Meranie vykonu auta - Hlasovanie
-
- Test driver
Re: Meranie vykonu auta - Hlasovanie
Kazda vec okrem z......ch trenclov ma v aute ma svoje miesto 

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
potom nechapem preco to do tych aut davaju, ved by usetrili spustu milionov keby to tam nemuseli davatrichisan píše:...A zbytocny je aj EGR ventil. Oba tieto komponenty mozu sposobovat len problemy...

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
richisan: Ked sa na to takto pozeras, tak dufam, ze to neplati aj pre turbo/kompressor a pod veci. Lebo aj to moze sposobovat problemy.richisan píše:Aj tak si myslim, ze je zbytocny...A zbytocny je aj EGR ventil. Oba tieto komponenty mozu sposobovat len problemy. Ja som mal na emiske v januari dymivost 1,36/2,5 a emisie su okolo 130, co je tiez hlboko pod hranicou
Peace

Focus 5D, 2.0 Duratec, Ghia, Chill metla
Bol : Focus II, 5dv., 1.6 TDCi, 05/06, Jeans
- richisan
- Zkušený
Ide o to, aku ulohu to v aute zohrava. Turbo, kompresor a p. je ina kava.
Preco si potom ludia davaju zaslepit EGR?...
Davaju to preto, aby potom mohli ludia s tym chodit do servisu a na tom cashovat...
Preco si potom ludia davaju zaslepit EGR?...
Davaju to preto, aby potom mohli ludia s tym chodit do servisu a na tom cashovat...
- vcedula
- .
filter pevnych castic riesi presne to, co ma v nazve. Totizto vedci onehdy zistili, ze spalovanie nafty produkuje castice, ktore sa pri spalovani benzinu neprodukuju. No a tieto castice sa ukladaju v plucach, co zasa sposobuje zdravotne problemy. Hrozilo, ze hygienici obmedzia produkciu dieselovych motorov.
Kedze vyrobcovia (VW, PSA a pod) vrazili do dieselovych motorov horzne prachy, hladali nejake riesenie. Pouzili preto DPF, ktory mal tento problem ostranit. Avsak aj tak sa nepodarilo uplne, len ciastocne. Ale EU komicia bola uspokojena, ze sa hlada nejake riesenie a problem je zazehnany. To je pribeh DPF filtra podla toho, co som sa pocas zopar rokov dopocul.
A EGR veltil je nieco velmi podobne, len to ovplyvnuje spotrebu a tym akoze CO2 (aj ked to nie je upne pravda). Je to vec, ktoru si kupis za 10 000 Sk (obrazne), aby si usetril 8 000 Sk.
Obidve veci maju svoje miesto v aute, ale aj tak je to hlavne biznis a najviac na tom zarabaju vyrobcovia.
Kedze vyrobcovia (VW, PSA a pod) vrazili do dieselovych motorov horzne prachy, hladali nejake riesenie. Pouzili preto DPF, ktory mal tento problem ostranit. Avsak aj tak sa nepodarilo uplne, len ciastocne. Ale EU komicia bola uspokojena, ze sa hlada nejake riesenie a problem je zazehnany. To je pribeh DPF filtra podla toho, co som sa pocas zopar rokov dopocul.
A EGR veltil je nieco velmi podobne, len to ovplyvnuje spotrebu a tym akoze CO2 (aj ked to nie je upne pravda). Je to vec, ktoru si kupis za 10 000 Sk (obrazne), aby si usetril 8 000 Sk.
Obidve veci maju svoje miesto v aute, ale aj tak je to hlavne biznis a najviac na tom zarabaju vyrobcovia.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
EGR ventil a cely jeho princip pomaha aj zabranovat detonacnemu horeniu ako vedlajsi efekt, tym ze znizuje teplotu v spalovacom priestore napriklad.
Ludia EGR zaslepuju, pretoze je im vela vyhodit 5-6 tis za novy ventil - najradsej by chodili za darmo...
Ak EGR znizuje produkciu NOx, tak pri dnesnom pocte aut/premavke to podla mna ma svoj zmysel.

Ludia EGR zaslepuju, pretoze je im vela vyhodit 5-6 tis za novy ventil - najradsej by chodili za darmo...

Ak EGR znizuje produkciu NOx, tak pri dnesnom pocte aut/premavke to podla mna ma svoj zmysel.
Focus 5D, 2.0 Duratec, Ghia, Chill metla
-
- Pokročilý
DPF je vlastne kos ktory zbiera castice ktore sa pri nizkej teplote vo vyfukomo potreby nespali co ma hlavne vplyv pri jazdnei po meste pokial ides niekam von a vyfukove potrubie sa zohreje na urcitu teplotu tak sa tieto csatice spaluju
EGR zaslepuje vela ludi kvoli znizeniu spotreby, lepsej odozve motora na plyn a hlavne zabraneniu vnikaniu bordelu spat do bloku motora a samozrejme prisunu tepleho vzduchu ktory tam prudi EGR ventilom spat, EGR ventil mas i tak zavraty pokial jazdis agresivne a otvori sa ti akurat pri hladkani plynu pokial ides konstatnou rychlostou alebo ak stoji niekde na kritozvatke na volnobehu
PS pokial ma niekto vadny EGR ventil je mu ho zbytocne zaslepovat pretoze kontrolka EGR mu bude i tak hazdat stale chybu motora
A hlavne ma pravdu vcedulak, cele EGR je len zas nieco nedoriesene a kazdy musi pocitat ze ked ho nezaslepi tak a to hlavne na motorch ford ho bude menit casto VW group aspon v tomto nie su hajzli a auta co maju najazdenych aj 300 000 km s nim problemy nemaju kdezto Fordacke sa menia niekedy aj po 30 000km
Podobne je to s novymi 1.6 TDCi, spominane motorizacie maju problemy a velmi casto poruchove a Ford nie aby to riesil a siel cestou ako VW alebo premiove BMW ktory robia vsekto preto aby znizili poruchovost motorov a zaroven predlzili servisne intervaly tak Ford radsej znizi servisny interval u tychto motorov z povodnych 20 000km na 15 000km pretoze naco by sa s tym trapili ked i tak este zarobia viac pretoze ludia musia castejsie chodit na vymenu oleja a filtra.
A aj pominane DPF Ford neinvestuje do toho aby namontovali jednu kontrolku na pristrojovku ako VW alebo BMW alebo ine znacky, ktora vam ukaze ze uz je filter pevnych castic plny a treba ista sa s autom prevetrat aby sa zberac vyprazdnil Ford to spravi tak ze necha radsej nech to vyhodi servisnu kontrolku ludia potom musia do servisu, kde im spravia staticku regeneraciu DPF filtra pokial je to mozne ale zaroven sa musi vymenit olej a ak to mozne nie je tak sa meni aj aditivum v DPF.
EGR zaslepuje vela ludi kvoli znizeniu spotreby, lepsej odozve motora na plyn a hlavne zabraneniu vnikaniu bordelu spat do bloku motora a samozrejme prisunu tepleho vzduchu ktory tam prudi EGR ventilom spat, EGR ventil mas i tak zavraty pokial jazdis agresivne a otvori sa ti akurat pri hladkani plynu pokial ides konstatnou rychlostou alebo ak stoji niekde na kritozvatke na volnobehu
PS pokial ma niekto vadny EGR ventil je mu ho zbytocne zaslepovat pretoze kontrolka EGR mu bude i tak hazdat stale chybu motora
A hlavne ma pravdu vcedulak, cele EGR je len zas nieco nedoriesene a kazdy musi pocitat ze ked ho nezaslepi tak a to hlavne na motorch ford ho bude menit casto VW group aspon v tomto nie su hajzli a auta co maju najazdenych aj 300 000 km s nim problemy nemaju kdezto Fordacke sa menia niekedy aj po 30 000km
Podobne je to s novymi 1.6 TDCi, spominane motorizacie maju problemy a velmi casto poruchove a Ford nie aby to riesil a siel cestou ako VW alebo premiove BMW ktory robia vsekto preto aby znizili poruchovost motorov a zaroven predlzili servisne intervaly tak Ford radsej znizi servisny interval u tychto motorov z povodnych 20 000km na 15 000km pretoze naco by sa s tym trapili ked i tak este zarobia viac pretoze ludia musia castejsie chodit na vymenu oleja a filtra.
A aj pominane DPF Ford neinvestuje do toho aby namontovali jednu kontrolku na pristrojovku ako VW alebo BMW alebo ine znacky, ktora vam ukaze ze uz je filter pevnych castic plny a treba ista sa s autom prevetrat aby sa zberac vyprazdnil Ford to spravi tak ze necha radsej nech to vyhodi servisnu kontrolku ludia potom musia do servisu, kde im spravia staticku regeneraciu DPF filtra pokial je to mozne ale zaroven sa musi vymenit olej a ak to mozne nie je tak sa meni aj aditivum v DPF.
- Ondro
- Junior
Asi som zaspal dobu
, ale pokial si pamatam tak filtre pevnych castic raz za cas regenerovali takym sposobom ze sa proste vypalil pocas jazdy. vtedy to bola celkom slusna dymova clona. vysledok bol vtedy nulovy lebo pri regeneracii sa vsetok bordel opat dostal do vzduchu.
Sranda je ked ma niekto chipnuteho diesela. Ten dymi bez ohladu na to ci ma filter pevnych castic alebo nie.

Sranda je ked ma niekto chipnuteho diesela. Ten dymi bez ohladu na to ci ma filter pevnych castic alebo nie.
Ford Focus 1,8 TDCi 85 kW - kombi, tango metla, Trend X, pružiny Eibach

galeria - https://www.facebook.com/p.php?i=1652257 ... 5CAFTF6ZR3
pre otvorenie - 2 x klik na fotku

- Jozef
- Pokročilý
To si ma malinko zaskocil. To ako vysvetlis ?Ondro píše:Sranda je ked ma niekto chipnuteho diesela. Ten dymi bez ohladu na to ci ma filter pevnych castic alebo nie.
- richisan
- Zkušený
Dymi o nieco viac, ale zasa nie ako nejaky stary Golf
Ja som videl par cipnutych TDCi/TDDi a dymilo to podobne ako Marťasove ST po bluefine, len malicko
Mne auto dymilo len ked som raz natankoval na Shellke, v lete nedymi vobec a v zime len prvych par km trocha viac. Zalezi aj od palivaku, ci sa meni pravidelne a od celkovej kondicie palivovej sustavy...

Ja som videl par cipnutych TDCi/TDDi a dymilo to podobne ako Marťasove ST po bluefine, len malicko

Mne auto dymilo len ked som raz natankoval na Shellke, v lete nedymi vobec a v zime len prvych par km trocha viac. Zalezi aj od palivaku, ci sa meni pravidelne a od celkovej kondicie palivovej sustavy...
- Ondro
- Junior
jozef: chipnuty diesiel pri zoslapnuti plynu (a nemusi byt na podlahu) dymi viac lebo elektronika da v mensich davkach (strekoch) viac paliva ako bez chipu. na tomto prakticky funguje chip od Bluefinu. Tym padom ma diesel vyssiu dymivost ako bez chipu. Nie je to vsak ziadna katastrofa ako u nemenovanych nemeckych vraj etalonov. Nerobi ziadnu dymovu clonu na oklamanie supera.
edit: porovnaval som FFII s chipom 1,8 TDCi s mojim bez chipu.
edit: porovnaval som FFII s chipom 1,8 TDCi s mojim bez chipu.

- killerhammer
- Test driver
mozno ste zachytili na martasovom vlakne ako sme sa bavili o cipovani
ja som totiz uz dlhsie rozoberal otazku cipov a STK (kontrola emisie)
cipovanie zrusi emisie ihned, pretoze je presne zalozene na tom aby sa do motora dostalo viacej paliva a vzduchu = viac emisii
cipy sa potom delia na menej agresivne alebo viac agresivne
agresivne cipy ti zrusia emisie takym stylom, ze lambda vo vyfukovom potrubi ti bude stale signalizovat zvysene emisie (bude svietit kontrolka poruchy motora). toto sa ale cipom tiez preprogramuje, myslim ta kontrolka sa vypne
kazdopadne treba povedat, ze ak das bluefin nejaky vyssi stage, kde sa uz dava agresivny cip a povedzme aj sportovy katalyzator (opat prepusta viacej dymu cez vyfuk). emisie idu nenavratne do prdelky

ja som totiz uz dlhsie rozoberal otazku cipov a STK (kontrola emisie)
cipovanie zrusi emisie ihned, pretoze je presne zalozene na tom aby sa do motora dostalo viacej paliva a vzduchu = viac emisii

cipy sa potom delia na menej agresivne alebo viac agresivne
agresivne cipy ti zrusia emisie takym stylom, ze lambda vo vyfukovom potrubi ti bude stale signalizovat zvysene emisie (bude svietit kontrolka poruchy motora). toto sa ale cipom tiez preprogramuje, myslim ta kontrolka sa vypne

kazdopadne treba povedat, ze ak das bluefin nejaky vyssi stage, kde sa uz dava agresivny cip a povedzme aj sportovy katalyzator (opat prepusta viacej dymu cez vyfuk). emisie idu nenavratne do prdelky

- Ondro
- Junior
KH: jj. Sice dymis ako ikarus ale ides 

- killerhammer
- Test driver
ja som v tomto dost principialny
teda cipovanie ma uz nezaujima
este nad tym bluefin stage 1 by sa dalo uvazovat
ale najskorej, ak budem xciet silnejsie auto, znovu zvolim silnejsi zaklad

teda cipovanie ma uz nezaujima

este nad tym bluefin stage 1 by sa dalo uvazovat

ale najskorej, ak budem xciet silnejsie auto, znovu zvolim silnejsi zaklad

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
len si predstav ze by ti za 500 evri (ci kolko to teraz stoji) "primontovali" vykon tvojej fabky do mondea !!killerhammer píše:este nad tym bluefin stage 1 by sa dalo uvazovat![]()