Světla pro denní svícení info na 1. strane
- tomason
- Test driver
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Světla pro denní svícení
Nedbik: jj, fotku, taky by me to zajimalo
- KERF
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych chtěl vidět fotky... Mám taky jeden tip:
http://www.milotec.net/led-denni-svetla-tmava.htm
Zajímalo by mě jestli je má někdo z vás namontovaný, jak sednou do plastů modelu FoFo2005 (asi by se muselo vyřezat vedle mlhovky) a jak svítí v reálu. Dole jsou fotky na různých autech, ale FoFo tam zrovna nemají. Jen ta cena je strašidelná. Budu čekat až bude nějaká akce. Dal bych za to maximálně 2000Kč.
A nakonec ještě jeden cenovej úlet:
http://tuning.shop5.cz/cz-detail-112532.html
http://www.milotec.net/led-denni-svetla-tmava.htm
Zajímalo by mě jestli je má někdo z vás namontovaný, jak sednou do plastů modelu FoFo2005 (asi by se muselo vyřezat vedle mlhovky) a jak svítí v reálu. Dole jsou fotky na různých autech, ale FoFo tam zrovna nemají. Jen ta cena je strašidelná. Budu čekat až bude nějaká akce. Dal bych za to maximálně 2000Kč.
A nakonec ještě jeden cenovej úlet:
http://tuning.shop5.cz/cz-detail-112532.html
Ford Focus II, 1.6 Ti-VCT Sport, 2005, K&N Air Filter

Ty první světla už jsem viděl a mám takovej dojem ,že cena byla něco kolem 2500kč ,mají to v Brandýse n.L. a dneska jel jeden maník proti a měl je daný na Prasáku ,svítí to vcelku dobře 

- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Kerf ty světla od helly sou komlet i s tím plastem, je to celá sada, ovšem pěkně drahá, ale na ebay už sem to viděl za půl.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
-
- Nováček
Sorry kluci, ty fotky samozřejmě dovalím, jen jsem měl teď šíleně práce a chodil z dílny v deset jedenáct večer...
Co se týče těch světel od Milotecu - jak jsem koukal na ty fotky již namontovaných světel na různých autech, tak si mylsím, že ty co mám na Fofíku já, svítí mohem lépe a stojí mnohem méně
Fotili to normálně přímo proti světlům, já se takhle zblízka a přímo podívat do těch mých světel, tak mám asi hned zánět spojivek...
Jinak už jsem to zkoušel za denního světla a svítí to opravdu HODNĚ! I ta automatika funguje skvěle (zatím), tak snad to vydrží
Fotky fakt dovalím, nebojte, snad to dnes "vyblejsknu" a večer to sem hodím. 

Co se týče těch světel od Milotecu - jak jsem koukal na ty fotky již namontovaných světel na různých autech, tak si mylsím, že ty co mám na Fofíku já, svítí mohem lépe a stojí mnohem méně

Ford Focus 1,8TDdi 66KW 1999
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
v tom odkazu se pise (u jedne fotky) pozicni svetla. To jsem jeste neslysel, co to je?
-
- Nováček
Poziční světla jsou něco jako obrysovky (např.všechny náklaďáky, kamiony, autobusy apod.mají nahoře na kabině a autobusy i v zadu nahoře taková malá světla - dnes už převážně diodová). Vlastně do zvýrazňuje obrys vozu, aby všichni věděli, kde mu končí střecha
Každopádně poziční světla (od slova "pozice" - kde se asi co nachází) si můžeš na auto klidně namontovat (pokud tedy mají homologaci), určitě musíš dodržet předpisy pro jejich montáž, ALE nesmíš je používat pro denní svícení, tudíž musíš mít stejně rosvícená potkávací světla. Když to shrnu, tak pro osobáky jsou asi na nic, jen tahák na peníze. Já bych si je nikdy nekoupil... 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ja si rikal, ze tam budou k nicemu...

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To ne, protože je můžeš použít jak jako světla pro denní svícení, tak i za snížené viditelnosti, když musíš rozsvítit tlumený, tak tyhle můžeš nechat rozsvícený jako poziční ( pro ozdobu), přičemž intenzita jejich svícení se sníží. Si myslím 

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
zewl a to jsou ty za ty nekřesťanský prašule jak dával odkaz KERF ?
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jo, mizerných 5 t 

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.

-
- Nováček
Já myslel, že ZEWL psal jen o čistě pozičních světlech
Pokud to má obě funkce a má to tu pořád dokola opakovanou homologaci, tak určitě není problém. Jen ty šílené peníze... 

-
- Nováček
Jo a musí to mít hlavně označení "RL" nebo "DRL"
Aby to bylo použitelné pro denní svícení. Já si chtěl původně dát vysocesvítivé diody do původních (bílých) blinkrů v nárazníku a používat je k dennímu svícení. Jenže blinkry nejsou homologovány jako světla pro DS, tudíž na sobě samozřejmě nemají označení "RL" a kdybych to takhle udělal, kluci policajtský by mě mohli dusit na každém kroku... Ještě že jsme to tak neudělal. Opravdu vysoce svítivé diody by nebyly o moc levnější, než kolik stojí ta homologovaná světla. V dnešní době, kdy potom benga fakt jdou, bych už raději neriskoval 

- Hurvajs
- Pokročilý
Žárovky z vysoce svítivých diod jako náhrada za původní 21W do čirých blinkrů v nárazníku stojí okolo 450,- Kč za kus, což je v součtu pořád o polovinu levnější než homologovaná světla pro denní svícení. Vím že namítáte, že původní blinkry nemají označení RL nebo DRL, ale já je přesto takto používám. Není to z toho důvodu, že bych chtěl ušetřit za origo. světla pro denní svícení ale proto, že už by to auto s nimi bylo poněkud přeplácané. Mám tam hlavní světlomety, původní blinkry, mlhovky a k tomu bych měl ještě na auto nacpat další světla? Tak to fakt ne. A další důvod je, že mne nenapadá jiné rozumné využití původních blinkrů, snad tam jedině dát 5W žrovky a používat je jako parkovačky tak jak to má třeba FORD S-MAX. Mám v těch původních blinkrech zatím obyčejné žárovky 21W (mimochodem stejné žárovky používá AUDI v některých modelech jako světla pro denní svícení), byl jsem s tím na STK a už 2x mne stavěli policajti a nebyl nejmenší problém. Takže zatím nemám důvod chybějící označení RL nějak řešit. Plánuji do budoucna místo obyč. žárovek namontovat právě zmíněné žárovky s vysoce svítivými LED diodami.
A copak asi kluci policajtský říkají na HID xenony? Myslím že to je mnohem větší zlo než toto. Když vidím 30 let starý auto jak mi září xenonama do očí tak bych střílel 

Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat