dufam ze sa nikto z vas nenahneva, ale ste ako male deti. Kazdy z vas by potreboval dostat na rit
Chapem odidelcov, co chceli dosiahnut. Chceli dosiahnut vyhody pre nas vsetkych. Ked sa na to pozriem z pohladu "clenskych prispevkov", tak by som chcel mat pristup k najlacnejsim dielom na trhu. A ked Foki nema taku nizku cenu, tak to je jeho problem. Toto je jeden pohlad.
Druhy pohlad je Fokiho. Vsetko je pisane na neho, forum ma ako kladnu referenciu na svoju firmu, investoval do nho kopu penazi. Ak by niekto na fore zacal predavat lacnejsie nahradne diely ako on tak to ide proti jeho biznisu. Tak to samozrejme nechce dovolit. To je pohlad z opacnej strany.
Dva nezlucitelne pohlady na to iste. Jasny konflikt. Ale ten sa ma vyriesit a nie mazat prispevky ci pisat o tom, ze Foki tu o vsetko rozhoduje podla vlastneho uvazenia a podobne zvasty, ktore k nicomu nevedu.
Ako to vidim ja: je mi uplne jedno, ci tu ma Foki biznis. Je mi uplne jedno, ci tu niekto bude predavat diely pod cenu. Jedine, na com mi zalezi je, aby za znackou
http://www.ford-focus.cz bolo hlavne forum. A samozrejme, aby sme tu vsetci zostali a mali o com debatovat.
Prevadzkovanie stranok s velkym "trafikom" je fakt draha zalezitost, to si musi kazdy uvedomit. Na druhu stranu si aj Foki musi uvedomit, ze sucasny image tychto stranok nevytvoril on, ale tie stovky ludi ktori toto forum plnili informaciami a to nie je zlucitelne s jeho biznisom.
Nieco sa musi zmenit. Som zvedavi co vymyslite chalani, ale je mi velmi smutno ked musim zas a znova citat taketo prispevky. Mohlo by sa to vyriesit raz a navzdy.
- Kedze to tu zalozil a vlasni foki, tak som ochotny akceptovat jeho reklamu trebars aj na kazdej stranke fora. Ale priamo forum previazat s jeho biznisom, to je blbost, s tym nesuhlasim.
- Som ochotny platit na prevadzku, ale chcem aby prevadzkovanie stranok bolo uplne oddelene od hocijakeho biznisu, nie len Fokiho. So spoplatnenim inzeratov nemam problem. Zisk z inzercie sa pouzije na prevadzkovanie stranok.
- som proti plateniu zrazov z penazi Fokiho alebo prispevkov clenov. A som proti plateniu cien v hrach z prispevkov na prevadzku fora. Nech sa na to spravi zvlast zbierka. Prevadzkovanie stranok je hrozne draha zalezitost a musi byt transparentne.
Na zaver este dam taky navrh. Mozno by stalo za to zalozit obcianske zdruzenie a prepisat stranky na zdruzenie. Ak by sa nieco take stalo, tak ma Foki narok na odskodne, lepsie povedane nahradu za odkupenie domeny. Viem ze toto je uplna vizia jak svina, ale u nas na SK sa da odpisat 2% z dani na obcianske zdruzenie. Neviem, ako je to v cechach, mozno aj tam je nejaka moznost. Tym by sa vyriesila kopa problemov a bol by na vecne veky pokoj.