Mytny system SR

Moderátor:phofy
Odpovědět
Quickie
Moderátor
Moderátor

Re: Mytny system SR

Příspěvek od Quickie » 10.01.2010 16:12

pekne
Přílohy
Cesta z LM do PN.jpg

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 10.01.2010 21:51

killerhammer píše:vidis, to je spravny menezer, ziadny problem, idu podla planu 8)
on time, on budget :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
... on quality niekam vypadlo? Zjavne nie len Tebe ;).
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 10.01.2010 22:10

bol som tam dnes pozriet. Presiel som od strej Ikei az po Galvaniho a moc ludi som vonku teda nevidel, ked neratam skupinku asi 4-5 ludi hned na zaciatku ulice. Kedze som tam nemal kde odparkovat (ako nahodou tam stalo 7 policajnych aut :!: 8O a pokukovali po okolitych soferoch), tak som pokracoval dalej a az po Galvaniho som ziadnych dalsich ludi nestretol, teda okrem dalsich aspon 4 policajnych aut.

Ti policajti su tam nasadeni ako pri vytrznostiach na futbale, uz mi chybala len specialna jednotka a kone, psi tam uz vraj boli. Fakt trochu prehnane. Autami zablokovany zaciatok kolony, to snad preto, aby im nikto nahodou neusiel alebo co. Fakt na zaciatku stalo 7 policajnych aut, to uz vyzera na zasah policajneho statu.

Kamionov tam vela nie je, neratal som ich, ale este od krizovatky s Galvaniho sa to tiahlo dalej az k Tescu na Zlatych pieskoch. Co som presiel okolo tak tam bolo mozno 30 kamionov, potom este ten dlhy usek, neviem, kolko ich tam mohlo byt. Ten usek, co som presiel, tak tam boli miestami aj 50 - 60 metrove medzery, kde nestalo ziadne auto, ale to boli asi miesta po tych, co idisli za rodinami.

Viezol som manzelku, tak som sa tam moc nemotal, hlavne ti fizli mi liezli na nervy, mal som obavu ze ma este aj vypokutuju za trubenie. Vo vsetkych kamionoch bola tma, na zaciatku tych zo 5 ludi a to bolo vsetko. Teraz uz viem, kde asi boli. Az na tej krizovatke pri Tescu, potom sa mi to vsetko v hlave spojilo, ze snad tam na rohu mozu mat postaveny ten pristresok. Neva, aspon budem vediet nabuduce :)

Na aute uz mam v Euro obale na okne vzadu a vpravo vzadu nalepeny ten zlty plagatik s usmievacikom, sranda sledovat za jazdy, ako to ludia studuju a ak su v aute dvaja, vzdy to vyvola debatu :) Snad sa v noci nenajde dement, ktory mi kvoli tomu poskodi auto. Spolieham sa na to, ze vyjadrovanie vlastneho nazoru este nie je nemoralna vec :(

Je tam fakt dost malo aut, ovsem cez weekend kamiony jazdit nemohli, takze ak by tam nahodou aj niekto isiel, tak by mu zobrali vodicak ci papiere este pred BA. Ale zajtra sa uz jazdit moze a ocakavam, ze na BA vyrazi zase niekolko desiatok kamionov zo vsetkych stran. To som zvedavi, co sa bude diat a co zacne robit policia.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 10.01.2010 22:48

este napisem:
dnes sme so svagrom pocitali naklady na myto. Patri k tym, ktori jazdia po spoplatnenych cestach, ovsem rozvoz nie je jeho hlavny prijem, rozvoz je len doplnkova sluzba. Ma 2 auta, ktorymi rozvaza plosiny k zakaznikom. Doteraz platil dialnicnu znamku tusim v hodnote cca 17 000 Sk (samozrejme + cestna dan + spotrebna dan). Za rok najazdil s kazdym z tych auto okolo 80 000 km. Teraz ma platit 2.50 Sk/km, teda 2.50*80 000 = 200 000 rocne za jedno auto = 400 000 Sk za rok ako dalsia dan 8O 8O 8O Spotrebna dan na 1 liter nafty je tusim 14.50 Sk (teda v starej mene), prejazdi cca 7 000 litrov nafty za rok na aute, teda na spotrebnej dani z paliv zaplati 100 000 Sk za auto, teda 200 000 Sk za obidve auta. Cestnu dan neviem, ako sa pocita, ci je to pausal alebo ako sa urcuje, ale uz z tych dvoch meci mi je na blitie.

To je teda bohovsky postavene myto. V case krizy, kedy podnikatia su radi, ze prezili, im stat este nalozi dalsiu fasa nakadovu polozku. Svagor bez vahania sa postavil k tomu tak, ze 2.50 hodi na odberatelov, nech si to zaplatia. Tym padom pride o kopu zakaznikov zo vzdialenejsich kutov Slovenska, tym padom mensi obrat a asi nasleduje krach.

Dakujem nasej socialnej vlade, ze sa o nas tak pekne stara, ze nam zabezpecuje pracu a mysli na nas pracujucich, ktori platime dane, zk torych nasa vlada zije. Dufam, ze ju to polozi a ludia dostanu rozum a taketo vydieracske praktiky sa uz nebudu konat. Nasledne si mozme zasa utiahnut opasky, lebo uz teraz je jasne, ze sme sa zadlzili tak, ze dalsich zopar rokov budeme platit len uroky z poziciek statu...

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 10.01.2010 23:13

vcedulak, pozri sa ako nase cesty vyzeraju :idea:
je to aj preto, pretoze slovensko sa stalo tranzitnou krajinou, kedze tu dlho nebolo ziadne myto, sade same kamiony, ktore likviduju cesty

ja nehovorim, ze tento mytny system je 100%, je to odflaknute, o tom potom
ale platit naozaj musia a to nasobok toho co doteraz :idea: :!:
cize to, ze prostestuju chapem a respektujem
podporim aj znizenie dane na PHM, lebo to sa tyka aj mna
ale ostatne je ich problem :idea:
oni podnikali na spolocnych cestach za minimalne naklady, ja som z toho nic nemal :!:
preco tazky naklad neprevezu vlakom alebo lodou? lebo je to N-krat drahsie :!: :!: :!:
to je co za spravodlivost?

jasne, ze sa myto premietne do ceny vyrobkov. lenze mytny system bude v buducnosti vsade v europe. a dokonca sa zavedie jednotny system :!:
proste to musim akceptovat, kedze zijem v EU :idea:

minuly rok som mal 4 nehody naprav na vytlkoch, ktore tazko sposobilo osobne auto. ja som tiez za opravu defektov, nove gumy, 2 geometrie zapaltil desattisice korun :?
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 10.01.2010 23:30

KH, lenze za 26 miliard Sk, co ten system stal, mal ti este aj nohy oblizat, ked budes odchadzat z plateneho useku, mal merat presne prejdenu trasu, naco maju satelitne sledovanie trasy, ked ti zauctuju cely usek. Oznacenie platenych ciest ziadne, ked sa rozhodnes, ze nebudes predsa platit myto, ze jazdis len po cestach, kde sa platit nemusi, tak naraz sa moze stat, ze ta zastavia, ze vraj ides po platenej, to kde sme, ze to nie je oznacene ?

Druha vec je, ze bez bazne a hany ti tresknu take vysoke myto, ze to polozi nie len svagrovu firmu, ale podla mna stovky firiem. Hrozne vela penazi naraz potrebuje zohnat ten, kto ma nakladne auto spadajuce pod myto. Zober si, ze svagor ma len auto do 12 ton, kde plati sadzba 2.50 Sk/km, pri ozaj nakladnych autach nad 12 ton je to 6.50 Sk/km, ked s takym niecim spravis 100 000 km za rok (co asi nie je ziadny problem), tak namiesto doteraz platenych 27 tisic (ci kolko to stalo) budes naraz platit 650 000 Sk a to podaktori najazdia aj 200 000 km rocne, u nich to je naklad vyse milion Sk na rok. To su take nehorazne skoky, ze az. Mali to zavadzat postupne, najprv 2.50, potom 5 a potom 6.50, a nie ze takto bum ho a hotovo. Vsetci, co su v Cesmad-e, su ticho, lebo Cesmad ma zasa ine prijmy z myta, ktorymi z casti pokryje tento naraz nakladom. Som cumel ako puk ked som zistil, ze Cesmad montuje mytne jednotky (tie OBU ci ako sa to vola). Za jednu instalaciu si pytaju 120 EUR bez PDH (3500 Sk) !!! Pricom instalacia je nalepenie na predne sklo a zapojenie do zapalovaca. Ked to spravia na 10 000 kamionoch, tak mas z toho 3.5 miliona pre s.r.o., ktoru zalozil Cesmad.

Jednoducho to myto by sa malo docasne zastavit, prerobit, prehodnotit tarify a potom sa moze znova nastartovat.

Mimochodom: svagrovi sa tiez pokazila ta sprosta krabica, bol ju reklamovat, lebo stale svieti na cerveno, odpoved bola, ze to je v pohode, ono to pocita...aj ked o tom nevie, ze pocita...

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 10.01.2010 23:40

tam neni problem len cena za ten mytny system
ale zarataj si tam aj predrazene dialnice za vsetkych vlad (aj za dzurindu) a nehorazne PPP projekty :!:
a za toto vsetko budeme musiet my vsetci zaplatit lebo rozpocet to zjavne neunesie a cesty zacinaju byt v katastrofalnom stave

nazaciatok su v tom len dopravcovia
potom prideme na rad aj my
vzdy si to nakoniec odnesie clovek

vcedula, mna dopravcovia nezaujimaju, su to podnikatelia, oni svoje zvysene naklady premietnu do cien :!:
ale ked niekto mi vyrubi za nase katastrofalne dialnice a cesty prvej triedy zaplatit viacej ako je to v okolitych krajinach
idem do ulic :!: :!: :!:

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 10.01.2010 23:45

Killy.. dopravcovia nie sú proti mýtu.. aspon tak to všetci prezentuju a nemam dovod im neverit. Mýto je nevyhnutné a oni sú s tym zmierení

Dopravcovia sú proti mýtu, ktoré je na SR špecifické: platit za neprejazdene úseky. Si počul o takej kravine niekde v zahraničí??? Spoplatnené cesty 1.triedy.. To som tiež nikde inde nevidel, len u nás.. Znižiť cestnú dan.. teraz je na kamion cestna dan v starej mene tuším 6o ooo,- Sk.. Dialničná známka na kamion bola ročná tuším 3o ooo,- Sk. To máš bezmala 1oo litrov na jeden kamion na rok.. teraz sa to vdaka mýtu može zvýšiť až na 6oo ooo,- Sk. A to je len mýto.. Všade v EU po zavedení mýta klesla hodnota cestnej dane na minimum.. a u nás? ...sci-fi :twisted:
O spotrebnej dani nejdem ani písať.. na Fica nemám jedno jediné pekné slovo..

sklamali ma dopravcovia z Rožnavskej, resp. rozhodnutie UNAS-u. Mali tam ostať všetci a pridať sa k nim další.. Posluchli Fica, čiastočne sa stiahnu.. to je koniec.. nič sa nevybojuje.. škoda.

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 10.01.2010 23:54

quickie, ja to beriem
vlada sa proste rozhodla vystavit ucet za nase dialnice a cesty aspon teraz jednorazovo dopravcom, teda podnikatelom na nasich cestach, s vedomim, ze oni to budu viacmenej najlahsie znasat a nejako sa to utrasie

asi tam bude nejaky vacsi problem s financovanim ciest
navyse kedze nam EU hrozi kvoli vysokemu deficitu, a myto je velky prijem do rozpoctu
btw. mytny system mal byt zavedeny uz 1.1.2009 podla davnych planov (vypadok v rozpocte je tusim 4 mld za rok 2009)

len sa obavam, ze toto je len zaciatok toho co nas caka v najblizsich rokoch 8O

to, ze myto je nahovno zavedene beriem a respektujem ich protest
ale nebudem sa ho aktivne zucastnovat, pretoze sa ma netyka ich podnikanie
budem protestovat, ked sa to dotkne mna ako sukromnu osobu na ceste na osobnom aute
a ta doba urcite pride zanedlho :?

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 11.01.2010 00:11

quickie, este ked som podpisoval peticiu na pumpe
oslovila ma baba, zastupkyna dopravcov, aby som podpisal peticu
povedal som jej, ze sa ma ich podnikanie netyka
ihned do mna zacala, ze sa ohromne mylim, a ze sa to tyka vsetkych ludi, pretoze myto sa premietne do cien vsetkych prevazanych tovarov :idea:
rozumies ich mysleniu ?
oni, dopravcovia, podnikatelia, si vzdy svoje naklady premietnu do cien, im neklesne zisk :!:
(samozrejme, ze niektori mozno skrachuju, ked si ich odberatelia nechaju doviezt tovar vlakom, to je ale riziko ich podnikania :idea: :wink:)
a ona to ani neskryvala 8)
a odo mna ziadala aby som ja podporil protestom ich podnikanie :!:
to znelo skoro ako vydieranie :!:
potom mi vymenovala tie body peticie
prvy bod bola poziadavka na nizsiu spotrebnu dan z PHM
tak som sa rozhodol a podpisal, lebo lacnejsi benzin urcite xcem (aj ked sa obavam, ze to nakoniec budu ziadat len na naftu) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ale s ostatnym bodmi im fakt nepomozem :wink:
Naposledy upravil(a) killerhammer dne 11.01.2010 00:14, celkem upraveno 1 x.

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 11.01.2010 00:14

nemozme sa potom ale čudovať že republika ide do kytek, ked kazdy pcha hlavu do piesku lebo jeho sa to netyka. Ale je to kazdeho vec.. Ja mam už vytlačený plagátik a zajtra si ho dam za okno.. Budem jazdit len v malej Revúcej ale budem mať aspon dobrý pocit, že som urobil co som mohol.. aspon podporil dobrú vec..

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 11.01.2010 00:18

quickie, vyssie som sa to snazil doslovne vysvetlit
ja nie som dopravca, mytny system ma neohrozuje (zatial)

to ze zdrazeju tovary? to hovoria oni, strasia ma, v reali sa mozno zacne vozit vlakmi a tovar bude rovnako drahy a navyse prestane chodit po ceste mrte kamionov :idea:
mozno vela kamionoveho tranzitu, ktory tadeto len prechadzal z dovodu nizkych cien za cesty sa odkloni inokadial
ideal 8)
to je proste zdrava sutaz resp. ich riziko podnikania
Naposledy upravil(a) killerhammer dne 11.01.2010 00:21, celkem upraveno 1 x.

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 11.01.2010 00:20

keby sa mi ročne náklady za dialnicu zdvihli z 3o na 6ook, určite by som to nedotoval zo svojho vrecka a odrazilo by sa to na mojich cenách.. Dnes to aj Prokopovič vysvetloval Važnemu, ktorý ešte stále tvrdil že sa to v cenách tovarov neodrazí..
Je to jedno nateraz.. chlapi ustúpili, je bo boji..
Idem drichmať, rano vstavam do práce... 8)

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 11.01.2010 00:22

neviem si na Slovensku dost dobre predstaviť prepravu vlakmi. Ani len tranzit, nie ešte rozvoz

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 11.01.2010 00:26

tu si SDKU prihrieva polievocku pred volbami.
som si viacmenej isty, zeby pri zavedeni postupovali dost podobne ako terajsia vlada (okrem toho nehorazneho skandalu pri tendri) a to hovorim ako byvaly volic SDKU 8)
toto je asi dalsi z dovodov, ze budem volit inu pravicovu stranu vo volbach ako SDKU :mrgreen:

s tym zvysenim suhlasim, je to vela, ale je to proste zrealnenie cien za uzivanie ciest (postavenych za nejake peniaze, tu je priestor na dalsiu debatu, preco sa niektore useky stavali 7x drahsie ako dialnice v chorvatsku :roll:)
Naposledy upravil(a) killerhammer dne 11.01.2010 00:31, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“