Přední světla na Focuse
- Jezek
- Nováček
Re: Přední světla na Focuse
to Mosad:
Při zapnutí dálkových tlumená zůstávají dál svítit. U dvouvláknové žárovky (třeba H4) se vlákna přepínají
Při zapnutí dálkových tlumená zůstávají dál svítit. U dvouvláknové žárovky (třeba H4) se vlákna přepínají
- pppavel
- Junior
U mých AE tlumený zhasnou.....
Ford focus 1.6 kombi,rv99,ghia,PC,vyhř.čelní sklo-tmavě modrá metalíza-aktuální spotřeba 6,9 l/100km

GALERIE- https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=8925 -GALERIE

GALERIE- https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=8925 -GALERIE

- mosad
- Junior
Já si myslím, že ve světlech, kde jsou žárovky H7 a H1 - což je tuším v té Fiestě - se potkávačky nevypínají a přidávají se dálky.
Zatímco v AE co má Kasi je osazení 2 x H7, tudíž se asi přepínají, i proto to zapojoval přes diodu, aby mu to svítilo společně.
Zatímco v AE co má Kasi je osazení 2 x H7, tudíž se asi přepínají, i proto to zapojoval přes diodu, aby mu to svítilo společně.
- sidik
- Nováček
Já si myslím, že jde čistě o elektroinstalaci v autě. Světla, ať už s konektorem předFL nebo poFL, prostě mají jeden pin na potkávačky a jeden pin na dálkáče a vůbec neřeší, že když svítí dálkáče, tak mají svítit i potkávačky, prostě svítí, když je na daném pinu napětí. Aby to mohly řešit, tak by tam musela být něco jako jednosměrná dioda z pinu dálkáčů na pin potkávaček, která by byla schopná přenášet 55W, to bych řekl, že se nedělá ani u jednovláknových světel určených pro předFL.
To, kdy svítí potkávačky a kdy ne tedy řídí elektroinstalace v autě a ta je v předFL přizpůsobená na dvouvlákna H4, takže vypíná potkávačky při dálkách. Jestli chceš, aby se potkávačky nevypínaly, můžeš napřiklad propojit piny 8 a 9 na konektoru páčky blinkrů (postup a obrázky zde byly parkrát uvedeny).
To, kdy svítí potkávačky a kdy ne tedy řídí elektroinstalace v autě a ta je v předFL přizpůsobená na dvouvlákna H4, takže vypíná potkávačky při dálkách. Jestli chceš, aby se potkávačky nevypínaly, můžeš napřiklad propojit piny 8 a 9 na konektoru páčky blinkrů (postup a obrázky zde byly parkrát uvedeny).
- Foord
- Nováček
caute...chcel by som vediet ci ma niekto z vas tieto svetla na vasom Focusikovi.....ak ano napiste kto pozrem si to v galerii ak tam ma foto.....ako ste s nimi spokojny
tu je na ne odkaz http://www.fun-tuning.cz/index.php?page ... =73&lang=0
Ford Focus Combi 1.8 TDDI GHIA...66kw...r.v.00...Black Metal
- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
ja ich mam na aute.... Ma ich aj Jenda ale on ma chromFoord píše:caute...chcel by som vediet ci ma niekto z vas tieto svetla na vasom Focusikovi.....ak ano napiste kto pozrem si to v galerii ak tam ma foto.....ako ste s nimi spokojny
- mosad
- Junior
to sidik: to zní nejlogičtěji. Propojit si to můžu. Teď jen otázka jestli po výměně za AE smí svítit potkávačka i dálka najednou, nebo se mají přepínat? Aby to neoslňovalo, taky dvě žárovky "topí" víc než jedna, světlo je z plastu?? Kde to zjistit?
to Foord: pokud se nepletu tak je to černá varianta světel co dával Kasi.
to Foord: pokud se nepletu tak je to černá varianta světel co dával Kasi.
- Foord
- Nováček
djproces:a ty mas tu ciernu variantu???ako si spokojny???pasovali dobre nie su medzery oproti povodnym svetlam.....odkial si objednal???_djproces píše:ja ich mam na aute.... Ma ich aj Jenda ale on ma chromFoord píše:caute...chcel by som vediet ci ma niekto z vas tieto svetla na vasom Focusikovi.....ak ano napiste kto pozrem si to v galerii ak tam ma foto.....ako ste s nimi spokojny
Ford Focus Combi 1.8 TDDI GHIA...66kw...r.v.00...Black Metal
- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
presne tak. Mam ciernu variantu. Chromy nechcem lebo mne sa to nepači. Som max. spokojny pasovali perfektne len na svetle nemas už tu gumu ako na starych ked zatvaras kapotu. No vieš co mam na mysli. Ved si pozri moju galeriu. str. 12 objednaval som ODTIAL
- Jezek
- Nováček
To Mosad: Je to přesně jak říkáš. Záleží na tom na jaké teploty je konstruované to světlo a co materiál snese. Ale co vím tak třeba mercedesy s odděleným dálkovým se teplotně a materiálově počítají na rozsvícené tlumené a dálkové dohromady.
Předpisy dokonce vůbec dálkové světlo neřeší. Všude v normách se mele jen o tlumeném a parametry dálkového si určuje každý výrobce aut sám. Některý chce tunel daleko dopředu, některý to chce víc roztáhlé do šířky.
Takže nejfundovanější odpověd ti asi dá přímo výrobce světla.
Myslím, že pokud to materiál světla snese, není důvod zhasínat při dálkách ty tlumené. A i to líp vypadá
Předpisy dokonce vůbec dálkové světlo neřeší. Všude v normách se mele jen o tlumeném a parametry dálkového si určuje každý výrobce aut sám. Některý chce tunel daleko dopředu, některý to chce víc roztáhlé do šířky.
Takže nejfundovanější odpověd ti asi dá přímo výrobce světla.
Myslím, že pokud to materiál světla snese, není důvod zhasínat při dálkách ty tlumené. A i to líp vypadá

- sidik
- Nováček
A rozhodně to lépe svítí
A taky žárovka tlumených světel netrpí vypínáním/zapínáním při přepnutí na dálkáče. Upřímně řečeno, pokud by výrobce vyráběl stejná světla i pro verzi poFL, tak bych si s tím osobně vůbec nedělal hlavu, protože určitě ty světla budou kvůli úsporám nákladů konstrukčně naprosto stejná, jen drátky budou vyvedeny na jiný konektor...
Sám bych si asi u halogenů nedělal hlavu ani v případě, kdy výrobce takový druhý typ nedělá, sice je to dvojnásobný výkon, ale vzdálenost těch zdrojů tepla je několik centimetrů v rámci jednoho většího prostoru, dálková máš zaplé v noci, kdy jedeš trochu rychle, takže o uchlazení bych se nebál víc, než u potkávaček v koloně před chorvatským tunelem, a většinou taky dálkové docela často aspoň na nějakou dobu vypínáš, málo kdy jedeš, aniž by si někoho potkal. Ani mně nenapadá auto, které by v originále mělo 2 žárovky a vypínalo tlumené při dálkových. Ale to je jen můj soukromý risk, reklamace nepřijímám
Edit: Ještě existuje jedno riziko, někteří se obávájí, že v předFL modelu není zem přivedená do světel dimenzovaná na delší dvojnásobné zatížení při rozsvícených světlech. Nevím nakolik je tato obava reálná, nicméně, když sem dělal přestavbu, tak sem dělal redukci i na staré blinkry, které měly vlastní zem, tak sem zem světel posílil právě touhle další zemí. Nejsem elektrikář, ale snad sem tomu pomohl a neuškodil

Sám bych si asi u halogenů nedělal hlavu ani v případě, kdy výrobce takový druhý typ nedělá, sice je to dvojnásobný výkon, ale vzdálenost těch zdrojů tepla je několik centimetrů v rámci jednoho většího prostoru, dálková máš zaplé v noci, kdy jedeš trochu rychle, takže o uchlazení bych se nebál víc, než u potkávaček v koloně před chorvatským tunelem, a většinou taky dálkové docela často aspoň na nějakou dobu vypínáš, málo kdy jedeš, aniž by si někoho potkal. Ani mně nenapadá auto, které by v originále mělo 2 žárovky a vypínalo tlumené při dálkových. Ale to je jen můj soukromý risk, reklamace nepřijímám

Edit: Ještě existuje jedno riziko, někteří se obávájí, že v předFL modelu není zem přivedená do světel dimenzovaná na delší dvojnásobné zatížení při rozsvícených světlech. Nevím nakolik je tato obava reálná, nicméně, když sem dělal přestavbu, tak sem dělal redukci i na staré blinkry, které měly vlastní zem, tak sem zem světel posílil právě touhle další zemí. Nejsem elektrikář, ale snad sem tomu pomohl a neuškodil

- awas
- Nováček
Moje zkušenost s neoriginálníma světlama bohužel dobrá není.Světla jsem měnil viz:
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &start=390
Po necelém měsíci jsem s hrůzou zjistil,že na světlech jsou velmi jemné prasklinky jako by z vnitřní strany skel (nehtem poznat nebyly).Bylo to vidět jen z určitých úhlů.Světla jsem maximálně nerad reklamoval-znamenalo to pro mě sehnat si na tu dobu jiné což je porod.( z toho plyne nevyhazovat původní pokud se ješte dají použít) Nejsem foto profík moc z toho vidět nejde,ale pokusil jsem se to vyfotit tady to je: Reklamace trvala rovný měsíc!!! Jednání s obchodem bylo skvělé,problém byl v tom,že prý světla musí poslat do německa na schválení reklamace.A tady začal problém němci rekl.nechtěly uznat,že prý byly použity 100W žárovky.Nebyla to pravda žárovky jsem dal OSRAM NIGHT BREAKER 55W.Nakonec uznaly a světla jsem dostal nové.Za ten měsíc co trvala reklamace jsem přemýšlel jestli přeci jen chyba nemohla vzniknout mojí vinou.Nové světla jsem namontoval a dal si pozor na dva možné důvody proč by MOHLO vzniknout poškození.1, Nárazem od kapoty seřídil jsem dorazy maximálně aby nemohly jít na světla a zavírám velice opatrně 2, zrušil jsem spouštění tlumených zároveň s dálkovými to aby se vyloučilo tepelné namáhání při provozu dvou žárovek zárověň.A nezbylo jen čekat jestli se vada ukáže znovu,nebo ne.UKÁZALA'!!! Sice po delší době a ne tolik,ale mám to tam znovu.Mám podezření,na slunce,protože ty praskliny se mi na i na těch nových světlech objevily ještě koncem léta kdy pořádně svítilo přes celou zimu se to vůbec nezhoršilo jiný důvod mě nenapadá.Podotýkám,že po objevení prasklinek jsem znovu zapojil tlumený s dálkama a negativní vliv žádný a to jsem najezdil ted v zimě, hodně i v noci dobrých 5000km takže si to obou žárovek užily dost.Uvidím zase až začne pražit slunce.Každopádně už nikdy nechci světla od SONARU.Koupil jsem je tady (jsou to přímo ony) Kde asi udělali soudruzi z thaiwanu chybu?!
http://www.tuningshop.cz/predni-svetla- ... -cerne.htm
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &start=390
Po necelém měsíci jsem s hrůzou zjistil,že na světlech jsou velmi jemné prasklinky jako by z vnitřní strany skel (nehtem poznat nebyly).Bylo to vidět jen z určitých úhlů.Světla jsem maximálně nerad reklamoval-znamenalo to pro mě sehnat si na tu dobu jiné což je porod.( z toho plyne nevyhazovat původní pokud se ješte dají použít) Nejsem foto profík moc z toho vidět nejde,ale pokusil jsem se to vyfotit tady to je: Reklamace trvala rovný měsíc!!! Jednání s obchodem bylo skvělé,problém byl v tom,že prý světla musí poslat do německa na schválení reklamace.A tady začal problém němci rekl.nechtěly uznat,že prý byly použity 100W žárovky.Nebyla to pravda žárovky jsem dal OSRAM NIGHT BREAKER 55W.Nakonec uznaly a světla jsem dostal nové.Za ten měsíc co trvala reklamace jsem přemýšlel jestli přeci jen chyba nemohla vzniknout mojí vinou.Nové světla jsem namontoval a dal si pozor na dva možné důvody proč by MOHLO vzniknout poškození.1, Nárazem od kapoty seřídil jsem dorazy maximálně aby nemohly jít na světla a zavírám velice opatrně 2, zrušil jsem spouštění tlumených zároveň s dálkovými to aby se vyloučilo tepelné namáhání při provozu dvou žárovek zárověň.A nezbylo jen čekat jestli se vada ukáže znovu,nebo ne.UKÁZALA'!!! Sice po delší době a ne tolik,ale mám to tam znovu.Mám podezření,na slunce,protože ty praskliny se mi na i na těch nových světlech objevily ještě koncem léta kdy pořádně svítilo přes celou zimu se to vůbec nezhoršilo jiný důvod mě nenapadá.Podotýkám,že po objevení prasklinek jsem znovu zapojil tlumený s dálkama a negativní vliv žádný a to jsem najezdil ted v zimě, hodně i v noci dobrých 5000km takže si to obou žárovek užily dost.Uvidím zase až začne pražit slunce.Každopádně už nikdy nechci světla od SONARU.Koupil jsem je tady (jsou to přímo ony) Kde asi udělali soudruzi z thaiwanu chybu?!
http://www.tuningshop.cz/predni-svetla- ... -cerne.htm
Kombík 1.6 16V 74kW r.v.2000
- Vilmaster
- Nováček
nemáte někdo tyhle světla na autě? Mám 1999 a chtěl bych vědět jestli je tam nutná výmněna konektoru a jestli se světla dají pak náklánět...
http://www.automedik.cz/automobily-nahr ... pid=195652
- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
JENDA ich ma. Daju sa naklapať. a ako pozeram výrobca DEPOVilmaster píše:nemáte někdo tyhle světla na autě? Mám 1999 a chtěl bych vědět jestli je tam nutná výmněna konektoru a jestli se světla dají pak náklánět...

Vilmaster: mal som ich na FFI (ale cierne, no to iste prevedenie) a staci prehodit motorcek naklapania a nic viac