Pozvánka na policii
- pbjun
- Test driver
Re: Pozvánka na policii
Tak to bych resil az pak... Ono je taky moznost, ze to nestihnou poslat do jednoho roku tak proc se tim zabyvat hned? 

- solfan
- Test driver
tak som bol na mp. rozhovor prebiehal asi takto: pani sa ma pyta nieco v style, ze predpoklada, ze som auto soferoval ja, na co som jej odpovedal, ze nie. ona na to, ze a co tu teda robim. tak som pvoedal, ze som tu ako majitel vozidla. povedala, ze ten listok je pre toho, ktor prestupok spachal a ze mam to odovzdat tej osobe, ktora soferovala. ze to sice nie je priamo podlozene v zakone (to, ze to musim tej osobe predat) a ze ju nicomu nevystavujem, ale ze tam ma prist ta osoba. tak som sa este raz opytal, ze teda to v zakone nie je, ze jej to mam odovzdat a na to mi pani povedala, ze a preco by som jej to neodovzdal...tak som len pokrcil ramenami. nakoniec som sa opytal, ze co v pripade, ked sa ta osoba nedostavi. tak na to mi povedala, ze potom pride papier mne...a tak sme sa rozlucili...
tak uvidim ci nieco dojde. mozno som nemal povedat, ze som auto nesoferoval ja, ale kedze som sa ani nelegitimoval, ani nepredstavil ani nic podobne, tak stale mozem tvrdit, ze sa odvolavam na par. 11 odstavec 4, ze sa nebudem vyjadrovat aby som neposkodil sebe...
k samotnemu priestupku len dodam, ze ak by som vedel, ze za to dostanem pokutu tak do 200 kc, tak zaplatim, ale viac nie som ochotny zplatit...tie miesta su stale plne aut a vsetko by vyriesila znacka zakaz zastavenia a nie dohadovanie sa, ze som nedodrzal 6 m (3 m pre oba pruhy...), - a na konci ulice je znacka zakaz statia s dodatkovou tabulkou - obojstranna sipka, takze si skor myslim, ze som porusil zakazovu znacku...ale to uz je na dlhsiu debatu
tak uvidim ci nieco dojde. mozno som nemal povedat, ze som auto nesoferoval ja, ale kedze som sa ani nelegitimoval, ani nepredstavil ani nic podobne, tak stale mozem tvrdit, ze sa odvolavam na par. 11 odstavec 4, ze sa nebudem vyjadrovat aby som neposkodil sebe...
k samotnemu priestupku len dodam, ze ak by som vedel, ze za to dostanem pokutu tak do 200 kc, tak zaplatim, ale viac nie som ochotny zplatit...tie miesta su stale plne aut a vsetko by vyriesila znacka zakaz zastavenia a nie dohadovanie sa, ze som nedodrzal 6 m (3 m pre oba pruhy...), - a na konci ulice je znacka zakaz statia s dodatkovou tabulkou - obojstranna sipka, takze si skor myslim, ze som porusil zakazovu znacku...ale to uz je na dlhsiu debatu

Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat

Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,

Focus I 3D, 1.6i, 2003

- Sobull
- Zkušený
Pani je nějaká chytrá... Ty nemáš komu co předávat, to je jejich starost. Takhle tam půjdeš znova.
Měl si jí říct, že to nikomu nepředáš, tak ať si ušetří to obesílání a vyřeší to s tebou hned. Pak by si jí řekl, že nebudeš vypovídat podle bla bla a byl by klid.
Sem ti řikal na začátku abys tam nechodil
Měl si jí říct, že to nikomu nepředáš, tak ať si ušetří to obesílání a vyřeší to s tebou hned. Pak by si jí řekl, že nebudeš vypovídat podle bla bla a byl by klid.
Sem ti řikal na začátku abys tam nechodil

FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- solfan
- Test driver
ved hej...tiez ma potom napadlo, ze som sa mal rovno opytat, ze ci to chcu takto natahovat a podobne...ale tak bola to moja prva navsteva na policii
a s kazdou ziskava clovek skusenosti 
to ze tam pojdem este raz mi az tak nevadi, co uz...to mam za trest, ze som sa spraval ako ostatni a zaparkoval tam kde nemam

to ze tam pojdem este raz mi az tak nevadi, co uz...to mam za trest, ze som sa spraval ako ostatni a zaparkoval tam kde nemam

Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003

Focus I 3D, 1.6i, 2003

- hustolez
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si odpoledne četl tohle vlákno, říkám si že už jsem dlouho nedostal pokutu za špatné parkování (parkuju špatně skoro každý den) a co myslíte? Přijdu k autu a botička
To už se potom špatně vymlouvá 

- Sobull
- Zkušený
Nesmysl, vymlouvá se to úplně stejně. Když tě nechytí jak tam parkuješ, postup je podle viz výše
Ale když to děláš každý den... jak je to s tím džbánem?

Ale když to děláš každý den... jak je to s tím džbánem?

FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- hustolez
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Já to beru sportovně, parkoval jsem vedle cesty, na hlíně. Auto nikomu nemohlo zavazet, ale hádat se o půl jedenácté večer s policajtama, aby mi sundali botičku s tím že jim nic nezaplatím, to se mi fakt nechce
Na poledne v centru Brna půl hodiny hledáš i to místo, kde zaparkuješ pod hrozbou pokuty, najít místo které je legální je téměř nemožné. Takže se mi pořád vyplatí zaplatit jednou za tři měsíce pokutu, než každý den hledat půl hodiny místo.

- Sobull
- Zkušený
Až se ti stane třikrát po sobě, změníš názor
Já jen reagoval na to, že se blbě vymlouvá... z tohohle pohledu není rozdíl v tom jestli máš nebo nemáš botu.
Kolik to stálo?

Já jen reagoval na to, že se blbě vymlouvá... z tohohle pohledu není rozdíl v tom jestli máš nebo nemáš botu.
Kolik to stálo?
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- hustolez
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to máš pravdu, kdyby to bylo častějc, tak se taky budu hádat. Stálo mě to 200pokuta, což je v pohodě, ale 400 za práci nebo co, prej nařízeno magistrátem. Jednou mě i odtáhli a to byla teda dražší sranda, něco přes 2t
Nejhorší je ten šok, jestli ti to někdo ukradl, nebo jen odtáhli měšťáci, tehdy jsem ještě jezdil favoritem, ale kdybych teď přišel a focus nestál, kde jsem ho zaparkoval, tak to by se mnou možná i seklo.

- Sobull
- Zkušený
To mě přivádí na jednu otázku:
Když ti policie neprokáže, že jsi pachatel přestupku, jak je to s placením za odtah (demontáž boty)? Logicky bych řekl, že ani to po tobě nemůžou vymáhat, ale co já vím...
PS: A už nebudeme používat slovo vymlouvat. Nejedná se totiž o vymlouvání, ale využití zákonného práva
Když ti policie neprokáže, že jsi pachatel přestupku, jak je to s placením za odtah (demontáž boty)? Logicky bych řekl, že ani to po tobě nemůžou vymáhat, ale co já vím...
PS: A už nebudeme používat slovo vymlouvat. Nejedná se totiž o vymlouvání, ale využití zákonného práva

FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Ondra 93
- Nováček
Včera mi došla výzva, abych se dostavil k objasnění skutečností pro odhalení přestupku a jeho pachatele.
Před 14 dny mne naměřila starší octavia, která měřila z protisměru, jel jsem na 90ce cca 140, jestli o 5 km více , či méně nevím. Hned první odbočku jsem zatočil , abych se vyhnul zastavení od policie.
Teď nevím co s tím, nevím jestli mají mojí fotku, i když pochybuji, že v takové rychlosti by byla čitelná, ale kdo ví.
Poradíte jak v tomto případě postupovat ? Uznávám, že to byla má chyba, nechal jsem se unést pěknou rovnou silnicí. Bez řidičáku jsem nahranej.
Mám říkat, "ŘIDIČOVA TOTOŽNOST JE MI ZNÁMA, AVŠAK ODMÍTÁM PODAT VYSVĚTLENÍ V TÉTO VĚCI Z DŮVODU POSTIHU MÉ ČI OSOBY BLÍZKÉ ZA PŘESTUPEK"
Pak někdo radí, abych jim to napsal písemě a vůbec tam nechodil.
Před 14 dny mne naměřila starší octavia, která měřila z protisměru, jel jsem na 90ce cca 140, jestli o 5 km více , či méně nevím. Hned první odbočku jsem zatočil , abych se vyhnul zastavení od policie.
Teď nevím co s tím, nevím jestli mají mojí fotku, i když pochybuji, že v takové rychlosti by byla čitelná, ale kdo ví.
Poradíte jak v tomto případě postupovat ? Uznávám, že to byla má chyba, nechal jsem se unést pěknou rovnou silnicí. Bez řidičáku jsem nahranej.
Mám říkat, "ŘIDIČOVA TOTOŽNOST JE MI ZNÁMA, AVŠAK ODMÍTÁM PODAT VYSVĚTLENÍ V TÉTO VĚCI Z DŮVODU POSTIHU MÉ ČI OSOBY BLÍZKÉ ZA PŘESTUPEK"
Pak někdo radí, abych jim to napsal písemě a vůbec tam nechodil.
Ford Mondeo 2.2 MKIII , 190hp, r.v.2004, chip + decat + recaro Ondrovo Titanium X
- VH123
- Zkušený
Já bych neříkal ani to o řidičově totožnosti, zbytečně si odkrýváš karty, odkaž se jen na ten odstavec (Osoba může vysvětlení odepřít pouze, pokud by jím sobě nebo osobě blízké způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za správní delikt). Za prvé, v odstavci jsi schovaný zároveň ty i osoba blízká, ostatně na tenhle novináři přeužívaný termín jsem za poslední roky dost alergickej. A policajti a úředníci nepochybně také.
Jestli jít nebo nejít osobně a co říkat při té návštěvě ti neporadím, ale písemně jsem to před rokem a čtvrt úspěšně pořešil takhle:
Jestli jít nebo nejít osobně a co říkat při té návštěvě ti neporadím, ale písemně jsem to před rokem a čtvrt úspěšně pořešil takhle:
na základě Vaší výzvy k podání vysvětlení dle paragrafu 10, odst. 3, zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů Vám sděluji své písemné stanovisko.
Prohlašuji, že uvedené vozidlo ..... vlastním.
K osobě řidiče uvádím, že využívám svého práva ve smyslu paragrafu 61, odst. 3, zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky.
Prohlašuji, že veškeré údaje mnou uvedené jsou pravdivé.
Vojta
- Ondra 93
- Nováček
VH123: Díky moc , předpokládám, že už se ti pak nikdo neozval, protže je promlčecí lhůta 1 rok a to to nestihnout dál řešit ?
Jinak zákon se doufám nezměnil a stále ty paragrafy platí ?
Je to na Mělníku, tak doufám, že to pak pošlou do Prahy kde bude zahájeno správní řízení , ale tam toho maji hafo.
Bez řidiřáku by to pro mne byla smrt , prostě špatná silnice ve špatný čas .
Jinak zákon se doufám nezměnil a stále ty paragrafy platí ?
Je to na Mělníku, tak doufám, že to pak pošlou do Prahy kde bude zahájeno správní řízení , ale tam toho maji hafo.
Bez řidiřáku by to pro mne byla smrt , prostě špatná silnice ve špatný čas .
Ford Mondeo 2.2 MKIII , 190hp, r.v.2004, chip + decat + recaro Ondrovo Titanium X
- VH123
- Zkušený
Přesně tak, je to dávno promlčený. Nevím jestli se něco v legislativě změnilo, zkus prosvištět osvědčené zdroje - JUDr. Berana na autoweb.cz a D-fensovo FSM v poslední verzi, dál viz strejda Google.
Za mne je teda 140 na 90 už trochu moc, ale to je na zvážení každýho osobně, třeba to byl prázdný rovný kus uprostřed polí, to bych taky neodolal. Já to měl něco mezi 80 a 90 na 70, cca 30 metrů před koncem omezení, oblíbené vybírací místo, takže rozhodně nemám žádné výčitky svědomí že jsem se k tomu nepostavil tak nějak po chlapsku.
Za mne je teda 140 na 90 už trochu moc, ale to je na zvážení každýho osobně, třeba to byl prázdný rovný kus uprostřed polí, to bych taky neodolal. Já to měl něco mezi 80 a 90 na 70, cca 30 metrů před koncem omezení, oblíbené vybírací místo, takže rozhodně nemám žádné výčitky svědomí že jsem se k tomu nepostavil tak nějak po chlapsku.
Vojta
- Ondra 93
- Nováček
Výčitky samozřejmě mám, silnice to ale byla naprosto luxusní
Jenže na to všechno už je pozdě a 140 km na 90 samo obhajovat nechci , protože je to prasečina.
Jinak tohle je super http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009081701

Jinak tohle je super http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009081701