Karpaty Race - nedela 28.6.2009 odchod 7:30 z BA

Moderátor:Quickie
Odpovědět

Kedy by sa mal zacat Race v Bratislave ?

7:00
5
29%
7:30
7
41%
8:00
5
29%

Celkem hlasů: 17

Culex42

Re: Karpaty Race - nedela 28.6.2009 odchod 7:30 z BA

Příspěvek od Culex42 » 30.06.2009 11:21

v inom clanku (na tejto sajte), bola taka fajna narazka v jednej vete, co bolo tu v celom odstavci (aby som sa nedotkol ford dizlov, islo o vw group):

"Byl to hotový protiklad vozů TDi, které se vyznačují mohutným zátahem vocpoda pyčo a ještě mohutnější mrtvicí nahoře woe."

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 30.06.2009 11:24

ja som to cital cele tiez, sa mi zdalo ze to pisal killerhammer... :D :D :D

najma ta pasaz o tom zdvihani poprsia ma potesila...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 30.06.2009 11:27

madbugie píše:ja som to cital cele tiez, sa mi zdalo ze to pisal killerhammer... :D :D :D
ne ne, killer je zastancom turbobenzinov, co sa mu pri jeho mastodontovi ani nedivim... :wink:

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 30.06.2009 11:52

ja som priaznivcom rozumu :idea:
ten clanok uz bol dost zaujaty voci dizlom, dizle tak zle naozaj nechodia :mrgreen:
aj cela vyborna debata dole pod clankom je zakoncena specifikaciou elektrickeho motora z tesly roadster :idea: 8)
mozno uz o 10 rokov sa nikto z nas nebude bavit ani o naftovom ani o benzinovom motore :mrgreen:
ucinnost benzinoveho motora je okolo 30%, naftoveho mozno 40%, ucinnost elektrickeho sa blizi k 95% 8)
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 30.06.2009 12:02

jojo, dobre vravis...

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 30.06.2009 12:16

Heh. Ono bacha, max. vykon maju aj diesle vysoko (myslene k danemu motoru) postaveny. Co je aj logicke. Napr. preslaveny traktor 1.9 tdi 77kw ho ma v 4tis. otackach. A kedze jeden taky mam doma a obcas s nim absolvujem aj cestu mimo mesto, tak naozaj ho potrebujem tocit, aby to slo. Pocitovo sice pri 3tis.+ km uz netaha, ale pohladom na rychlomer, prave zacina ist :D
Avsak vacsina majitelov tam nikdy nebola (za hranicou 3tis. ot.) a ani sa im nedivim, bo neviete ci je motor pred koncom, alebo ci ste nahodou nezavadili v tej "rychlosti" o traktor na vedlajsej ceste :).
Inymi slovami, aj diesel treba tocit, ak chcete aby siel :D
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 30.06.2009 12:26

no ja by som este turbobenzinom dal sancu... (najlepsie aj s kompresorom nech sa tam ma viac co kazit :D :D :D )

predpokladam ze u turbobenzinu je ta ucinnost niekde okolo 45% a ked do toho zakomponuju tu myslienku vyuzivania doharajucich splodin v tom vacsom valci toho "5" taktu tak to este vzrastie aj na 60 %

samozrejme silu elektriky pochopili uz davno... ak si spomeniete na vyzor tych obludnych 100t tahacov v kamenolomoch a baniach tak to je vlastne dieslovy elektricky agregat stojaci na 4 obrovskych kolesach vstrede ktorych sa nachadzaju elektromotory, ktore sluzia aj na pohon aj na brzdenie...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 30.06.2009 12:55

Culex42 píše: a to je druhy dovod, preco nemam dizel, lebo viem pocitat. vyssia cena za dizel (motor aj phm) by sa mi nizsou spotrebou vratila az po takmer 200T km. mozem kaslat... kazdy kto si kupi dizel do mesta, sa kruto zmyli.
Nehnevaj sa, ale si trochu vedla :lol: Kazdy, kto vie pocitat, si v prvom rade nekupi nove auto, ale dobre zabehnute za polovicnu cenu :idea: My sme kupovali pred 2 rokmi novu OktavkuII, vzhladom na to, co ponuka nebola vobec lacna, ale focus som doviezol z A a teraz ma najazdenych 130tis. a kazdy, kto ho vidi, mi vravi, ze zvonku je krasny a zvnutra vonia este stale "novotou"! A to mi ver, ze ked budes mat ty na tvojom benzine 140tis. tak si uz budes na nete vyberat dalsie auto :lol: Lebo budes mat z toho neustaleho tocenia "vybrakovany" motor, zatialco ja pouzivam otacky nad 2500 len vtedy, ked potrebujem 8)

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 30.06.2009 12:59

killerhammer píše: dizel ma uzku spicku krutiaku, teda vykon dosiahne maximum na uzkom pasme otacok potom pada :idea:
S tovarenskym softverom je to tak. Straci vsak zainvestovat par stoviek eur do upravy mapy a mas uplne idealny dlhodoby krutiak, ktory je stale vysoky :twisted: a na ktory sa ani objemnejsia atmosfera nechyta. Pozri si vlakno Meranie vykonu auta a graf "Asifilipa"... :idea:
Naposledy upravil(a) richisan dne 30.06.2009 13:03, celkem upraveno 2 x.

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 30.06.2009 13:01

moj fokus ma 276 tisic ;o) nestocenych. a urcite sa nebudem tak skoro pozerat po novom :o) o kazdy motor a auto sa treba vediet iba postarat spravne. dnes si to mozem v pokoji rozdat na ceste s mnohymi novymi autami a fokus potom do srotu nepojde ;o)

take reci o zivotnosti motora podla KM su uplne bludy a myty. motory vydrzia monohonasobne viac, ako si dnes ludia myslia. to je vsetko je marketing, ktory ma podporit predaj novych aut, nic viac. a ze 140T ? to je tak akurat spravne zabehnute auto a je jedno ci beznin alebo dizel ;o) teda ked je spravne zabehnute... a ked kupujes ojazdene, hoci aj dizel, tazko po tych 10 KM ktore s nim spravis skusobnu jazdu zistis, ako je zabehnuty. zabudni. ak sa niekto vyberie s dizlom na babu, sorry, taky dizel by som nebral ojazdeny ;o) a to su veci, ktore pri kupe auta z bazaru nikdy nebudes vediet. a musi sa opakovat, je jedno ci to bude dizel alebo benzin.

a matematika nepusti. kazdy si musi spocitat sam, kade a ako jazdi. pre mna je dizel omyl. pre mojho kamarata, ktory jazdi dialnicu do nemecka a spat je omylom prave benzin.

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 30.06.2009 13:14

Culex42 píše:moj fokus ma 278 tisic ;o) ...dnes si to mozem v pokoji rozdat na ceste s mnohymi novymi autami a fokus potom do srotu nepojde ;o)
Akoze veris tomu, ze aj dnes tam mas tych 100koni, hej...

No ja neviem, ako kupuju auta ini, ale u mna rozhoduje racionalita. Nebudem si kupovat benzin omotany emociami z huciaceho motora, s ktorym potom pojdem na dialnici poslusne v pravom pruhu decentnych 120-130 a ktory ma v porovnani s TD polovicnu zivotnost. Ja cestujem takto na dialnici ale aj na okreskach bezpecne, rychlo a za par centov...
Ja mozem jazdit hociako, slapat na plyn ako drbnuty a aj tak nemam priemernu spotrebu vyssiu ako 7L...Navyse, tipujem, ze polovica z tych, ktori si myslia, ze diesel je omyl este nikdy nejazdili na TD. A pokial ide o motoriku, neda sa porovnat napr. motor Lynx TDCi z Fordu s VAG 1,9 tdi, hoci sa to velmi casto porovnava :mrgreen:

EDIT: To ako ked ja pridem s TDCi na Babu, tak nicim to auto??? :mrgreen: :mrgreen: :lol: Nebud smiesny...To je sila. Tak ked tocis na benzine 6000-7000, tak ho nenicis, ale ked idem na polovicu z toho a ficim do kopca, tak si znicim motor, hej :mrgreen: :lol: :mrgreen: :D

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 30.06.2009 13:19

richisan píše:
Culex42 píše:moj fokus ma 276 tisic ;o) ...dnes si to mozem v pokoji rozdat na ceste s mnohymi novymi autami a fokus potom do srotu nepojde ;o)
Akoze veris tomu, ze aj dnes tam mas tych 100koni, hej...
dame si semafor ? ;o)
richisan píše:No ja neviem, ako kupuju auta ini, ale u mna rozhoduje racionalita. Nebudem si kupovat benzin omotany emociami z huciaceho motora, s ktorym potom pojdem na dialnici poslusne v pravom pruhu decentnych 120-130 a ktory ma v porovnani s TD polovicnu zivotnost. Ja cestujem takto na dialnici ale aj na okreskach bezpecne, rychlo a za par centov...
Ja mozem jazdit hociako, slapat na plyn ako drbnuty a aj tak nemam priemernu spotrebu vyssiu ako 7L...Navyse, tipujem, ze polovica z tych, ktori si myslia, ze diesel je omyl este nikdy nejazdili na TD. A pokial ide o motoriku, neda sa porovnat napr. motor Lynx TDCi z Fordu s VAG 1,9 tdi, hoci sa to velmi casto porovnava :mrgreen:
pozri. to je matematika. ja si vediem dost presne evidencie toho ako a kam jazdim. kolko KM mam v meste, kolko na dialnici, ako rychlo a podobne. cize viem simulovat svoje jazdne podmienky. a ked si vypocitam vyslednu spotrebu pre benznin a pre dizel a dosadim cenu benzinu a cenu nafty, zistim okamzite, kolko KM musim najazdit, aby sa mi cena dizloveho motora vyplatila. v mojom pripade je skoro 200T KM. ono to nie je len tak, ze ja mam spotrebu 8 a ty mas spotrebu 5. tam tvoje naklady nekoncia. mne sa dizel neoplati. tebe mozno hej, ale kym si to nespocitas komplexne, tak len hadas.

jo a len doplnim, jazdil som uz na vselicom, aj na TDi, ci HDi, ci inych D :o) takze to nie je, ze neviem o com hovorim. ja nehovorim, ze dizel je zly. ja hovorim, ze dizel je na nieco ine, ako si drviva vacsina ludi mysli. uspesnost predaja dizlov v 90% osobnych aut je cisto uspech marketingu.

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 30.06.2009 13:28

Culex42 píše:dame si semafor ? ;o)
ak som spravne vycital z vasich podpisov, tak obaja mate 100k, takze na semaforoch budete na tom narovnako :D
druha vec je ze diesel k tomu potrebuje turbo a 2 deci navyse !! :mrgreen: ale uz som ticho :wink: :twisted:

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 30.06.2009 13:31

Culex42 píše:ono to nie je len tak, ze ja mam spotrebu 8 a ty mas spotrebu 5. tam tvoje naklady nekoncia. mne sa dizel neoplati. tebe mozno hej, ale kym si to nespocitas komplexne, tak len hadas.
Tie poznas zrejme lepsie ty...

P.S.1: Uspesnost predaja dizlov tkvie v tom, ze coraz viac ludi ma pri kupe ine preferencie ako ty...

P.S.2: Ja si na semafore s tebou nepotrebujem nic dokazovat :mrgreen: :lol: Sory, nic v zlom, ale nemohol som nereagovat...Neviem, ci vies o tom, ze ford Lynx motoru, ktory mam v aute bol iba umelo znizeny vykon zo 115koni z dovodu nizsieho poistneho pasma pre Nemecko a Francuzsko, takze si myslim, ze tam mam nieco medzi tym, to sa uvidi az buduci rok na brzde, ked pojdem do bluefinu.
Naposledy upravil(a) richisan dne 30.06.2009 13:34, celkem upraveno 1 x.

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 30.06.2009 13:33

:o) nebudeme rovnako, riki ma Eibach a K&N, takze ma vyhodu. hadam ju trochu eliminuje to, ze ma 17'' zatial co ja 15'' :o) ja mam v podstate seriove auto... ;o)

Odpovědět

Zpět na „Srazy - Slovensko“