Přední světla na Focuse
- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přední světla na Focuse
obdrzal som mail z fun-tuning ze postovne na slovensko stoji 450sk + svetla za 7700sk. Nevela? http://www.fun-tuning.cz/index.php?page ... =76&lang=0
djproces: na ebay ich kupis za 136EUR co je oproti 238EUR dost velky rozdiel...
BTW: moje stali 163EUR...
BTW: moje stali 163EUR...
- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
ked nemam skusenost s ebay. ako na nich?
- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Nech sa paci, mozes si vybrat:
http://search.ebay.de/search/search.dll ... category0=
Z Nemecka resp. ebay je vsetko lacnejsie...a o dost.
http://search.ebay.de/search/search.dll ... category0=
Z Nemecka resp. ebay je vsetko lacnejsie...a o dost.
- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
a s postovnym ako? a registracka?
No musis mat ucet a ja som to kupoval dobierkou do DE, kedze som tam bol sluzobne.
Ak chces viac info, posli SZ aby sme nerobili z vlakna OT.
Ak chces viac info, posli SZ aby sme nerobili z vlakna OT.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- favo222
- Nováček
Zdravím. Pred pár dňami som sa vracal v noci z roboty a celú cestu asi 50 km som išiel asi 80-tkou, kvôli predným svetlám. Dal som na auto svetlá z ST a svietili asi 6-8 metrov pred auto. Dnes večer som sa bol "hrať" a zdvihol som ich. Je to v pohode aj pre protiidúcich vodičov, odskúšané, ale na pravej strane teda na pravom svetle mi nefunguje natáčanie vertikálne a na ľavom horizontálne. Skvelá kombinácia. Stretávacie som ako tak nastavil ale diaľkové svietia nejak moc naľavo a s tým som už nevedel naozaj nič spraviť. Ale tlmené svietia naozaj super oproti tomu čo to bolo. A otázka. Má význam ísť niekam do servisu aby mi nastavili svetlá, keď nefungujú tak ako majú??? To ma asi každý otočí, že??? Dnes som pozeral na starých svetlách ako fungujú tie točítka hore a tam to nefungovalo tiež 100%-ne. Tak neviem. To mám naozaj to štastie, že nové aj staré svetlá majú tú istú závadu??? Alebo s tým treba točiť nejako extra veľa otáčok aby sa to nejak pohlo??? Ďakujem...
Ford S-max. 2.0tdci, 103kw. 12/2007.
Ford C-max, 1.6 tdci, 80kw. 3/2008, titanium.
- staroch
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
nevím přesně v čem je problém, že se ti jedno netočí horizontálně a druhé vrtikálně - což je docela masakr.
Rozhodně ale vím, proč ti svítí dálkové blbě. Je to proto, že nemáš AFSy (horizontální natáčení) zkalibrované na střed. Pokud bys měl AFSy zkalibrované, budou ti svítit tam, jak dálkové. Třeba blbě, ale stejným směrem. To by se pak doštelovalo zezadu lampy (tlumené i dálkové najednou).
Takže lepší postup by byl naštelovat dálkové a pak podle toho upravit tlumené, jestli se ti to daří.
Kdybys to chtěl zkalibrovat, a to by bylo nejlepší, nevím jestli to někdo kalibruje na koleně, ale my na to máme v práci takovou elektronickou krabičku, která počítá tzv. half stepy krokového motorku a z toho najde střed.
bohužel jsem na dovolené, a nepamatuji si kolik je jeden half step, ale mám dojem, že ven od středu se AFS točí na doraz o 15° a dovnitř o 7° a to sakra taky nevím jistě
. ale většina aut - nevím jestli fofo
při nastartování vždy kalibrují AFS. Je to vidět, když startuješ s rožnutými světly, tak ony se "podívají" dolů a pak se vrátí do horizontu.
asi bych raději navštívil ten servis.
Takové věci jako zaskočení kuliček na hřídeli motorku do protikusu jsi asi kontroloval, že?
Snad někdo poradí více.
Rozhodně ale vím, proč ti svítí dálkové blbě. Je to proto, že nemáš AFSy (horizontální natáčení) zkalibrované na střed. Pokud bys měl AFSy zkalibrované, budou ti svítit tam, jak dálkové. Třeba blbě, ale stejným směrem. To by se pak doštelovalo zezadu lampy (tlumené i dálkové najednou).
Takže lepší postup by byl naštelovat dálkové a pak podle toho upravit tlumené, jestli se ti to daří.
Kdybys to chtěl zkalibrovat, a to by bylo nejlepší, nevím jestli to někdo kalibruje na koleně, ale my na to máme v práci takovou elektronickou krabičku, která počítá tzv. half stepy krokového motorku a z toho najde střed.
bohužel jsem na dovolené, a nepamatuji si kolik je jeden half step, ale mám dojem, že ven od středu se AFS točí na doraz o 15° a dovnitř o 7° a to sakra taky nevím jistě

asi bych raději navštívil ten servis.
Takové věci jako zaskočení kuliček na hřídeli motorku do protikusu jsi asi kontroloval, že?
Snad někdo poradí více.
FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.
- favo222
- Nováček
Motorčeky idú normálne. Ja mám pocit, že tie "točítka" hore sú asi pretočené, ak sa to dá vlastne pretočiť. Taký mô dojem. Nepoužívam moc diaľkové svetlá, jazdím skoro stále na tlmených.
Ford S-max. 2.0tdci, 103kw. 12/2007.
-
- Nováček
Prosim vas, FOFO z roku 02 po FL ma od vyroby svetla parabolicka nebo s cockou? Vubec se v tom nevyznam. Jsou to ty jak maji blinkry v ty spicce svetlometu. Nemohl by mi sem nekdo hodit pro porovnani tyto 2 typy svetel? Diky moc
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
mastrapo: pred FL i po FL maji svetla standartne parabolu
-
- Nováček
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jasne, parabolu od cocky rozezname, ne?