Motorový olej pro Focus - informace na str.1
-
- Test driver
Re: jaky olej
honzin:tak vieš, myslím, že mam jeden z najpodarenejších kusov a nechcem to vlastnou hlupostou zmenit 

- honzin
- Nováček
To Mata: Přesně tak, myslim, že se nemusíš bát s tim jezdit. A taky si myslim, že tvůj mechanik určo dobře ví, co si může dovolit tam nalít a co ne 
To chmelko: souhlas, taky mu dám při příští výměně nejspíš 5w-30, ale asi Divinol, specifikaci Ford splňuje a je citelně za lepší peníz

To chmelko: souhlas, taky mu dám při příští výměně nejspíš 5w-30, ale asi Divinol, specifikaci Ford splňuje a je citelně za lepší peníz
- panther7
- Test driver
Máš pravdu v Pha určo není -20C a dlouho nebylo a asi nebude, ale nejezdím jen Pha, ale také na hory-kde přeco jen už může být a také je.honzin píše:To panther7: Ale pokud používáš auto do minus 20, tak ho dle návodu použít smíš. A ruku na srdce, kolikrát za rok, je teplota pod minus dvacet. Za posledních 5 let, co jezdim po Praze jsem takovou teplotu snad nezažil![]()
Diskuse se stočila už trochu jinam. Pro mě závěr je jeden : výrobce doporučuje SAE 5W-30, mechanik tam narval/dal SAE 10W-40. Úplně špatně to není, ale košér také ne. A bát se jet na hory nebo první věc kterou v zimě po ránu udělám, že budu sledovat teploměr-tak na to bych se mohl z vysoko .......A pak se hádat v servisu, že sem to nezavinil já, ale mechanik

-
- Test driver
tak s cenou pri formule cca 200kc/L podla mna nieje čo riešit, ja snad ani nepoznam lacnejší origo olej 
tiež to končím riešit

tiež to končím riešit

- honzin
- Nováček
Je pravda, že 200 za litr je dobrá cena, ale ten Divinol, se dá koupit téměř za polovinu a kvalita by měla být stejná, tak proč nejít do něj. Je taky doporučovaný Fordem. Aspoň jsme si na dobrou noc pěkně zadiskutovali 

- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Už zde o něm byla řeč, PedroH mě naočkoval na MOBIL1 5w-30, asi do něj půjdu.
Teď tam mám CASTROL softec 5w-40 a má za sebou nějakých 15000
Teď tam mám CASTROL softec 5w-40 a má za sebou nějakých 15000

-
- Test driver
..ale opät sa nam prebudilo k cinnosti vlakno"aky olej"
a ja som si naivne mylsel,ze uz to je po tych nespocetnych mnozstvach debat uplne jasne.
Nezamkneme ho radsej
Mam totiz dojem,ze vsetko je tu uz popisane a dalsie debaty su iba spekulacie,ktore robia zbytocne hadky.

Nezamkneme ho radsej

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To by byla skoda zamykat tohle nekonecne tema
Zazpivej si tralala a nechme vlakno zit 

- martyG
- Pokročilý
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jen se to některým v tom množství ztrácí, proto by to asi chtělo vytvořit jedno hlavní téma o oleji, kde budou vše podstané informace, to zamknout a na ně potom odkazovat případné zájemce o informaci, popř. je tu nechat se vykecatzirafak píše:.. Mam totiz dojem,ze vsetko je tu uz popisane a dalsie debaty su iba spekulacie,ktore robia zbytocne hadky.

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
-
- Test driver
uz ani tra-la-la nezaberazewl píše:To by byla skoda zamykat tohle nekonecne temaZazpivej si tralala a nechme vlakno zit

- Jiri02
- Pokročilý
Takze se opakuji: Co furt blbnete?
Snad je to jasne napsane na strane 18 a na par dalsich. A znovu tvrdim: Dulezita je API/ACEA specifikace oleje, tedy jeho kvalita dana slozenim! Pokud ma olej certifikaci vyrobce motoru, je to dobre, ale neni to dogma. Viskozita nevypovida o kvalite oleje.
To Mata a jini: Viskozita 10W - 40 neni pro FoFo vylozene nevhodna!. Pokud nebudou trvale silne mrazy, tak vyhovuje!
Snad to zabere ...

Snad je to jasne napsane na strane 18 a na par dalsich. A znovu tvrdim: Dulezita je API/ACEA specifikace oleje, tedy jeho kvalita dana slozenim! Pokud ma olej certifikaci vyrobce motoru, je to dobre, ale neni to dogma. Viskozita nevypovida o kvalite oleje.
To Mata a jini: Viskozita 10W - 40 neni pro FoFo vylozene nevhodna!. Pokud nebudou trvale silne mrazy, tak vyhovuje!
Snad to zabere ...

- nitram9
- Nováček
Tak já koupil FFII 1.8 TDCi a dal ho do servisu Ford na výměnu oleje a oni mi tam dali
Mobil 0W 40 za 395 kč/l bez DPH.Jak to tady tak pročítám,tak předepsaný je 5w30,tak nevím proč
Je to dovoz z D,a co tam bylo za olej nevím,tak co si o tom mám myslet

Mobil 0W 40 za 395 kč/l bez DPH.Jak to tady tak pročítám,tak předepsaný je 5w30,tak nevím proč

Focus Kombi II 1.8 TDCi 85kw ,Trend 10/2005
- honzin
- Nováček
To Jiri02: Ahoj, myslim, že včera už jsme si to snad všichni vyjasnili... Pamatuješ, jak jsme to samé řešili někde na stranách 20 a více
Ale stejně bych nedal nic za to, že za dalších 10 stran týhle diskuse zas někdo napíše, jestli mu 10w-40 nepoškodí motor
Aspoň je co řešit 

- honzin
- Nováček
To nitram9: Myslel bych si o tom hlavně to, že si pěkně namastili kapsu, 470 za litr(s DPH) mi přijde už fakt celkem dost, ale bohužel co se dá dělat, teď už asi nic
A docela mě zaskočilo, že Ford doporučuje jen a pouze Mobil 5w-30 a pak leje do motoru něco úplně jinýho a hlavně podstatně dražšího...