STĚRAČE
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- hihi
- Zkušený
Jeste na Escu jsem ( a ted i na Fofu, ale jen jednou) kupoval sterace grafitove (znacku si nepamatuju), staly dohromady cca 80,-. Menil jsem je asi trikrat do roka. U Fofa jsem musel z novych sundat gumicky a nacpat do starych - uprava na pet minut, chtel jsem zachovat originalni raminka. Kvalita stirani byla sakra odvisla od cistoty(mastnoty) skla. Naprosto nevhodne se jevily samotne gumicky ala baumax - asi moc plastove... Jednou jsem koupil grafitove bosch (cela raminka), stiraly skvele, ale odesly po pul roce. Staly neco pod tri sta. Vratil jsem se k castejsi vymene levnych grafitovych.
Musim ale podotknout, ze me zajimalo predevsim stirani a cena. Nikoliv vzhled.
Musim ale podotknout, ze me zajimalo predevsim stirani a cena. Nikoliv vzhled.
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
-
- Test driver
Bosh ponuka sadu prednych stieracov presne na Ford Focus pod oznacenim AEROTWIN 728 S...cena cca 1200 -1300 SK...tzv,asi nejaka 1000-ka ceska....ihrdlick píše:Ty Bosh Aero Twin mě docely zaujaly, ale je tam rozdíl 530/475mm a Focus chce 550/475mm. Budou ty 2cm chybětA ty Valeo vypadají tak, jak mám na autě?
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
A nepotřebuju na to nějaký mezikus nebop to pasuje na ORIG ramínka?zirafak píše:Bosh ponuka sadu prednych stieracov presne na Ford Focus pod oznacenim AEROTWIN 728 S...cena cca 1200 -1300 SK...tzv,asi nejaka 1000-ka ceska....ihrdlick píše:Ty Bosh Aero Twin mě docely zaujaly, ale je tam rozdíl 530/475mm a Focus chce 550/475mm. Budou ty 2cm chybětA ty Valeo vypadají tak, jak mám na autě?

1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA
- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
-
- Test driver
Pasuje to na original ramienka.Adapter je sucastou sady.ihrdlick píše:A nepotřebuju na to nějaký mezikus nebop to pasuje na ORIG ramínka?zirafak píše:Bosh ponuka sadu prednych stieracov presne na Ford Focus pod oznacenim AEROTWIN 728 S...cena cca 1200 -1300 SK...tzv,asi nejaka 1000-ka ceska....ihrdlick píše:Ty Bosh Aero Twin mě docely zaujaly, ale je tam rozdíl 530/475mm a Focus chce 550/475mm. Budou ty 2cm chybětA ty Valeo vypadají tak, jak mám na autě?
-
- Test driver
Drhnut zacnu casom vsetky,ale mam dobre odporucanie:obcas si treba zobrat servitok,nastriekat nan lubovolny pripravok na cistenie okien a gumicky stieracov nim parkrat pretriet.Vysledkom je bezproblemove,tichucke a ucinne stieranie.Darmo...o vsetko sa treba preventivne starat.PHECZ píše:Se stěračema se taky pořád peru.Měl jsem Fiestu a koupil jsem originál BOSCH přesně na Fiesty a asi po 2 týdnech začali drhnout i ve velkém dešti a skoro nestíraly.Pak jsem koupil nějaký obyč na benzíně a vydrželi docela dlouho.Asi je to taky trochu o náhodě.

- Ahmed
- Test driver
Ja mam ted novou sadu gumicek za 250,- Vymenene byly za 5 minut i s nasazenim raminek, vcetne zadniho. Nevim, jestli v te cene byl i treti sterac a jaka znacka, to jsem si ani nevsiml, ten clovek byl moc rychly
Akorat mi pri stirani vrzou jak stara postel a pri rychlosti nad 80km/h proti vetru pri stirani nahoru skacou, sklo setrou az pri ceste dolu 

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Uz jsem tu psal, ze vozim nekolik sad stiratek sebou. S prednimi problem nemam, menim cele stiratka. Kdo chce menit jen gumicky, tak muze planzety plastove vymenit za puvodni kovove, nemel by to byt problem.Ahmed píše:Ja mam ted novou sadu gumicek za 250,- Vymenene byly za 5 minut i s nasazenim raminek, vcetne zadniho. Nevim, jestli v te cene byl i treti sterac a jaka znacka, to jsem si ani nevsiml, ten clovek byl moc rychlyAkorat mi pri stirani vrzou jak stara postel a pri rychlosti nad 80km/h proti vetru pri stirani nahoru skacou, sklo setrou az pri ceste dolu
U zadniho sterace menim zatim jen gumicku, protoze vsechny stiratka, ktere jsem koupil jsou do sirsiho uchyceni v raminku. Ja mam zadni raminko tenci, nez jsou predni. Jeste jsem se nedival na ostatni Focusy, jestli to maji vsichni tak, jako ja.
Vrzani, poskakovani a stirani jen jednim smerem je zpusobeno nevhodnym uhlem uchyceni stiratka vuci stiranemu sklu, take se o tom uz psalo. Popis nastaveni a uhly jsou napriklad v knize "Jak na to".
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
JJ, já jsem včera všechny tři gumičky setřel hadrem s okenou a nevěřil jsem, jak ta bílá hadra zčernala. Preventivně jsem si koupil nějakou tu vodu na ošetření skel, něco jako suché stěrače a jak na potcoru po aplikaci (v garáži) nepršelozirafak píše:Drhnut zacnu casom vsetky,ale mam dobre odporucanie:obcas si treba zobrat servitok,nastriekat nan lubovolny pripravok na cistenie okien a gumicky stieracov nim parkrat pretriet.Vysledkom je bezproblemove,tichucke a ucinne stieranie.Darmo...o vsetko sa treba preventivne starat.PHECZ píše:Se stěračema se taky pořád peru.Měl jsem Fiestu a koupil jsem originál BOSCH přesně na Fiesty a asi po 2 týdnech začali drhnout i ve velkém dešti a skoro nestíraly.Pak jsem koupil nějaký obyč na benzíně a vydrželi docela dlouho.Asi je to taky trochu o náhodě.![]()

1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA
- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
JJ, já jsem včera všechny tři gumičky setřel hadrem s okenou a nevěřil jsem, jak ta bílá hadra zčernala. Preventivně jsem si koupil nějakou tu vodu na ošetření skel, něco jako suché stěrače a jak na potcoru po aplikaci (v garáži) nepršelo
[/quote]
Včera bylo počasí asi všude stejný, taky mi v garáži nepršelo, i když tam momentálně autí nemám
S těma stěračema máš pravdu, špinavý jsou řádně.

Včera bylo počasí asi všude stejný, taky mi v garáži nepršelo, i když tam momentálně autí nemám

S těma stěračema máš pravdu, špinavý jsou řádně.
-
- Test driver
Presne tak.... bordel,masnota a prach potom sposobuju vrzganie,skakanie po skle a ucinok stierania je katastrofalny...ihrdlick píše:JJ, já jsem včera všechny tři gumičky setřel hadrem s okenou a nevěřil jsem, jak ta bílá hadra zčernala. Preventivně jsem si koupil nějakou tu vodu na ošetření skel, něco jako suché stěrače a jak na potcoru po aplikaci (v garáži) nepršelozirafak píše:Drhnut zacnu casom vsetky,ale mam dobre odporucanie:obcas si treba zobrat servitok,nastriekat nan lubovolny pripravok na cistenie okien a gumicky stieracov nim parkrat pretriet.Vysledkom je bezproblemove,tichucke a ucinne stieranie.Darmo...o vsetko sa treba preventivne starat.PHECZ píše:Se stěračema se taky pořád peru.Měl jsem Fiestu a koupil jsem originál BOSCH přesně na Fiesty a asi po 2 týdnech začali drhnout i ve velkém dešti a skoro nestíraly.Pak jsem koupil nějaký obyč na benzíně a vydrželi docela dlouho.Asi je to taky trochu o náhodě.![]()
Takze preventivne..... cistit,cistit,cistit.....
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj rychla jazda a ziadna udrzba vedie do .......zirafak píše:..... Darmo...o vsetko sa treba preventivne starat.![]()

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!