FoFo II, AUX a USB vstup
- Ajik
- Nováček
Re: FoFo II, radio CD 6000, AUX a USB vstup?
Pokud se nepletu, tak Fordí Musoc Box komunikuje s rádiem po CAN, takže by měl hrát jen když je "tázán".
Já mám ovládání MP3 hned u tlačítka AUX, to jedno ťuknutí do AUX navíc mi nevadí. A v tomto zapojení se mi to přepne i na Traffic či News, když vysílají, ale přehrávání MP3 se nezastaví.
Já mám ovládání MP3 hned u tlačítka AUX, to jedno ťuknutí do AUX navíc mi nevadí. A v tomto zapojení se mi to přepne i na Traffic či News, když vysílají, ale přehrávání MP3 se nezastaví.
Ford Focus II - Kombi, 2006, 1.6 TDCi DURATORQ - 66 kW - spotřeba 5,3l/100km - cca 150tis km
Parrot MKi9200 (Handsfree+MP3), Navigace Sygic, Parkovací asistent, Onboard kamera F90G
Yamaha DragStar 650 XVS - 2002 - 30kW - cca 20tis km
Parrot MKi9200 (Handsfree+MP3), Navigace Sygic, Parkovací asistent, Onboard kamera F90G
-
- Nováček
Zdravim, precital som to tu v podstate cele uz davnejsie, ale chcel by som si len potvrdit info co som sa tu dozvedel, ci je to este stale platna a najlepsia (najlahsia + najlacnejsia) moznost ako spojazdnit MP3 v auticku.
mam radio 6000CD ovalne. odmontoval som kastlik spolujazdca, nasiel som tam 2 konektory. Jeden 6pinovy dvojradovy (to by mal byt na deactiv airbagov?) a jeden 4 pinovy jednoradovy, ktory by teda mal byt ako "predpriprava" na AUX.
Staci mi teraz objednat z Fordu ten valcek (kod produktu 1310208, plati to stale a predavaju to este vobec?), napojit na 4pinovy konektor, niekde ho umiestnit, a potom uz len prepojit pomocou obojstranneho jack kabla s mp3 prehravacom.
Potom uz len prepnut AUX na radiu, pustit player a malo by to hrat. Takze ci som to spravne vsetko pochopil
... este dotaz k tomu valceku. ten z fordu je niecim specialny? neexistuje nejaka alternativa ktoru kupim niekde v elektre? autorizaky mam trosku od ruky, kdezto elektro mam aj 200m peso od prace
mam radio 6000CD ovalne. odmontoval som kastlik spolujazdca, nasiel som tam 2 konektory. Jeden 6pinovy dvojradovy (to by mal byt na deactiv airbagov?) a jeden 4 pinovy jednoradovy, ktory by teda mal byt ako "predpriprava" na AUX.
Staci mi teraz objednat z Fordu ten valcek (kod produktu 1310208, plati to stale a predavaju to este vobec?), napojit na 4pinovy konektor, niekde ho umiestnit, a potom uz len prepojit pomocou obojstranneho jack kabla s mp3 prehravacom.
Potom uz len prepnut AUX na radiu, pustit player a malo by to hrat. Takze ci som to spravne vsetko pochopil

... este dotaz k tomu valceku. ten z fordu je niecim specialny? neexistuje nejaka alternativa ktoru kupim niekde v elektre? autorizaky mam trosku od ruky, kdezto elektro mam aj 200m peso od prace
2019: Ford Focus III HB, EB 92kw, rv. 2015
2014-2018: Ford Focus II kombi 1,6TDCi, 66kW, 11/2007
- tommula
- Zkušený
Pochopil jsi to spravne
jen koupis valecek a napojis a fungujes
Ale alternativniho reseni se obavam ze nebude... taky jsem kupoval valecek za 160,- nebo tak nejak.

Ale alternativniho reseni se obavam ze nebude... taky jsem kupoval valecek za 160,- nebo tak nejak.
Naše -Tommulovo- přibližovadlo FF3 RedCa
Naše rodinné stříbrné přibližovadlo FF 2 1,6 Kombi - prodáno
- Ajik
- Nováček
Alternativní řešení je vždy, ale vyžaduje to rozebrání konektoru přípravy a trochu zručnosti při pájení 3,5 jack konektoru a při přidělání konektoru do otvoru 
Náklad je 20Kč + trocha práce.

Náklad je 20Kč + trocha práce.

Ford Focus II - Kombi, 2006, 1.6 TDCi DURATORQ - 66 kW - spotřeba 5,3l/100km - cca 150tis km
- tommula
- Zkušený
Ja myslel alternativni kopletni reseni koupitelne bez bastleni 

Naše -Tommulovo- přibližovadlo FF3 RedCa
-
- Nováček
no myslel som to presne ako to tommula pochopil, ci sa neda kupit ten valcek alebo nieco podobne ako komplet bez toho, aby som cokolvek musel rozpajat, rezat, spajat, letovat atd... pretoze pri mojej "zrucnosti" by som urcite odpalil pol kabelaze ktora tam je 

-
- Nováček
Tak mi to nakoniec nedalo a zbehol som dnes do autorizaku. Valcek mali skladom, tak som ho rovno kupil za 6,20 eur. K tomu v elektre m/m jack kabel 1,5m za asi 2 eura. Behom par minut som to mal provizorne poriesene, takze stacilo uz len napojit mp3. Dal som tam uz trosku starsi Sony walkman a musim povedat, ze kvalita reprodukovanej hudby uplne napohodu (aj ked teda nie som nejaky audiofil...). Hlasitost mp3 niekde na urovni 2/3 a na radiu pre normal pocuvanie stacilo tak 10-15, pri 20 to uz hralo na moj vkus az prilis hlasno. Este ked sa trosku pohram s nastavenim (basy atd), tak myslim ze to bude oki, za mna spokojnost. Takze diky za toto vlakno!
... ked som uz bol v tom forde tak som rovno kupil aj dve 5w ziarovky a supol som ich na to svietenie do priestoru noh, tiez fajne. Sice obe veci uplne malickosti, ale normalne ma to potesilo, ze ja ako technicky antitalent som si poriesil tieto drobne vychytavky sam
... ked som uz bol v tom forde tak som rovno kupil aj dve 5w ziarovky a supol som ich na to svietenie do priestoru noh, tiez fajne. Sice obe veci uplne malickosti, ale normalne ma to potesilo, ze ja ako technicky antitalent som si poriesil tieto drobne vychytavky sam

- Ajik
- Nováček
Doporučuji dát zdroj zvuku na maximum a tím rádio na méně.
Získáš tím menší zkreslení, protože pokud je zdroj na maximum, tak je maximální odstup signálu od šumu, tím rádio zesiluje i méně šumu.
Získáš tím menší zkreslení, protože pokud je zdroj na maximum, tak je maximální odstup signálu od šumu, tím rádio zesiluje i méně šumu.
-
- Člen klubu
Mas skoro pravdu. Zo skusenosti zdroj do 90%, inak uz skresluje.
-
- Nováček
Popravde som moc neupravoval hlasitost mp3, nechal som taku ako pocuvam normal cez sluchadla a ktomu som "zladil" hlasitost radia... vyhodou by bolo, ze cim nizsia hlasitost mp3, tym mensia spotreba baterky, ale tak to vacsinou nemusim riesit, pretoze aj na maxe to potiahne tak 5-6 hodin... cize vravite ze optimalne zdroj skoro na max a k tomu potom zladit radio pre docielenie co najmensieho zkreslenia/sumu? vcera som to mal zapnute tak 5 minut a zdalo sa to pohode, ale je fakt ze to mam v plane este ponastavovat, tak vyskusam aj toto... diky
- Nepér
- Zkušený
Bych to nastavil tak na 3/4 maxima. I když je pravda, že co už se nepoužívá analogová regulace, je to jedno.
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- Mufin01
- Test driver
Záleží na zdroji zvuku. Zatím jsem v autě pouštěl min. 4 zdroje zvuku a všechny v pohodě ohulený na max. Čím nižší nastavíš hlasitost zdroje, tím víc musíš ohulit rádio a tím víc je slyšet šum zesilovače. Prostě vyzkoušej a uvidíš.
- jenda^^
- Nováček
Tak jsem si udělal radost a koupil jsem od spena USB Music Box. Díky mu!
Napíšu sem pár odpovědí na otázky, které jsem asi nejen já měl ohledně téhle krabičky:
- Hraje přes Aux Vstup
- Ovládání funguje jen pomocí páčky pod volantem - hlasitost klasicky, přepínání skladeb páčkou Seek, přepínání složek podržením páčky Seek. Přímo na rádiu nejde přepínat skladby, jen měnit hlasitost.
- Při připojení jacku v přihrádce hraje pořád Music Box a nic se nesměšuje. Až když odpojím USB, přepne se zvuk na to, co hraje přes jack.
- Po přepnutí mimo Aux (a to i podržením tlačítka Mode na ovladači pod volantem) se přehrávání nezastaví! Box hraje naprázdno dál. Našel jsem i nějakou diskusi, kde tohle chování někdo popisuje jako vlastnost, takže to snad nebude špatným připojením.
- Přehrávání se zastaví jedině vypnutím rádia nebo vytažením USB.
- Po vypnutí a zapnutí nebo vytažení a připojení USB pokračuje hudba tam, kde skončila.
- V USB funguje jak flash disk, tak i jednoduchá čtečka na microSD. USB harddisk bohužel nemám naformátovaný na FAT32, takže jsem ho ani nezkoušel, ale v popisu je max 2 A, takže menší 2,5" HDD by to asi utáhlo - jen si asi nejsem jistý, jestli by byl dobrý nápad provozovat citlivý rotující harddisk v drncajícím autě.
- Nacpat rádio zpátky do pozice se všema těma kabelama a přechodkama bylo dost náročný.
- Kvalita zvuku je výborná, podobně jako přes Aux, když je správně zapojený
Tohle platí tedy aspoň pro můj Fofo II po faceliftu se světlým oválným rádiem.

Napíšu sem pár odpovědí na otázky, které jsem asi nejen já měl ohledně téhle krabičky:
- Hraje přes Aux Vstup
- Ovládání funguje jen pomocí páčky pod volantem - hlasitost klasicky, přepínání skladeb páčkou Seek, přepínání složek podržením páčky Seek. Přímo na rádiu nejde přepínat skladby, jen měnit hlasitost.
- Při připojení jacku v přihrádce hraje pořád Music Box a nic se nesměšuje. Až když odpojím USB, přepne se zvuk na to, co hraje přes jack.
- Po přepnutí mimo Aux (a to i podržením tlačítka Mode na ovladači pod volantem) se přehrávání nezastaví! Box hraje naprázdno dál. Našel jsem i nějakou diskusi, kde tohle chování někdo popisuje jako vlastnost, takže to snad nebude špatným připojením.
- Přehrávání se zastaví jedině vypnutím rádia nebo vytažením USB.
- Po vypnutí a zapnutí nebo vytažení a připojení USB pokračuje hudba tam, kde skončila.
- V USB funguje jak flash disk, tak i jednoduchá čtečka na microSD. USB harddisk bohužel nemám naformátovaný na FAT32, takže jsem ho ani nezkoušel, ale v popisu je max 2 A, takže menší 2,5" HDD by to asi utáhlo - jen si asi nejsem jistý, jestli by byl dobrý nápad provozovat citlivý rotující harddisk v drncajícím autě.
- Nacpat rádio zpátky do pozice se všema těma kabelama a přechodkama bylo dost náročný.
- Kvalita zvuku je výborná, podobně jako přes Aux, když je správně zapojený

Tohle platí tedy aspoň pro můj Fofo II po faceliftu se světlým oválným rádiem.
-
- Nováček
Zdravím všechny. Mám jeden problém. Včera jsem si koupil Music box. Vše jsem v klidu a v pohodě narval do auta,ale po zapojení flash disku se nic neděje. Kabel USB normálně svítí a je připraven k použití. Po připojení flashky to zablika a nic. Mám Focuse 2008. Stříbrné radio 6000cd.
Prosím o radu. Děkuji
Prosím o radu. Děkuji

- jenda^^
- Nováček
Přepnul jsi rádio na Aux a zkusil ho vypnout a zapnout? Párkrát se mi stalo, že po zapnutí rádia "mimo aux" to nehrálo, dokud se tohle neudělalo.
Funguje ta flashka jinde? Je naformátovaná na FAT32?
Funguje ta flashka jinde? Je naformátovaná na FAT32?