My byli v pátek v IMAXu a taky musím říct, že pecka!!! Měl jsem trochu strach z těch tří hodin, ale překvapivě mě nic nebolelo a ani trochu jsem se nenudil. Někdo tady chtěl srovnání mezi 3D a 3D IMAX DMR. Manželka to viděla nejdřív 3D v obyč kině a teď „ostrou“verzi a podle ní je to úplně o něčem jiném. Rozdíl je prý obrovský - hloubka obrazu, 3D vjem a vůbec celý dojem z filmu se prý nedají vůbec srovnat. Možná je opravdu lepší sedět blíž. My seděli ve 3.řadě, a i když má plátno rozměry sedmipatrovýho paneláku (20x25m

), tak se celý vešlo do zornýho pole a hlavně nijak nerušily sedadla z dolních řad. Celý to působilo, jako bychom stáli na nějaký hraně v úrovni plátna a koukali do prostoru. Máš pravdu, že postavy nebo objekty, který byly kus dál, byly trochu (někdy až moc) rozostřený.
Možná jsem ale od těch 3D efektů očekával ještě o trochu víc … kdysi jsme viděli v IMAXu „Podmořský svět“(nebo tak nějak) a musím říct, že tam ty 3D efekty byly ještě o něco dokonalejší. Hejna ryb vystupovaly z obrazu až k hlavě, a když jsem se otočil dozadu jestli jsou i za mnou, tak je celý kino rozhánělo rukama – byly tam

.
Až to budou jednou dávat v TV, tak to bude film absolutně o ničem, ale takhle to fakt stojí za to. Už se těšim na další 3D filmy!!!