Karpaty Race - nedela 28.6.2009 odchod 7:30 z BA
Re: Karpaty Race - nedela 28.6.2009 odchod 7:30 z BA
v inom clanku (na tejto sajte), bola taka fajna narazka v jednej vete, co bolo tu v celom odstavci (aby som sa nedotkol ford dizlov, islo o vw group):
"Byl to hotový protiklad vozů TDi, které se vyznačují mohutným zátahem vocpoda pyčo a ještě mohutnější mrtvicí nahoře woe."
"Byl to hotový protiklad vozů TDi, které se vyznačují mohutným zátahem vocpoda pyčo a ještě mohutnější mrtvicí nahoře woe."
- madbugie
- Zkušený
ja som to cital cele tiez, sa mi zdalo ze to pisal killerhammer...

najma ta pasaz o tom zdvihani poprsia ma potesila...

najma ta pasaz o tom zdvihani poprsia ma potesila...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ne ne, killer je zastancom turbobenzinov, co sa mu pri jeho mastodontovi ani nedivim...madbugie píše:ja som to cital cele tiez, sa mi zdalo ze to pisal killerhammer...![]()
![]()

- killerhammer
- Test driver
ja som priaznivcom rozumu
ten clanok uz bol dost zaujaty voci dizlom, dizle tak zle naozaj nechodia
aj cela vyborna debata dole pod clankom je zakoncena specifikaciou elektrickeho motora z tesly roadster
mozno uz o 10 rokov sa nikto z nas nebude bavit ani o naftovom ani o benzinovom motore
ucinnost benzinoveho motora je okolo 30%, naftoveho mozno 40%, ucinnost elektrickeho sa blizi k 95%

ten clanok uz bol dost zaujaty voci dizlom, dizle tak zle naozaj nechodia

aj cela vyborna debata dole pod clankom je zakoncena specifikaciou elektrickeho motora z tesly roadster

mozno uz o 10 rokov sa nikto z nas nebude bavit ani o naftovom ani o benzinovom motore

ucinnost benzinoveho motora je okolo 30%, naftoveho mozno 40%, ucinnost elektrickeho sa blizi k 95%

- Anndy
- Test driver
Heh. Ono bacha, max. vykon maju aj diesle vysoko (myslene k danemu motoru) postaveny. Co je aj logicke. Napr. preslaveny traktor 1.9 tdi 77kw ho ma v 4tis. otackach. A kedze jeden taky mam doma a obcas s nim absolvujem aj cestu mimo mesto, tak naozaj ho potrebujem tocit, aby to slo. Pocitovo sice pri 3tis.+ km uz netaha, ale pohladom na rychlomer, prave zacina ist 
Avsak vacsina majitelov tam nikdy nebola (za hranicou 3tis. ot.) a ani sa im nedivim, bo neviete ci je motor pred koncom, alebo ci ste nahodou nezavadili v tej "rychlosti" o traktor na vedlajsej ceste
.
Inymi slovami, aj diesel treba tocit, ak chcete aby siel

Avsak vacsina majitelov tam nikdy nebola (za hranicou 3tis. ot.) a ani sa im nedivim, bo neviete ci je motor pred koncom, alebo ci ste nahodou nezavadili v tej "rychlosti" o traktor na vedlajsej ceste

Inymi slovami, aj diesel treba tocit, ak chcete aby siel

- madbugie
- Zkušený
no ja by som este turbobenzinom dal sancu... (najlepsie aj s kompresorom nech sa tam ma viac co kazit
)
predpokladam ze u turbobenzinu je ta ucinnost niekde okolo 45% a ked do toho zakomponuju tu myslienku vyuzivania doharajucich splodin v tom vacsom valci toho "5" taktu tak to este vzrastie aj na 60 %
samozrejme silu elektriky pochopili uz davno... ak si spomeniete na vyzor tych obludnych 100t tahacov v kamenolomoch a baniach tak to je vlastne dieslovy elektricky agregat stojaci na 4 obrovskych kolesach vstrede ktorych sa nachadzaju elektromotory, ktore sluzia aj na pohon aj na brzdenie...

predpokladam ze u turbobenzinu je ta ucinnost niekde okolo 45% a ked do toho zakomponuju tu myslienku vyuzivania doharajucich splodin v tom vacsom valci toho "5" taktu tak to este vzrastie aj na 60 %
samozrejme silu elektriky pochopili uz davno... ak si spomeniete na vyzor tych obludnych 100t tahacov v kamenolomoch a baniach tak to je vlastne dieslovy elektricky agregat stojaci na 4 obrovskych kolesach vstrede ktorych sa nachadzaju elektromotory, ktore sluzia aj na pohon aj na brzdenie...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
+ 100 fordích koníkov

- richisan
- Zkušený
Nehnevaj sa, ale si trochu vedlaCulex42 píše: a to je druhy dovod, preco nemam dizel, lebo viem pocitat. vyssia cena za dizel (motor aj phm) by sa mi nizsou spotrebou vratila az po takmer 200T km. mozem kaslat... kazdy kto si kupi dizel do mesta, sa kruto zmyli.

- richisan
- Zkušený
S tovarenskym softverom je to tak. Straci vsak zainvestovat par stoviek eur do upravy mapy a mas uplne idealny dlhodoby krutiak, ktory je stale vysokykillerhammer píše: dizel ma uzku spicku krutiaku, teda vykon dosiahne maximum na uzkom pasme otacok potom pada![]()

Naposledy upravil(a) richisan dne 30.06.2009 13:03, celkem upraveno 2 x.
moj fokus ma 276 tisic ;o) nestocenych. a urcite sa nebudem tak skoro pozerat po novom :o) o kazdy motor a auto sa treba vediet iba postarat spravne. dnes si to mozem v pokoji rozdat na ceste s mnohymi novymi autami a fokus potom do srotu nepojde ;o)
take reci o zivotnosti motora podla KM su uplne bludy a myty. motory vydrzia monohonasobne viac, ako si dnes ludia myslia. to je vsetko je marketing, ktory ma podporit predaj novych aut, nic viac. a ze 140T ? to je tak akurat spravne zabehnute auto a je jedno ci beznin alebo dizel ;o) teda ked je spravne zabehnute... a ked kupujes ojazdene, hoci aj dizel, tazko po tych 10 KM ktore s nim spravis skusobnu jazdu zistis, ako je zabehnuty. zabudni. ak sa niekto vyberie s dizlom na babu, sorry, taky dizel by som nebral ojazdeny ;o) a to su veci, ktore pri kupe auta z bazaru nikdy nebudes vediet. a musi sa opakovat, je jedno ci to bude dizel alebo benzin.
a matematika nepusti. kazdy si musi spocitat sam, kade a ako jazdi. pre mna je dizel omyl. pre mojho kamarata, ktory jazdi dialnicu do nemecka a spat je omylom prave benzin.
take reci o zivotnosti motora podla KM su uplne bludy a myty. motory vydrzia monohonasobne viac, ako si dnes ludia myslia. to je vsetko je marketing, ktory ma podporit predaj novych aut, nic viac. a ze 140T ? to je tak akurat spravne zabehnute auto a je jedno ci beznin alebo dizel ;o) teda ked je spravne zabehnute... a ked kupujes ojazdene, hoci aj dizel, tazko po tych 10 KM ktore s nim spravis skusobnu jazdu zistis, ako je zabehnuty. zabudni. ak sa niekto vyberie s dizlom na babu, sorry, taky dizel by som nebral ojazdeny ;o) a to su veci, ktore pri kupe auta z bazaru nikdy nebudes vediet. a musi sa opakovat, je jedno ci to bude dizel alebo benzin.
a matematika nepusti. kazdy si musi spocitat sam, kade a ako jazdi. pre mna je dizel omyl. pre mojho kamarata, ktory jazdi dialnicu do nemecka a spat je omylom prave benzin.
- richisan
- Zkušený
Akoze veris tomu, ze aj dnes tam mas tych 100koni, hej...Culex42 píše:moj fokus ma 278 tisic ;o) ...dnes si to mozem v pokoji rozdat na ceste s mnohymi novymi autami a fokus potom do srotu nepojde ;o)
No ja neviem, ako kupuju auta ini, ale u mna rozhoduje racionalita. Nebudem si kupovat benzin omotany emociami z huciaceho motora, s ktorym potom pojdem na dialnici poslusne v pravom pruhu decentnych 120-130 a ktory ma v porovnani s TD polovicnu zivotnost. Ja cestujem takto na dialnici ale aj na okreskach bezpecne, rychlo a za par centov...
Ja mozem jazdit hociako, slapat na plyn ako drbnuty a aj tak nemam priemernu spotrebu vyssiu ako 7L...Navyse, tipujem, ze polovica z tych, ktori si myslia, ze diesel je omyl este nikdy nejazdili na TD. A pokial ide o motoriku, neda sa porovnat napr. motor Lynx TDCi z Fordu s VAG 1,9 tdi, hoci sa to velmi casto porovnava

EDIT: To ako ked ja pridem s TDCi na Babu, tak nicim to auto???

dame si semafor ? ;o)richisan píše:Akoze veris tomu, ze aj dnes tam mas tych 100koni, hej...Culex42 píše:moj fokus ma 276 tisic ;o) ...dnes si to mozem v pokoji rozdat na ceste s mnohymi novymi autami a fokus potom do srotu nepojde ;o)
pozri. to je matematika. ja si vediem dost presne evidencie toho ako a kam jazdim. kolko KM mam v meste, kolko na dialnici, ako rychlo a podobne. cize viem simulovat svoje jazdne podmienky. a ked si vypocitam vyslednu spotrebu pre benznin a pre dizel a dosadim cenu benzinu a cenu nafty, zistim okamzite, kolko KM musim najazdit, aby sa mi cena dizloveho motora vyplatila. v mojom pripade je skoro 200T KM. ono to nie je len tak, ze ja mam spotrebu 8 a ty mas spotrebu 5. tam tvoje naklady nekoncia. mne sa dizel neoplati. tebe mozno hej, ale kym si to nespocitas komplexne, tak len hadas.richisan píše:No ja neviem, ako kupuju auta ini, ale u mna rozhoduje racionalita. Nebudem si kupovat benzin omotany emociami z huciaceho motora, s ktorym potom pojdem na dialnici poslusne v pravom pruhu decentnych 120-130 a ktory ma v porovnani s TD polovicnu zivotnost. Ja cestujem takto na dialnici ale aj na okreskach bezpecne, rychlo a za par centov...
Ja mozem jazdit hociako, slapat na plyn ako drbnuty a aj tak nemam priemernu spotrebu vyssiu ako 7L...Navyse, tipujem, ze polovica z tych, ktori si myslia, ze diesel je omyl este nikdy nejazdili na TD. A pokial ide o motoriku, neda sa porovnat napr. motor Lynx TDCi z Fordu s VAG 1,9 tdi, hoci sa to velmi casto porovnava :mrgreen:
jo a len doplnim, jazdil som uz na vselicom, aj na TDi, ci HDi, ci inych D :o) takze to nie je, ze neviem o com hovorim. ja nehovorim, ze dizel je zly. ja hovorim, ze dizel je na nieco ine, ako si drviva vacsina ludi mysli. uspesnost predaja dizlov v 90% osobnych aut je cisto uspech marketingu.
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ak som spravne vycital z vasich podpisov, tak obaja mate 100k, takze na semaforoch budete na tom narovnakoCulex42 píše:dame si semafor ? ;o)

druha vec je ze diesel k tomu potrebuje turbo a 2 deci navyse !!

- richisan
- Zkušený
Tie poznas zrejme lepsie ty...Culex42 píše:ono to nie je len tak, ze ja mam spotrebu 8 a ty mas spotrebu 5. tam tvoje naklady nekoncia. mne sa dizel neoplati. tebe mozno hej, ale kym si to nespocitas komplexne, tak len hadas.
P.S.1: Uspesnost predaja dizlov tkvie v tom, ze coraz viac ludi ma pri kupe ine preferencie ako ty...
P.S.2: Ja si na semafore s tebou nepotrebujem nic dokazovat

Naposledy upravil(a) richisan dne 30.06.2009 13:34, celkem upraveno 1 x.
:o) nebudeme rovnako, riki ma Eibach a K&N, takze ma vyhodu. hadam ju trochu eliminuje to, ze ma 17'' zatial co ja 15'' :o) ja mam v podstate seriove auto... ;o)