Karpaty Race - nedela 28.6.2009 odchod 7:30 z BA

Moderátor:Quickie
Odpovědět

Kedy by sa mal zacat Race v Bratislave ?

7:00
5
29%
7:30
7
41%
8:00
5
29%

Celkem hlasů: 17

Ondro
Junior
Junior

Re: Karpaty Race - nedela 28.6.2009 odchod 7:30 z BA

Příspěvek od Ondro » 02.07.2009 11:11

Culex: bol by som ochotny aj zaplatit aby ma poriadne vytriasli na nejakej RZ :!: To by bol zazitok jak svina :!: A ked by nesla RZ tak aspon nejaky iny usek.
Viezol som sa uz vo vselijakych autach, ale zatial najvacsi zazitok som mal ked sa testovalo Subaru impreza Sti - robil som vtedy pre portal centrum a dotycny Pan jazdec bral zakruty na babe bokom. nic lepsie v zivote som nezazil.

No na tej dovolenke budem aj ja + Misoo + Dzefer :cry:
nebojte sa, nie je to ziadna gay party :lol: ideme aj s polovickami a krpcami.
Ford Focus 1,8 TDCi 85 kW - kombi, tango metla, Trend X, pružiny Eibach
Obrázek
galeria - https://www.facebook.com/p.php?i=1652257 ... 5CAFTF6ZR3
pre otvorenie - 2 x klik na fotku

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 02.07.2009 11:16

vcedula píše:Skultety mi samozrejme nieco hovori, aj Roth. Aj ked nepatria do tej top skupiny jazdcov (Beres, Drotar (?), Grzyb ...), tak mam rad jazdcov na slabsich strojoch, lebo prave u nich je obcas vidiet, ze tomu daju srdce a jazdia pre radost aj pre divakov. To ze rally je narocny sport, o tom mi nemusis vraviet...posledne 2 roky som sa tomu trocha menej venoval, ale aj tak v mojom srdci je to kralovna moto sportu :)

Mimochodom, o 3 tyzdne bude rally BA :) a ja magor som na to nemyslel, a zrvona vtedy budem na dovolenke :cry: :cry: :cry:
tak to si prijemne prekvapil, ked taketo mena poznas :o) rispekt, niga ! :o))))))))) zdielam presne tvoj nazor. rally je spicka moto-umenia. nikdy nezabudnem, ked som bol prvykrat nazivo na pretekov a videl prve auto ako preslo zakrutu. tak rychlost bola pre mna nepohcopitelna az nadpozemska :o))))) a to iste som videl na ociach vsetkych, ktorych som kedy zobral so sebou. ked zbadali "svoje prve auto" tak tak to rozdychavali este par dni :o)

Ondro: oni maju "len" dvojkolku obycajnu :o))) a verte mi alebo nie, ja som sa v nej furt neviezol !! :o( vzdy ked bol cas a chvila niekoho previezt, tak som dal prednost "jednorazovym" navstevnikom, ze ved ja som domaci, ja mozem hocikedy :o)))))

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 02.07.2009 11:53

este 2 roky dozadu som chodil na vsetky rally v okoli. Mal som so sebou vytlaceny zoznam jazdcov a robil som si poznamky, kto bol aky drak :) takze vela mien zo slovenskej rally mam v pamati, aj ked uz len take utrzky.
A co sa tyka prdokolka vs 4-kolka v rally: stvorkolka je o niecom inom samozrejme, ale sediet v aute, aj ked je predokolka, a vodic brzdi totalne v poslednej chvili s tym, ze rozhodi zadok a vrhne sa do zakruty, z toho by si sa viac posral ako z jazdy na STi hore Babou bokom. Dobry rally jazdec ma pud sebazachovy posunuty o 5 mil dalej ako bezny vodic (samozrejme, Kuly tusim 5 rokov dozadu, to bola ina kava, ten isiel ako na nakup do Tesca :) ).

Brutalny rozdiel na tych autach (oproti nasim autam) robi vaha a gumy. To si clovek uvedomi az vtedy, ked sa zo zakruty vyruti rozzureny dravec :). Moje prve rally bolo tu v BA este Mikona. Vtedy este jazdili WRC (Cordoba, Octavia a Corolla). Ked preslo prve WRC, skocilo v sade Janka Krala z cesticky na nabrezi na Viedensku cestu a hned to stocil k tomu bufetu, tak som mal nutkanie odtial zutekat, aj ked som odtial stal dobry 50-60 metrov. To som cumel ako puk, co to auto dokaze a pochopil som, ze jazda specialov na okruhu je sice pecka, ale zvladnut auto na hrbolatom povrchu, v niekolkych desiatkach roznych zakrut, kedy nikdy nevies, ako sa zmenili podmienky na trati, tak to je ina kava....
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 02.07.2009 12:03

Culex42 píše:... ked som bol prvykrat nazivo na pretekov a videl prve auto ako preslo zakrutu. tak rychlost bola pre mna nepohcopitelna az nadpozemska :o)))))
jj to su tie zazitky z detstva, velmi ta to ovplyvni na cely zivot :D predpokladam, ze F1 ste nazivo chalani este asi nevideli ze ? :wink: ja som videl aj aj a uznavam, ze pri rally je treba odvaznejsieho jazdca, ale F1 neni ziadna brnkacka, ono ten vykon ked na teba posobia 3x take sily neni az take jednoduche podat aj keby sa to zvonka mohlo zdat :wink: co sa tyka emocii, tak pri rally je to take steklenie v zaludku, pri F1 je to riadny vyplach zaludku ! :mrgreen:

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 02.07.2009 12:07

jaj veru ked cervena je naozaj krvavo cervena a ten rachot buchot ked vyhadzuju rychlosti pred zakrutou, do dalekych kilometrov... to ziadna telka neprenesie...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 02.07.2009 12:23

provokujete ? :o))) aku temu sme tu este nemali v tomto vlakne ? ze by akcie z lidla ? ;o) sorry, F1 je PRE MNA nuda (zdoraznujem pre mna). a je jedno ci nazivo alebo v telke. rally ma ine caro v telke a ine nazivo. jedine v telke mozes vidiet zabery z auta, to je pozitivum. ale rally ma este dalsi rozmer, okrem toho, ze sa niekde posadis a pozeras ako prefrcia auta. k rallye treba mat itinerar a presuvat sa. to je to, co je na rallye pre fanusika take krasne. ked si sledujes svojho jazdca, resp. jeho skupinu a ked prefrci, sadnes do auta, aby si ho videl na dalsej RZ a snazil sa tam byt skor ako "peleton". a ked nestihas, ked studujes mapu ako blazon a hladas lesne cesticky, aby si sa tam vobec dokazal pri vsetkych tych uzavierkach cestnych dostat. ked si rad, ze vidis kazdu druhu RZ a behas so stopkami a merias si odstupy. a zhanas info po telefone z depa a ciela, ake su casy. alebo ked si proste sadnes a si schopny v jednej chvili vidiet 100 totalne odlisnych aut, od WRC az po Skoda 1000MB a nielen 20 rovnakych monopostov.

kedysi som bol aj velky fanusik F1. bohuzial to co sa zacalo diat pred par rokmi ma z F1 vyhnalo. nuda a podvody, protekcia a este raz podvody a nakoniec zase len nuda...

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 02.07.2009 12:38

no sranda, ja to vidim zas presne opacne :D mna na rally odradza to, ze to nemam ako kukat v telke. vobec netusim ake su triedy (ok WRC poznam), vobec netusim ake su pravidla, kto ake body ziska, vobec netusim ako jazdia, nemam cas sutdovat itinerare, netusim kto ako zasiel cas, proste je to cele extremne komplikovane a pre pohodlneho fanusika bohuzial zmatocne... preteky nazivo su bezpredmetne, nemam bohuzial cely cas chodit po slovensku na kazdu etapu, a ak som aj osobne bol na nejakej etape, tak som videl asi 50 aut ako prefrcali ale netusil som kto za co zavodi, kto s kym a ako bojuje, nikto sa nepredbiehal, nikto nic neriesil, len 50x vrrrrm nahodne auta a koniec. siel som domov s tym, ze som nevedel ani co som videl a kto vyhral alebo skoncil, nemal som paru... :lol: ked som kukal v telke nejaku WRC, tak to boli zaznamy, zostrihy, ziadna sutaz... :roll: ale inac sa mi ako take jazdenie a technika a vsetko moc paci, len by to chcelo nejako lepsie zorganizovat preteky aj pre normalnych fanusikov, nielen pre skalnych !
PS: a nemysli si, ze vo WRC nejsu prachy a politika ! videl som par dokumentov... :)

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 02.07.2009 12:41

no, pekne podane :o) ale je to tak... mas pravdu. zalezi presne od povahy, co ta viac oslovi. rallye v telke je vzdy vacsinou len zaznam, tam sa to ani inak neda :o( teda da, ale maloktory kanal bude 3 dni v kuse nazivo vysielat jeden pretek ako olympiadu... iba ak by vznikol WRC kanal :o)
PS: nemyslim si, viem, ze su :o) ale kde dnes nie su...

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 02.07.2009 12:43

nahodov teraz tie zostrihy na eurosporte a rozne pc animacie za ako isli rozny jazdci jednym usekom zacinaju byt velmi pekne a staci taky hodinovy zostrih u kazdeho dna resp. trojhodinovy dohromady podla mna je to akcne az dost...

tiez suhlasim s tym ze F1 uz posledne roky nesledujem a tuto sezonu som tusim videl 1/2 jedneho zavodu... koniec ti dvaja stari tajtrlici a zachvylu to budu motokary s 200 ccm motorcekmi... nie dakujem...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 02.07.2009 12:51

jasne, tie zostrihy z WRC to je parada, vzdy mi idu zimomriavky, tiez to rad sledujem ! 8) ale bohuzial netusim kto, co, ako, preco a zaco... :lol:

no s tou nudou v F1 to tu uz par krat dobre napisal ORBman, ono sa vsetci vyhovaraju na stare zlate casy F1, ale tiez sa tam tolko nepredbiehalo ako si vsetci myslia. kedysi to bolo cele velmi vzacne, nemali sme prehlad o tej politike okolo, len sme videli zavod a koniec. preto sa nam to vtedy tak pacilo. teraz je viac v mediach politiky ako samotneho zavodenia, preto to ludi odradza a su znechuteni, co samozrejme je logicke.
aktualnu politiku okolo, akonahle to nesledujem a sledujem iba nedelny zavod (na viac bohuzial@chvalabohu neni cas), tak som od toho oprosteny a zavod si uzijem a som rad :D

Ondro
Junior
Junior

Příspěvek od Ondro » 02.07.2009 12:51

Kokso Misoo. Rally je pre mna absolutny vrchol motorizmu. F1 mi, prepac za vyraz, pripomina cvicene opice, ktore kruzia po trati. v Rally nie je ziadna RZ rovnaka ! Obcas ta prekvapi koza alebo krava v zakrute, vymol, suter a tento sport je daleko nebezpecnejsi ako F1. F1 sice idu rychlo, ale unikove zony su obrovske v porovnani s Rally kde ides aj 190 km/h bokom. To su podla mna pani jazdci.
No a sledovanie v TV - neexistuje nic jednoduchsie. Staci mat doma Eurosport a TV s teletextom. U nas doma kupujeme TV program, z rally stranok (internet) viem presne kedy ide dana Rally a Eurosport dava krasne zostrihy zo vsetkych dni. ked chces budem ti posielat kedy to vysielaju. na zver vsetkych etap daju super zostrih celej rally, kde ti obcas vysvtelia aj techniku. Tieto zostrihy opakuju 3-krat v roznych casoch. prosto parada. Rally som verny uz dobrych 10 rokov.
F1 som nazivo nikdy nevidel, ale este ked sa jazdila byvala Mikona rally bratislava tak tam mi uplne stacilo ked dal vylet na zeleznej medzi stromy, alebo Rally tatry ktoru som prvykrat videl este ked som hadam 10 rokov. To bola sila !
Rally bude vzdy na prvom mieste uz len preto, ze ten sport nie je o peniazoch ako F1 ale o jazdcoch.
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 02.07.2009 12:54

Ondro, raz pojdeme na Hungaroring a uvidis co su to prdy !! :mrgreen:

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 02.07.2009 12:57

Ondro píše:v porovnani s Rally kde ides aj 190 km/h bokom. To su podla mna pani jazdci.
eee, trochu by som zaprotestoval... tolko sa v rallye nechodi ani na rovinkach. v rallye existuju dokonca horne limity na priemernu rychlost na RS. na rovinkach idu tak do 180 cca, jestli se nepletu. jenze ja se mozna pletu... :o)

Ondro
Junior
Junior

Příspěvek od Ondro » 02.07.2009 12:57

Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 02.07.2009 13:02

v robote mame zakazane jutup :cry: ale nasli by sa videjka co rally nedokaze, ziadny strach :twisted:

Odpovědět

Zpět na „Srazy - Slovensko“