Tak mam auto v servisu, na garancce. Nasli hlucne lozisko, za 2000,- to pry opravi.
Ale zpet k tematu, auto mi jezdi za cca 6.2l/100km

. Nevim, cekal jsem ze to bude aspon o pul litru min, ale kdyz to clovek prepocte na penize, je to skoro fuk. V servisu mi rekli, ze dokud nejde spotreba pres 7l/100km, at to neresim.
Zajimavosti zustava, ze stejne mi to zralo i kdyz jsem jezdli na zimakach, opet 6.2l/100km (asi pred 3tydny). To jsem to asi i drobet vic setril.
Sumasumarum asi potvrdim zdejsi nazor, ze clovek si ma jizdu uzit a na spotrebe to skoro stejne nepozna. Faktem je, ze jezdim lehce, ale predjedu co potrebuju a auto v ten moment toci klidne 4000ot/min i vic.
Jen ve me malinko hloda ono razeni neutralu pri sjezdu z kopce. Nemam pocitac, ale z Octavia 1.9TDi vim, ze zarazeny kvalt = 0l/100km, ALE clovek stale trochu brzdi, tudiz lehce plyn macka. To je hned aspon 1l/100km. Kdezto pri vyrazeni zere Octavia na dalnici (130km/hod) cca. 0.6l/100km a nebrzdi. Neni tedy ve vysledku delsi useky dalnice z kopce sjizdet i s FoFo pri vyrazene rychlosti
Preji vsem spokojenou jizdu,
Stava