To si ten plynovej pedál musel jenom lechtat nedriver píše:cesta do madarska najeto 745km a spotřeba 7,38l/100 ve třech lidech a plně naloženém autě

Presne ako pise PaJaS... Predsa ked menis hoc aj 14 za 17, tak 14 si mal 185/60 a 17 budes mat 205/50 (som hodil od brucha, nechce sa mi to ratatPaJaS píše:To jsou celkem divný počty. Pokud budeš brát v úvahu pouze předepsaný rozměry, tak je tam obvod + - přibližně stejnej. On spíš bude rozdíl v tom, jestli někdo jezdí na gumách o šířce 195 nebo 215
No vidíš,,já si říkal,kde soudruzi z NDR udělali chybu,PaJaS píše:To jsou celkem divný počty. Pokud budeš brát v úvahu pouze předepsaný rozměry, tak je tam obvod + - přibližně stejnej. On spíš bude rozdíl v tom, jestli někdo jezdí na gumách o šířce 195 nebo 215
Tys neviděl Pelíšky????Martin41 píše:Co máš pořád s tím NDR ? Ty máš auto z Eisenachu?
Tak jsem se dostal k extra dieslu od Shellu, zase to samý, natankováno doplna, ujel jsem 606km, zajel zase ke stejný Shellce a stejnýmu stojanu dotankoval do plna!! Vešlo se tam 34l, takže jsem těsně pod 6l!! Jezdim pořád to samý: většina město (Praha)!!Jozkablack píše:Tak jsem zahájil dlouhodobej test spotřeby!! Čet jsem tady že když natankuju Shell -V Power diesel tak se mi sníží spotřeba až o 0.5l, to se mi zdá dost dobrý!! Tak jsem natankoval u Benziny naftu do plna a teď jsem najel s autem přesně 1002km od čepování a zajel jsem ke stejný čerpačce a stejnýmu stojanu a zase jsem natankoval do plna na druhý vypnutí pistole a vešlo se tam 58l což je cca 6l na 100km a to mi přijde dobrý!! Jen co to vyjezdim dám tam plnou nádrž Extra dieselu od Shellu a zase udělám to samý a nakonec tam načepuju ten Shell-V Power diesel!! jsem zvědavej jak tyhle tři nafty budou mít vliv na spotřebu!! jezdím ty samý cesty, takže by to mělo bejt na danný možnosti přesný!!
Koukni nekde na net, jak se pocitaji prumery (obvody) kol.Hallogen píše:Takže sem to zkusil hodit na papír![]()
Samozřejmě beze všech odchylek......a zaokrouhloval sem.
kolo15"..... obvod 1,12 m...na 1km..cca 836 otáček
kolo 17".....obvod 1,35 m...na 1km..cca 737,5 otáček
Z toho vyplývá,že pokud je tachometr kalibrovanej na 15tky kola,
tak při tachometrový štrece 100km ujedeš na 17ctkách přibližně o 13 km víc a to je ten pulitr paliva navíc.![]()
myslím
a pokud dáš třináctky kola..budeš mít úsporu jak blázen
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti