Motorový olej pro Focus - informace na str.1
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: jaky olej
racetiger: s vymenou u benzinu 15.000 km a u dieselu 20.000 km 

-
- Test driver
zewl:
pred FL 15 000 km /rok
po FL 20 000 km/ rok

pred FL 15 000 km /rok
po FL 20 000 km/ rok

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
hmm, to jsem nevedel, myslel jsem, ze se to lisi benzin/diesel. Ale spis jsem i tak reagoval na to, ze to neni 10.000 km 
Diky za upresneni chmelko

Diky za upresneni chmelko

- racetiger
- Junior
Pokud jezdis kratky streky,vymena oleje se zkracuje az o 30%, tudiz jsem psal tech 10-15 bo si myslim, ze vymena neuskodi pokud je driv - naopak. A jeste ted jsem si vsimnul - pokud se nepletu nafta by se mela menit casteji nez benzin - z nafty se tam usazuji male castecky sazi ( proto je to vzdycky jak bota )
-
- Test driver
pani, v dnešnej dobe výmena na 10tis km, (ak tam je samozrejme to čo ma byt, a nie žiadne experimenty) podla mna uplne mimo. ak si ford dovolil po FL predlžit ešte tento interval o 5tis km tak počíta a j s tým, že by niekdo jazdil komplet len po meste a nič sa nestane
-
- Test driver
Pisu to v servisnom manuale,ze interval vymeny oleja benzin-diesel po FL JE 20 000 KM,alebo rok,podla toho co nastane skor,ale v pripade,ze je auto jazdene v narocnych podmienkach,mestska premavka,system jazdy STOP&GO/kurierske sluzby,taxisluzba/,odporuca sa tento interval vymeny skratit.
Tiez som zastancom radsej o 1000-ku skor,ako o 1000-ku neskor

Tiez som zastancom radsej o 1000-ku skor,ako o 1000-ku neskor

- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
racetiger přesně tak !! častější výměna ještě nikdy žádný motor nepoškodila, ale těch s pozdější výměnou sem viděl na vlastní oči už dost.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Zirafak: Máš recht, ale než bych to našel, tak by se zbořil svět. Nemám čas ani odskočit si na wc. Jo a dík za info, potřeboval jsem se ujistit 

-
- Test driver
skratit o 1-5000km ano, ale nie o celych 50% 

- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
a není to jedno o kolikchmelko píše:skratit o 1-5000km ano, ale nie o celych 50%

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- racetiger
- Junior
Tak ja nejak nechapu co se zde rozpoutalo o diskuzi o olejich, mel jsem pocit ze je to zrovna tady o tom,, co je nejlepsi pro Fofo.Urcite pri cene oleje Formula neni problem menit klidne po tech 10.000 , ja na nafte, s kterou jezdim mimochodem od roku 90, menim nejpozdeji po 12.000 a zrovna u Td ktere maji intercooler si myslim ze olej je dost dulezity menit nejpozdeji po 15t, jak jsem jiz psal olej u nafty obsahuje castecky sazi(proto je tak cerny)a ty mohou ucpat prave ten chladic a je to casta zavada pro kterou odchazeji prave turba(toto je priblizne prevzaty z nejakeho clanku o naftovych motorech s turbem).Vsichni tady nemaji FF po FL takze pokud maji starsi auto a jezdeji kratky streky tak vypocet je jasny (15t. predepsano, kratke streky - 30% tzn 15-3 to je priblizne 12tis.,Fofo mame radi tak menime driv tzn 10t) myslim ze je jasny ne?
Mozna ze je ale lepsi koupit novy svetla ( nejlepe AA s xenonem) hodit na to spojlery a prahy, nez motoru dat to co fakt potrebuje. Znal jsem z drocky borce, co prijeli a sli cistit prach kolem pantu(po kazdy ceste) a kdyz prijeli na oleje tak z toho tekla emulze pokud tam vubec neco bylo.

-
- Test driver
nejako som sa stale držal rad,ktoré predpisuje výrobca..
takže nečakat na 20tis pri výmene oleja?, sviečky tak po 10-20tis, vzduchový, pylový, olejový filter raz za pol roka, brzdovku pri každom prezuvani a rozvody radšej ako VW pro 90tis? tak potom všetky príručky su na h..,,,
takže nečakat na 20tis pri výmene oleja?, sviečky tak po 10-20tis, vzduchový, pylový, olejový filter raz za pol roka, brzdovku pri každom prezuvani a rozvody radšej ako VW pro 90tis? tak potom všetky príručky su na h..,,,

- racetiger
- Junior
Chmelko nedelej sakra
, myslim ze vis moc dobre co jsem tim myslel - prirucky jsou sice dobry a pokud bychom se drzeli jenom jich tak bychom dodnes svitili loucema a jezdili v povozech.
Za tu na tom obrazku te zvu na pivo!!

Za tu na tom obrazku te zvu na pivo!!
-
- Test driver
v pohode
len som chcel ukázat, že všetko je treba z mierou a netreba nič prehanat. ford si tie udaje z prstu nevycucal, dobre vie, ake je to ošementné, hlavne pri aut v zaruke, takže ja si za tým stojím, že ak pravidelne ten olej kontrolujem, motor vytáčam, ked je fakt spravne zohriaty, tak podla mna, ak výmenim vtedy ked to výrobca predpisuje, nič s tým neskazím, ale jasne, je to vec nazoru

len som chcel ukázat, že všetko je treba z mierou a netreba nič prehanat. ford si tie udaje z prstu nevycucal, dobre vie, ake je to ošementné, hlavne pri aut v zaruke, takže ja si za tým stojím, že ak pravidelne ten olej kontrolujem, motor vytáčam, ked je fakt spravne zohriaty, tak podla mna, ak výmenim vtedy ked to výrobca predpisuje, nič s tým neskazím, ale jasne, je to vec nazoru