zajímá nás ten menší-tři vodiče,černý,šedobílý a fialovobílý.Použil jsem kabel z nefunkčních sluchátek,přiletoval 0.5 mm kolíky,zaizoloval,protáhl vnitřkem do prostoru zapalovače,přezkoušel a za 2 hodinky bylo hotovo-náklady 0 kč.Samosebou,že kvalita WMA/MP3 nepoužívám,je moc velký/není nic moc,ale vzhledem k vynaloženým nákladům jsem spokojen.

jo a teď jdu rýpat šrouby na střešní nosič

- crueface
- Junior
Jsem z toho AUXu celej tumpachovej...
Mám FF 2 s výbavou nevýbavou,ale AUX vstup mám v kastlíku,v rádiu je taky zapojen. Takže když připojím na vstup nějaký generátor zvuku (MP3,telefon..),tak by to mělo fungovat?
Mám FF 2 s výbavou nevýbavou,ale AUX vstup mám v kastlíku,v rádiu je taky zapojen. Takže když připojím na vstup nějaký generátor zvuku (MP3,telefon..),tak by to mělo fungovat?
Ford Mondeo 2.0TDDI ,85kW, r.v. 2002
- finsa
- Pokročilý
Ano, stačí připojit mobil či jakejkoliv jinej přehrávač, přepnout rádio na aux a můžeš hrát
FF II FL 1.6 16V kombi Panther Black
Fiesta MK5 1.4 16V Ghia nebo také nákupní taška na kolečkách.

Fiesta MK5 1.4 16V Ghia nebo také nákupní taška na kolečkách.

- matula@kageda.sk
Tak som sa tiež pustil do AUX vstupu. Mám rádio Ford 6000CD, nemal som žiadnu predprípravu, ale kolíčky z rádia trčali, tak to bola výzva.
Kúpil som AUX kábel - http://www.tme.sk - AUX-FORD.01 - cena 2,99 € (+doprava),
jack do panela LUM-KLB4 - cena 1,49 €
kabel Jack-Jack 3,5 M/M - cena 1,06 €
Z AUX-FORD.01 som "odcvakol" koncovku Jack 3,5 samec a priletoval koncovku Jack 3,5 LUM-KLB4 do panela. Do mŕtveho tlačítka vedľa rozmrazovania zadného skla som osadil LUM-KLB4 a druhý koniec kábla - konektor, som supol do združeného konektora na autorádiu. Sadol tam presne, aj sa zakolíkoval.
Pripojený mobil Samsung Galaxy, prehráva mp.3-ky z karty, pri telefonovaní funguje aj ako hands free. Hlasitosť na rádiu však musím zvýšiť okolo 20-ky.
Ďakujem všetkým, ktorí sa tejto téme venovali a dali cenné rady.
Tak a idem sa pozrieť na tempomat.
Kúpil som AUX kábel - http://www.tme.sk - AUX-FORD.01 - cena 2,99 € (+doprava),
jack do panela LUM-KLB4 - cena 1,49 €
kabel Jack-Jack 3,5 M/M - cena 1,06 €
Z AUX-FORD.01 som "odcvakol" koncovku Jack 3,5 samec a priletoval koncovku Jack 3,5 LUM-KLB4 do panela. Do mŕtveho tlačítka vedľa rozmrazovania zadného skla som osadil LUM-KLB4 a druhý koniec kábla - konektor, som supol do združeného konektora na autorádiu. Sadol tam presne, aj sa zakolíkoval.
Pripojený mobil Samsung Galaxy, prehráva mp.3-ky z karty, pri telefonovaní funguje aj ako hands free. Hlasitosť na rádiu však musím zvýšiť okolo 20-ky.
Ďakujem všetkým, ktorí sa tejto téme venovali a dali cenné rady.
Tak a idem sa pozrieť na tempomat.
KAJO
- kemo
- Junior
Přestal mi fungovat orginální USB vstup vyvedený na konzoli vedle ručky. Poškozený nebo zašpiněný nevypadá. Zkoušel jsem i jinou flashku, ale chová se to stejně - ipod/usb nenalezen.
BT v pohodě funguje. AUX, které je tam vyvedené také, jsem nezkoušel (nemám teď jak).
Zkoušel jsem to prolézt a všechny konektory mi přijdou zapojené (vepředu ve středové konzoli i do BT/USB modulu).
Na co ještě kouknout? Napadá mě jedna možná souvislost - předtím než jsem zjistil, že nefunguje, jsem měnil pojistku pro 12V zásuvku, tak jestli jsem tam něco někde nevyvedl, ale USB snad svojí pojistku nemá a kabel od konektoru je vedený origo ve svazku mimo možný dosah mojich pracek?
BT v pohodě funguje. AUX, které je tam vyvedené také, jsem nezkoušel (nemám teď jak).
Zkoušel jsem to prolézt a všechny konektory mi přijdou zapojené (vepředu ve středové konzoli i do BT/USB modulu).
Na co ještě kouknout? Napadá mě jedna možná souvislost - předtím než jsem zjistil, že nefunguje, jsem měnil pojistku pro 12V zásuvku, tak jestli jsem tam něco někde nevyvedl, ale USB snad svojí pojistku nemá a kabel od konektoru je vedený origo ve svazku mimo možný dosah mojich pracek?
- ZaQik
- Admin
co konektor u USB zasuvky?
muzes zkusit propipat kabel mezi zasuvkou a BTmodulem
muzes zkusit propipat kabel mezi zasuvkou a BTmodulem
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- kemo
- Junior
Konektor USB zásuvky - myslíš, jestli není špinavý nebo poškozený? Na první pohled nevypadá, zkoušel jsem ho vyfoukat, vysát a stále to samé. Ale vyloučit se to nedá, jak je umístěný tak k padání špíny svádí.
BT/USB modul jsem neměl venku - tam se dá zapojit klasické USB? nebo myslíš vynechat ten prodlužovací článek mezi modulem a konektorem ve přední části středového panelu?
BT/USB modul jsem neměl venku - tam se dá zapojit klasické USB? nebo myslíš vynechat ten prodlužovací článek mezi modulem a konektorem ve přední části středového panelu?
- ZaQik
- Admin
konektor u zasuvky = konektor na konci kabelu, ktery je zapojen do klasicke USB zasuvky, kam davas flashku
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
- kemo
- Junior
Ten jsem zkoušel taky zatlačit, ale stále stejné. No zkusím to prolézt ještě jednou a pak se asi vydám k profíkovi 

- kemo
- Junior
Tak můj problém díky Zaquikově nápovědě vyřešen. Opravdu byl špatný kabel - zatím netuším kde, všechny konektory se zdají být v pořádku. Zřejmě je někde skřípnutý nebo se dostal bordel do konektoru.
Naštěstí mám novější verzi bluetooth modulu s mini USB, takže jako náhradu mohu použít obyčejný OTG kabel bez jakýchkoliv úprav.
Naštěstí mám novější verzi bluetooth modulu s mini USB, takže jako náhradu mohu použít obyčejný OTG kabel bez jakýchkoliv úprav.
-
Ahoj,
diky moc za paradni navod a spoustu doplnujicich rad.
Docetl jsem jen tam, kam jsem potreboval, takze mozna budu psat neco co tu uz je, ale prihodim jeste jednu vec, pro ty, kterym AUX fungoval jen tak nejak "napul", u hudby temer nesel hlas apod.
U me to bylo naprosto banalni veci - jak se ten AUXovej valecek a sklada se ze dvou casti (seda a cerna), tak jsem je do sebe nemel uplne docvakly a tim padem hral bud levej a nebo pravej kanal. Po poradnem docvaknuti uz AUX hraje naprosto OK.
diky moc za paradni navod a spoustu doplnujicich rad.
Docetl jsem jen tam, kam jsem potreboval, takze mozna budu psat neco co tu uz je, ale prihodim jeste jednu vec, pro ty, kterym AUX fungoval jen tak nejak "napul", u hudby temer nesel hlas apod.
U me to bylo naprosto banalni veci - jak se ten AUXovej valecek a sklada se ze dvou casti (seda a cerna), tak jsem je do sebe nemel uplne docvakly a tim padem hral bud levej a nebo pravej kanal. Po poradnem docvaknuti uz AUX hraje naprosto OK.
- Zizass
- Pokročilý
Mám sice Rádio Sony Mp3,ale nemám USB pro připojení telefonu a CD se mi nechce furt vypalovat...
takže jsem náhodou doma naleznul kabel Jack-Jack a vyzkoušel kvalitu přes AUX,který mám vyvedený v přihrádce spolujezdce.Kabel nemá pozlacené konektory ,ale je robustní v délce 1,5m( Pravděpodobně jsem ho dostal k PC monitoru Dell,nebo k noťasu ?)
Mp3 hrají přes Xiaomi Mi2s velice slušně ,hlasitost jsem nemusel na telefonu extra zvedat,výstup je hlasitý,
pri telefonovaní vše funguje jako hands free. U příchozího hovoru se hudba ztiší a hovor je pěkně slyšet v reprácích.
Jediné co nevyhovuje ,je umístění AUX .Chtěl bych ,aby jsem kabel mohl někudy vyvést a kastlík před spolujezdcem mohl být zavřený.Aby spolujezdec mohl mít telefon v ruce a přehazovat skladby a zároveň aby nezavazel otevřený kastlík.
Neporadí někdo kudy by to bylo nejpraktičtější vyvést
takže jsem náhodou doma naleznul kabel Jack-Jack a vyzkoušel kvalitu přes AUX,který mám vyvedený v přihrádce spolujezdce.Kabel nemá pozlacené konektory ,ale je robustní v délce 1,5m( Pravděpodobně jsem ho dostal k PC monitoru Dell,nebo k noťasu ?)
Mp3 hrají přes Xiaomi Mi2s velice slušně ,hlasitost jsem nemusel na telefonu extra zvedat,výstup je hlasitý,
pri telefonovaní vše funguje jako hands free. U příchozího hovoru se hudba ztiší a hovor je pěkně slyšet v reprácích.

Jediné co nevyhovuje ,je umístění AUX .Chtěl bych ,aby jsem kabel mohl někudy vyvést a kastlík před spolujezdcem mohl být zavřený.Aby spolujezdec mohl mít telefon v ruce a přehazovat skladby a zároveň aby nezavazel otevřený kastlík.
Neporadí někdo kudy by to bylo nejpraktičtější vyvést

Ford Focus II FL kombi 1.8 16V Duratec HE ,92kw, r.v.2009
byl: Ford Focus I hatchback 1.8 16V ZETEC-E ,85kw, r.v.1999
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 97&t=39836

byl: Ford Focus I hatchback 1.8 16V ZETEC-E ,85kw, r.v.1999
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 97&t=39836

-
- Test driver
No asi záleží jak moc se ti v tom chce vrtat
Každopádně musíš vyndat kastlík před spolujezdcem. Pak už to nějak vymyslíš...
Když máš 1,5m kabel tak to můžeš vyvést i do loketní opěrky.

Každopádně musíš vyndat kastlík před spolujezdcem. Pak už to nějak vymyslíš...
Když máš 1,5m kabel tak to můžeš vyvést i do loketní opěrky.
2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW