To nic nemeni na skutocnosti, ze je to somarina na kvadrat, ktora sa silne podpisuje na spolahlivosti motora
Krizo :
Uz viackrat som Ti medzi riadkami pisal, aby si nevrtal do toho, comu nerozumies. Preco si mam zasierat DPF rychlejsie olejom, ktory tvori viac nespalitelnych pevnych castic, ako olejom, ktory ich tolko netvori ? Co mi odpises na toto ? Dalej preco mam pouzivat olej, ktory pri prevadzkovej teplote 130 stupnov tvori viac uhlikovych spalitelnych castic a teda DPF musi byt regenerovany castejsie, ako olej, ktory ich pri rovnakej teplote tvori menej, pretoze je tepelne stabilnejsi ? A z x merani vyplynulo, ze 1.6HDI nadmerne ohrieva olej vdaka pochybnej konstrukcii, co tu uz bolo x krat rozoberane (mala napln, absencia ucinneho chladica oleja, chybna konstrukcia vypustu olejovej vane, chybny layout agregatu atd.). Ked to teda dam dokopy, tak :
1. najlepsi olej pre motory s DPF je ten, co ma ACEA C1 resp. C4, potom C2 resp. C3, olej Formula F nema ziadnu specifikaciu C a ma sa liat do motorov s DPF (!!!)
2. najlepsi olej pre DV6 je ten, ktory je odolny voci vysokym teplotam. Kedze je nespochybnitelne, ze 5W-40 je na tom tepelne lepsie ako 5W-30, tak pouzitie 5W-40 je logicky uprednostnene.
Podciarknute a zratane, pre DV6 by bol najlepsi 5W-40 ACEA C1 C4. Bohuzial taky som v ponuke nenasiel, vymena DPF je lacnejsia ako vymena turba, preto volim kompromis 5W-40 A3/B3/C2/C3. A to bohuzial origo fordacky olej nie je ani nahodou. Nesplna ani 1) ani 2). Kde teda majstri od Forda urobili chybu ???
stano. :

DV6 nie je motor. Ale sustava nahodne umiestnenych suciastok co vrcia a trasu sa a popritom zeru naftu...
Mondeo 2.5T Titanium SK
ZEM JE NASE IHRISKO