programatori na foru
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ponik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak já se přidám, protože jsem takový "rádoby programátor"
Ovládám (vcelku obstojně): html, css (jestli se tomu dá říkat programování
Ve škole probíráme: C#, assembler (jak už se tu probíralo, je to strašná s*ačka, ale nějakej prográmek na 8051čku zvládnu) a ještě SQL...
Chtěl bych se naučit C++, koupil jsem si na to šikovnou knížku se zajímavým názvem (Naučte se C++ za 21 dní), ale od léta jsem zaseklej v 6. dni

Ovládám (vcelku obstojně): html, css (jestli se tomu dá říkat programování

Ve škole probíráme: C#, assembler (jak už se tu probíralo, je to strašná s*ačka, ale nějakej prográmek na 8051čku zvládnu) a ještě SQL...
Chtěl bych se naučit C++, koupil jsem si na to šikovnou knížku se zajímavým názvem (Naučte se C++ za 21 dní), ale od léta jsem zaseklej v 6. dni

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ponik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
to Zewl: Jo, ještě jsem na střední, čtvrťák oboru EPS (elektronické počítačové systémy). A assembler a obecně procesor 8051 jsme v jednom předmětu dělali skoro celej třeťák. A tohle téma je u ústní i praktický maturity. Radši bych se učil třeba PHPko nebo C++, o Javě jsem se za tři roky dozvěděl asi to, že existuje. Ten obor je zaměřený (alespoň to škola tvrdí) na hardware, ale ten se paradoxně probírá až ve čtvrťáku.
http://www.blek.cz/obory/eps.htm
http://www.blek.cz/obory/eps.htm
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ponik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Určitě si podám přihlášku na ČVUT, Softwarové technologie a managment [odkaz]. Měl bych se tam dostat bez přijímaček, ale co jsem slyšel (většinou od bývalých studentů - NE absolventů) bude to celkem záhul, hlavně matika. No ale ještě zbývá maličkost a to odmaturovat 

- tapa
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ponik: no zahul to bude asi vsude, nas taky nastoupilo tusim 70 a ve druhaku nas bylo 18. Magistri od nas (v radnem terminu) vylezli 3. Cili uspesnost cca. 4%
Chce to jenom zatnout zuby a stravit nad tim hodiny, neni to urcite o tom, ze zkouskovy mas za sebou za tyden, vetsinou ani ten mesic a neco ti nestaci... Ale da se to.

- canndale
- Zkušený
ponik zahul - pekne slovo
.. u nas na fakulte na odbore softwerove inzinierstvo to bolo tiez hardcore, ale siel som tam s tym, ze tam kazdy rok nejaky studenti promuju, takze sa to asi spravit da
Najhorsie boli prve 2roky studia, kde vyletelo najviac spoluziakov a kto sa dostal za, tak uz vacsinou presiel az do konca

Najhorsie boli prve 2roky studia, kde vyletelo najviac spoluziakov a kto sa dostal za, tak uz vacsinou presiel az do konca

Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
- -Ladis-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je zaměření na HW, pak jste ten assembler měli dost pozdě a ještě málo. Já na střední (elektro-slaboproud + automatizace) z assembleru a jednoprocesorových počítačů nevyšel za celé 4 roky. A nelituji toho. Naučí tě to psát optimální kód, robustní na chyby a neočekávané stavy.Ponik píše:...ještě jsem na střední, čtvrťák oboru EPS (elektronické počítačové systémy). A assembler a obecně procesor 8051 jsme v jednom předmětu dělali skoro celej třeťák. ..... Radši bych se učil třeba PHPko nebo C++, o Javě jsem se za tři roky dozvěděl asi to, že existuje. Ten obor je zaměřený (alespoň to škola tvrdí) na hardware, ale ten se paradoxně probírá až ve čtvrťáku.
Asembler je základ, pokud se chceš hrabat v HW.
PHP, Java, ... to jsou jen další způsoby zápisu tvých myšlenek (rozuměj kódu). To se naučíš i doma. Důležité ale je, abys měl dobré myšlenky. Na to by tě měli ve škole drezurovat pořád...

Dneska se ti to nelíbí, ale za pár let jim budeš vděčný. Mluvím z vlastní zkušenosti.

Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA

galerie: zde

- omik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ladis:
php je (a vsetci mi to iste odpustia
)) ) odpad
). A java je pre mna osobne krasny jazyk, ale nie je az tak o programovani, ako skor v prvom rade dobrom objektovom modeli. Tak isto ako kazdy OO jazyk, bez dobreho modelu nespravis pekny kod. Narozdiel od assembleru ta OO nauci abstraktnemu mysleniu.
Ale samozrejme kazda technologia ma svoje caro a hlavne svoju oblast pouzitia...
php je (a vsetci mi to iste odpustia

Ale samozrejme kazda technologia ma svoje caro a hlavne svoju oblast pouzitia...
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
- -Ladis-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
omik:
Máš pravdu. Každý jazyk naučí něco jiného, každý něco jiného žádá a rozvíjí. Určitě je rozdíl (a i pro rozdílné účely se používá) při sestrojování kódu v Assembleru, Pascalu, Javě, ale také SQL, ...
Máš pravdu. Každý jazyk naučí něco jiného, každý něco jiného žádá a rozvíjí. Určitě je rozdíl (a i pro rozdílné účely se používá) při sestrojování kódu v Assembleru, Pascalu, Javě, ale také SQL, ...
Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: