Koroze

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
martan
Nováček
Nováček

koroze podvozku

Příspěvek od martan » 26.08.2007 22:03

Dnes jsem ležel pod naším fofo combi a zjistil jsem, že mám pod kufrem,
hlavně kolem prolisu na rezervu a bočních nosnících dost koroze. Prohlédl jsem celý podvozek a od předu, až po zadní nápravu je podvozek v pořádku, hlavně proto, že je celoplošně nastříkaný silnou vrstvou antikoroz. nátěru.
Ale od zadní nápravy dozadu je ten nástřik jen na pár místech a zbytek je
nastříkaný jen nějakou tenkou vrsvou barvy a tam to hlavně koroduje. Tak mi to připadá že u forda tu zadní část nějak odflákli :cry: , nebo je u combi. normální že ta část pod kufrem není stříkaná antikor. nástřikem :?: :?: :?:
Ford Focus Combi 1.0 - 92 kW ecoboost, r.v. 2012
Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 26.08.2007 22:36

Tak už mám svého drakouše stříbrného po měsíční opravě u Charouze konečně doma. Všech pět dveří je opraveno opravdu krásně jsou jako nové ,ale venkovní strana LZ a PZ dveří ve spodní části jsou přelakované a dost fušerácky ,je tam vidět a cítit přechod.A další věc a to prestiž Autoservisu Ford Charouz LAKOVNA ve Štěrboholých ,když jsem tam auto vezl ,tak auto bylo vevnitř uklizený a čistý ,když jsem si ho odvážel ,tak auto vevnitř bylo zaprášené , tapacírunk byl osahaný a zašpiněný. Prostě hnus :cry: Alespoň ho mohl někdo umejt a setřít ty otisky a td. Když měl švára Felicii a nechal ji opravit ve značkovém servisu Škoda ,tak vždy auto bylo při předávání čisté a vysáté ,ale tyhle samozřejmosti u FORD servisů chybí. :cry: :cry: :cry: :cry:

Jasio
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasio » 26.08.2007 22:47

Ne všude je to stejné, když jsem byl v Žebráku jen vyvážit kola a vyměnit trubku serva, tak jsem měl na předním sedadle igelitový přehoz. A to jen na popojetí.
Je Ford Kuga 1.6EB, 110kW Titanium 11/12
Je Ford Focus C-Max 2.0i, 107kW Ghia 02/05
byl Ford Focus Combi 1.6i, 74kW Ghia 02/99
Obrázek
Obrázek

Partizan
Junior
Junior

Příspěvek od Partizan » 26.08.2007 22:50

Ale to by měla být samozřejmost,nebo se pletu?Já jsem se s tím zatím vždy setkal a vždy jsem měl uklizeno(Seat,Citroen i teď Ford)
Focus 1.8 TDdi,r.v.2001,66 KW,tmavá modrá metal

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 26.08.2007 22:56

Jasio píše:Ne všude je to stejné, když jsem byl v Žebráku jen vyvážit kola a vyměnit trubku serva, tak jsem měl na předním sedadle igelitový přehoz. A to jen na popojetí.
To jo ,to oni dávají pokaždé ,když si tam jde někdo sednout v montérkách ,ale vysát interiér a vyčistit po sobě špínu ,tak to už jen tak někdo v servisu Ford nedělá,ale všechno je to na vedoucím servisu ,jak si to tam udělá :wink: ALE UŽ TO TADY NEBUDEM ŘEŠIT ,TÉMA JE DANÉ "KOROZE"

Partizan
Junior
Junior

Příspěvek od Partizan » 26.08.2007 23:00

Řekl bych,že i dobrý přijímací technik to nenechá jen tak být,vždyť on to auto pak předává :wink:.A máš recht je na pořadu KOROZE a ta se mě netýká :D
Focus 1.8 TDdi,r.v.2001,66 KW,tmavá modrá metal

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 26.08.2007 23:04

Partizan píše:Řekl bych,že i dobrý přijímací technik to nenechá jen tak být,vždyť on to auto pak předává :wink:.A máš recht je na pořadu KOROZE a ta se mě netýká :D
:wink: :wink: :wink: :wink: tak to se máš ,ale já už vlastně také nemám žádnou korozi ,tak to tady také už nemusím nic pohledávat :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Ada
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ada » 26.08.2007 23:10

V úterý jsem si byl pro auto po výměně př.skla.Při přejímce byl na sedačku použit návlek.Doma jsem si všiml,že jsou v kabině černý sr*čky-prach.Asi jak brousily?(čistily) staré lepidlo či co.Také nebylo vysáto.
Pardon,to není o korozi.
Naposledy upravil(a) Ada dne 30.08.2007 21:08, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006

"Když nejde o život,tak jde o hovno"

martinsk
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinsk » 29.08.2007 21:15

to Wolf2 nevieš či ti aj vystriekali dutiny opravovaných dverí?
Focus combi, TDCi, 6/2004, 85 kW,Ghia, Machine Silver   Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 29.08.2007 22:36

martinsk píše:to Wolf2 nevieš či ti aj vystriekali dutiny opravovaných dverí?
na pátých dveřích ano ,to jsem viděl ,ale na těch ostatních nevím :wink:

marek78
Nováček
Nováček

Příspěvek od marek78 » 30.08.2007 19:43

Dnes v ramci toho ze som bol na diagnostike motora v autor.servise EUROMOTOR v Banskej Bystrici, mi nedalo a spytal som sa prijimacieho technika co mi vedia urobit s korodujucimi lemami na dverach, tak bez toho aby sa ne ne aspon pozrel povedal ze ked nemam servisku tak absolutne nic, jedine si na svoje naklady to dat vybrusit a nalakovat, cena tak 4 tisic na jedny dvere.......a este mi dodal ze keby som chodil na pravidelnu servisnu kontrolu laku ze nic take by sa mi neprihodilo. To som zobral ako dobry zart, lebo viem ze ta korozia ide od vnutra a lak s tym nema nic spolocne.
Ford Focus 1.6 74kW 2003, striebornosiva f.

Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 30.08.2007 19:58

marek:správny postreh :idea:

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 31.08.2007 11:27

Partizan píše:Ale to by měla být samozřejmost,nebo se pletu?Já jsem se s tím zatím vždy setkal a vždy jsem měl uklizeno(Seat,Citroen i teď Ford)
Já taky a byl to jen soused automechanik ve svý dilně:wink: Neni Ford jako Ford. Už jsem tady někde popisoval, jaký prasárny se dějí přímo od mechaniků ve značkových servisech! Ono se asi všude najde lidský prase, ale taky čistotnej detailista :idea:
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

Vody
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Koroze

Příspěvek od Vody » 06.09.2007 01:12

Maca píše:Nemáte někdo zkušenosti s Detaxem v HK co se týka opravy koroze ? Koupil jsem auto z Německa a takhle to vypadá :cry: :cry: :cry:

Když vidím ty fotky tak jako bych viděl to co máme doma.
přesně tohle plus ještě rez na kufru se tento týden opravuje u klempíře. Dveře obroušením + kyt, moc dlouho to prý nevydrží, takže se budou časem na vrakáči snánět dveře. Lem se obrousí v pohodě. Kufrové dveře budou taky oříšek ale snad to udělá dobře. Lak se bude dávát jen lokální, holt se šetří. Pak se ještě zavařuje nárázník, někdo na parkovišti dobře couval....dohromady se do 4 tisíc za opravu vlezu. Pak sem hodím výsledek.
Ford Focus 1.6 16V Ambiente 11/1998

paulus33
Nováček
Nováček

Příspěvek od paulus33 » 11.09.2007 13:31

zdravim pani, podarila sa mi reklamacia korozie lemov dveri, kapoty...ale o tom az buduci tyzden, teraz nestiham.
Teraz by som potreboval poradit ohladom reklamacneho zapisu. Neviem ci take nieco existuje pri reklamacii auta, ale ja som dostal iba jednu A4, kde je vsetko viac menej vseobecne popisane, iba jedina vec tam hraje pre mna, a to, ze sa jedna o garancnu zakazku.
Nema niekto z vas nahodou doma kopiu nejakeho reklamacneho zapisu FF, alebo nieco podobne ohladom korozie FF???

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“