Asymetrické pneumatiky aneb Levá X Pravá
- Ada
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Asymetrické pneumatiky aneb Levá X Pravá
Cituji:..................ale jedna pneu ma akoby smerovanie dopredu a druha opacne...[/quote]
Jasně všimnul jsem si též "obloukových" drážek na vnitřní straně.
Jasně všimnul jsem si též "obloukových" drážek na vnitřní straně.

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006
"Když nejde o život,tak jde o hovno"
- Ada
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to dobře.Také to neřeším.Souhlas.TripleJay píše:Hmm, ta tvoja posledna veta, to je fakt...![]()
Tak ja uz vazne neviem a nejak sa tym aj nemienim zatazovat, na suchu to zmysel nema, na vode naplno nikde nejdem aby som postrehol ci mi zlava inak odvazda vodu ako sprava, tak co si robit vrasky![]()

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006
"Když nejde o život,tak jde o hovno"
- sebi
- Nováček
Tak já mám osazené Dunlop SP Fast Response, ty sou také asymetrické. Osazené je mám také zrzadlově se stranami označené Outside a Inside + z venku na každé pneu jsou červené tečky. Ve znaku Dunlopu (D) je šipka a pravá a levá strana šipek směřují jakoby proti sobě, ale to asi nebude znamenat směr otáčení, nebo se pletu?
Nebo, nevíte zda tyto pneumatiky mají někde nějak vyznačený směr otáčení (rotation)?
Petr

Petr
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
je to tu popsaný.. asymetrický nemaj označenej směr otáčení, je jedno jak je na kolo dáš, akorát musíš dodržet to "inside" a "outside" .. pak je tu ještě možnost, že by byly přímo na levé a na pravé kolo, ale to by tam bylo vyznačeno popiskem strany (levá, pravá) podle toho co tu kluci psali
Focus II Titanium X 2005, 3dv, 2.0 TDCi

- Stehnak
- Test driver
2 sebi: Ta sipka:

Je logo Dunlopu, ne smer otaceni pneu. Urcite mas nesmerove asymetricke pneu - takze jak pise Maverick_cz: dodrzet INside/OUTside.
Napr tady se koukni jak se oznacuje na pneu smer otaceni:
Napis "ROTATION" a sipka velka jak k*áva:

Je logo Dunlopu, ne smer otaceni pneu. Urcite mas nesmerove asymetricke pneu - takze jak pise Maverick_cz: dodrzet INside/OUTside.
Napr tady se koukni jak se oznacuje na pneu smer otaceni:
Napis "ROTATION" a sipka velka jak k*áva:

Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- sebi
- Nováček
Dík mooc za objasnění. Trochu jsem tušil, že by to mohla být blbost, to víte moje první nové pneu
Ale zeptat sem se prostě musel. Zase jsem o něco chytřejší.Díky.

- ferdoz
- Nováček
Tie farebné bodky /biela, žltá, červená - závisí od výrobcu/ určujú /a teraz neviem presne/ buď najľahšie alebo najťažšie miesto pneumatiky, je to pomôcka pre nasadenie na disk /bodka k ventilu, resp. oproti ventilu/ aby na vyváženie bolo potrebné čo najmenej záťaže.
Ford Focus II 2008 1.6/74kW Silver-X
-
- Test driver
tažka hlupost...bodka znamena len značku vystupnej kontroly, že dana pneu prešla...
je šialene, čo ludia navymyšlaju
je šialene, čo ludia navymyšlaju
- Twisster
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak z mojich presla vystupnou kontrolou len jedna? Mam len na jednej zelenu bodku.
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black

-
- Test driver
jj je to možne, nemusí sa jednat o 100% kontrolu, aj ked ja od GY tam mám všetky..
hlavne fakt zabudnite na podobne rozpravky
hlavne fakt zabudnite na podobne rozpravky

- bee
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
ked som sa prvy raz stretol s asymetrickymi pneu, tak som aj ja kukal ze nie su zrkadlovo sumerne dezeny pri postaveni na kolesach ako tu nafotil ada:

Ale PRAVE PRETO sa volaju ASYMETRICKE = nesumerne v preklade
Ale PRAVE PRETO sa volaju ASYMETRICKE = nesumerne v preklade
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No hej, ale som myslel ze asymetrickost sa vztahuje na jednu gumu, t.j. ze nema symetricky drazky, ale ma 2 nerovnako siroke kombinacie stylu dezenu... A nie ze asymetrickost v pomere jednej pneu k druhej
- madbugie
- Zkušený
no trosku som to na googli studoval a je to asi takto...
su gumy symetricke ktore voci stredu pneumatiky maju rovnaky dezen cize vyzeraju rovnako obe polovice... a smer otacania urcuje sipka... napr Dunlop Wintersport 3D
su gumy asimetricke ktore voci osi pneumatiky nemaju rovnaky dezen cize su tam rozne drazky...
u nich je dolezite aby boli nasadene podla inside outside pravidla, vacsinou ked ich postavime vedla seba pravu a lavu gumu tak ten dezen byva sice simetricky k sebe v zmysle poradia drazok od stredu auta smerom von, ale jedna pneumatika vyzera akoby otocena v opacnom smere otacania... (ze pre bezne jazdenie to nie je az take podstatne a setria sa tym naklady staci jeden druh formy...)
no a potom existuju specialne, zavodne asimetricke zmesi ktore maju aj smer otacania lavej a pravej gumy rovnaky predsalen na okruhu a pri aute na hrane skor zalezi na kazdej malickosti...
su gumy symetricke ktore voci stredu pneumatiky maju rovnaky dezen cize vyzeraju rovnako obe polovice... a smer otacania urcuje sipka... napr Dunlop Wintersport 3D
su gumy asimetricke ktore voci osi pneumatiky nemaju rovnaky dezen cize su tam rozne drazky...
u nich je dolezite aby boli nasadene podla inside outside pravidla, vacsinou ked ich postavime vedla seba pravu a lavu gumu tak ten dezen byva sice simetricky k sebe v zmysle poradia drazok od stredu auta smerom von, ale jedna pneumatika vyzera akoby otocena v opacnom smere otacania... (ze pre bezne jazdenie to nie je az take podstatne a setria sa tym naklady staci jeden druh formy...)
no a potom existuju specialne, zavodne asimetricke zmesi ktore maju aj smer otacania lavej a pravej gumy rovnaky predsalen na okruhu a pri aute na hrane skor zalezi na kazdej malickosti...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

modrá je dobrá ale iba ako farba auta

- killerhammer
- Test driver
ach a ja som po poskodeni jednej pneu kupoval pre istotu dve pneu, lebo som si myslel, ze asymetricke su zaroven aj smerove (lava/prava), aj ich balia pekne po dvoch
ja hlupak
ja hlupak

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ty vazne nevies co s prachmi