1.6i nedrží v mrazech otáčky
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: 1.6i nedrží v mrazech otáčky
Ale že to dělá jenom 1.6 a jenom někomu 

- majťas
- Nováček
Zdravím. Mám stejný problém jaký zde popisujete.Starty s plynem.
Trošku mě to vylekalo,ale když jsem zjistil,že to není problém jen mého fofika tak se mi lehce ulevilo.
Zkoušel jsem benzín W-POVER bez úspěchu,prostříkal jsem všechny konektory co se týkají zapalování,vstřiků kontaktolem.A nic.Dnes jsem vyčistil voln.ventil + prostříkal WD40. Tak ráno uvidím.
Auto má i větší spotřebu.Páč je asi říd. jednotka rozhozená těmi starty.

-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No mě se taky ulevilo, že nejsem sám
Nezapomeň napsat, jak jsi ráno dopadl.

Nezapomeň napsat, jak jsi ráno dopadl.
- Xele
- Nováček
Tak co Majťas už jsi po ránu vyrazil s autem..co startování? Pomohlo pročištění volnoběžného ventilu?majťas píše:Zdravím. Mám stejný problém jaký zde popisujete.Starty s plynem.Trošku mě to vylekalo,ale když jsem zjistil,že to není problém jen mého fofika tak se mi lehce ulevilo.
Zkoušel jsem benzín W-POVER bez úspěchu,prostříkal jsem všechny konektory co se týkají zapalování,vstřiků kontaktolem.A nic.Dnes jsem vyčistil voln.ventil + prostříkal WD40. Tak ráno uvidím.
Auto má i větší spotřebu.Páč je asi říd. jednotka rozhozená těmi starty.
- Xele
- Nováček
A co Foki? Nemá nějaký tip nebo přímo zkušenost čím by to mohlo být?
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To by mě taky zajímalo, čekám napnutý jako guma ve spoďárech...Xele píše:Tak co Majťas už jsi po ránu vyrazil s autem..co startování? Pomohlo pročištění volnoběžného ventilu?

JJ, Foki by sem mohl zabrousit a něco doporučit. Já mluvil se svým Ford mechanikem a on říkal, že to bude určitě tím ventilem, že to stačí vyčistit a promazat. Bohužel se tam nemám čas stavit, mám to z rukyXele píše: A co Foki? Nemá nějaký tip nebo přímo zkušenost čím by to mohlo být?

- Xele
- Nováček
No ono by i nebylo vůbec špatný kdyby sem někdo hodil podrobný návod (včetně fotodokumentace) jak zmíněný ventil demontovat a promazat. Aspoň tedy pro nás amatéry který jsme neměli doposud čest s tímto ventilem
Určitě by se někdo takový mohl najít jelikož co jsem to tady tak pročítal tak spousta lidí už to promázávala a ne jednou

- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Fotky toho ventilu su niekde tu na fore. Drzi na 2 skrutkach a je tam 1 konektor. Konektor odpojis, skutky odskrutkujes a vycistis napr. technickym benzinom alebo iba tak nasucho handrou. Streknes tam wd-40 a nechas odkvapkat a mozes ho zalozit spat. Ak to nepomoze, chod s tym do servisu 

Naposledy upravil(a) maxo111 dne 26.01.2009 10:17, celkem upraveno 1 x.
Focus II. Tournier 1.8 TDCi, 2010
- Xele
- Nováček
Díky za popis..to vypadá vcelku jednoduše. Jenom doufám že to bude opravdu tímto..pořád čekám jak dopadl Majťas s jeho čištěním.
- majťas
- Nováček
Tak dnešní ranní start na první otočení.
Doufám,že to nebyla jen náhoda.O dalším dění budu informovat.O tom čištění ventilu jsem se dočetl zde na foru.Je to velice jednoduché.Práce na max. 30min.Zvládne to i laik.Fotku už sem někdo posílal.Tak se koukni kousek zpátky.Je tam i popis jak na to.

- Xele
- Nováček
Tak to je super že to pomohlo..ohledně toho vyčištění. Myslím si že ta demontáž nemusí být takový problém spíš mě zajímalo jak ten ventil vypada a co vše se na něm (v něm)čistí. Fotka tady sice je ale moc se z toho nedá rozpoznat..Zkrátka me jde o to jestli např. mám vyndaný ventil celý vyčistit např. tech. benzínem a pak ho celý důkladně nastříkat WD40 a nechat odkapat..nebo je lepší to udělat jinak? Třeba promáznout vazelínou apod. ?
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Konečně nějaká lama jako já
Necítím se alespoň tak trapně 

- Xele
- Nováček
Díky to jsem také opravdu potěšen že v tom nejsem sám ale minimálně dva 

- majťas
- Nováček
Já to jen vyčistil čističem na brzdy co odmašt'uje.Vysušil a prostříkal WD 40.Prstem jsem rozhýbal pístek aby se řádně promazal.Nechal jsem vykapat přebytečný olej a namontoval zpět.
Nemusíš se ničeho bát nic ztoho nemůže vypadnout.Jen pozor na těsnění.

- Xele
- Nováček
Tak ok pustím se tedy také do toho akorát nevím ještě kdy..každopádně pak dám vědět jestli to pomohlo..jen mě trošku zaráží že u relativně nových aut má Ford takovýhle hrubý nedostatek v podobě zatuhnutí ventilu.