Opravy a údržba laku, mytí, autokosmetika....

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Opravy a údržba laku, mytí, autokosmetika....

Příspěvek od Palec4 » 30.01.2009 15:37

Tam nemaju TW :!: ale len sheron co som vzdy hladal :|
Focus 1.8 TDdi 66KW Ghia Strieborna metaliza r.v. 2000/6 - _predane_
Obrázek
ObrázekObrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 30.01.2009 15:48

Palec ked som v TT tak som v tescu ako doma a zvlast v oddeleni autosuciastok a autokozmetiky. A TW som tam videl habadej :wink:

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 30.01.2009 15:59

co tam chodim vzdy ked odtial odchadzas?? :mrgreen: :mrgreen:
Obrázek
ObrázekObrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 30.01.2009 16:06

Najbližšie budem v Zavare od 14.2. možno 4 dni tak určite pojdem aj do tesca. Ked si tam tak sa prevez okolo vyhradenych parkovisk pre invalidov a ked tam uvidiš mojho fofa tak som niekde poblíž. :D Zvyknem tam stáť aj cely den bo frajerka robi v arkadii tak jej robim spoločnosť :wink:

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 30.01.2009 16:27

Jaaaaaaj dobre vediet ale vies ako je to so statim pre invalidov pred tescom,stoja tam vsetci co nemaju...
Obrázek
ObrázekObrázek

struza
Nováček
Nováček

Příspěvek od struza » 10.02.2009 22:40

chystám se na opravu obyč. červeného laku mého fofo 99, auto bylo stříkané, komplet předek a levý bok, všechny stříkané částí mají dost zašlou barvu a tak nevím co s tím. po prohledani fora jsem se rozhod pro rozleštení TEMPEM NA STARÝ LAKY a pak navoskování touhle ŽELVOU: http://www.automax.cz/produkty-detail.php?item=99 nebo víte o lepší kombinaci? nejspíš udelam komplet cely auto, aby to bylo sladěné!
Ford Focus 1.4 16V HB 1999

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 20.02.2009 23:19

Je vidět, že zkušeností máte habaděj :wink: , jeden píše to a druhý ono a popravdě řečeno, nevím co si z toho vybrat :?:
Mohl by si proto někdo z Vás udělat tu práci a pro ostatní zoufalce (co ještě tápou ve vhodném způsobu mytí - tak, jako já :oops: ) stručně shrnout klady a zápory pro:
- mytí v myčce;
- mytí tlakové (WAP-kou);
- mytí ručně :?: :idea:
Tip: kategorie pro hodnocení by např. mohly být:
- četnost mytí;
- náklady (levné vs. drahé);
- časová náročnost;
- působení na lak (nebezpečí jeho poškození);
- kvalita umytí (šmouhy, potřeba dodatečného leštění ...).
Já jsem osobně nikdy neměl čas se tím podrobně zabývat, holt jsem jen pouhý uživatel a připadá mi, že je to vše dost podobné (jistě, pokud neberu v úvahu voskování). Mytí auta beru spíše jako nutnost, než radost, ale samozřejmě pěkné čisté auto se mi líbí. Nejvíc mne štve, když si člověk udělá tu práci a autíčko pěkně umyje a navoskuje, ale když pak po 14 dnech je veškerá snaha zmařena, tak člověk rezignuje :cry:
Předem díky tomu, kdo se k tomu odhodlá a něco "vypotí" pro ostatní :idea: :wink:
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 21.02.2009 00:25

Umývanie v umyvárke (rotačné kefy):
plusy:
- časová nenáročnosť, auto je umyté raz dva (pokial netreba samozrejme cakat hodinu v rade)

mínusy:
- možné poškodenie laku
- možné ulomenie antény (platí pre zabudlivcov ktorí ju zabudnu demontovať)

WAP:
plusy:
- rýchle očistenie hrubej nečistoty
- vystriekanie aj horšie prístupných miest (blatníky a pod.)
- časová nenáročnosť

mínusy:
- potrebné doumývanie auta ručne špongiou a šamponom (komu nevadí smuhavé auto tak sa nemusi trápit týmto)
- možné poškodenie laku tlakom vody z trysky

Ručné umývanie:
plusy:
- radosť zo starostlivosti o auto
- vysledný efekt :wink:

mínusy:
- časová náročnosť

ked niekoho niečo napadne, tak to možem potom doplniť

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 21.02.2009 08:28

Tak já bych doplnil,že u auto myčky ten výsledný efekt taky není stopro.Je na autě pár míst,které prostě neumyje.... :?
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 21.02.2009 10:03

A nie je ich len par, co ich neumyje. Nic skryte, vnutorne casti karoserie - medzi dverami atd...
Ze vraj pri fofo2 hrozi pri zabudnuti odmontovania anteny, nie znicenie anteny, ale strechy!!! mam to zo servisu.

No rucne umyvanie a wapka - to je to iste :D Rucne, znamena vystriekat wapkou a potom sa s tym este rucne pohrat.

Samozrejme najkvalitnejsie a zaroven aj casovo najnarosncjsie je rucne umytie (wap + rukami). Ked si to nerobis sam, tak aj najdrahsie. Ale vysledok stoji za to.

Najlacnejsie a takmer na nic je v umyvacke. To sa oplati, len ked sa clovek velmi ponahla (to nesmie byt rada :D) alebo auto je vlastne ciste, resp. len tak od prachu spinave. Pri tomto sposobe auto ani cele nevyschne (pokial si to rucne neutries), cize ostanu kvapky uschnute, plus ako som spominal skryte casti karoserie ostanu nedoktnute, aj detaily - okolo zrkadiel, zlozitejsie disky (a ze fofo ich obvykle zlozite ma) a podone. Tak isto povrchova vrstva laku sa urcite poskrabe - casom. Bude to vidiet len na cistom aute a proti slnku - take kruhove skrabance - cim vsak tmavsia farba, tym horsie to bude vyzerat.

Osobne moje auto prve videlo umyvacku len par krat, terajsie zatial ani raz (cize len rucne sa umyvalo), teda po pravde s servise ho asi rucne neumyvali.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 21.02.2009 10:48

S fofo I jsem jezdil občas do myčky a vždycky mi to nechalo v horní části dveří 20cm neumytý pruh přes celé auto.
Myčky jsou na prd, nikdy to neumyje tak dobře, jako bych myl ručně, zůstávají tam všechny kakance od much, atd. a ty kapičky co tam zůstanou po sušení jsou po uschnutí na černém laku krásně šedé. A prahy myčka nikdy neumyje :mrgreen: S novým jsem byl v myčce asi 3x a teď je ve stavu, že jsem ho od listopadu nemyl :roll: Když ho umyju, tak další den prší a teď v těch břečkách to taky nemá smysl. Když nasněží a sníh taje, tak sjíždí po autě a tím ho vždycky umyje :mrgreen:

S novým se mi moc do myček nechce a když vidím ten kartáč u wapky, tak na to taky kašlu. Ručne se to podře taky, na černé je to dobře vidět, ale není to takové jako z myčky.
V servise mi auto naštěstí nemyjou, akorát si to nechají zaplatit :wink:
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 21.02.2009 11:05

Díky všem za reakce, hned mám lepší přehled :wink:
Ještě se vrátím k té myčce, pokud to dobře chápu, na těch kartáčích teda hrozí nějaké poškození (a čím :?: ), zůstávají tam nějaké nečistoty (kamínky ...) nebo je ten přítlak silný nebo co ... :?: Já jsem osobně byl párkrát v myčce a řekl bych, že žádný viditelný problém.
Ještě k tomu neumytému pruhu na dveřích, nebylo to náhodou v úrovni zrcátek, měl jsi je sklopené, pokud ne, tak myčka podle čidel nechá od auta větší odstup (pouze má doměnka) :?: :idea:
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 21.02.2009 11:14

umyvacka: No poskodenie ako poskodenie :D. Po jednom raze to asi neuvidis. V podstate to nie je viditelne, pokial sa spod urciteho uhlu voci svetlu (najlepsie slnku) na ten lak nepozries. Su to take veeeelmi jemnulinke skrabance, velmi tenke, v podstate len v povrchovej vrstve laku. Obvykle su v tvare kruhov, ci polkruhov - ako keby vlasy. Najma na bielom, striebornom, ci inom svetlom aute to nevidis, ak to nehladas. A je to po celom povrchu.

A tie umyvacky su rozne, cim su modernejsie tym su setrnejsie, navyse velmi zalezi od udrzby, ako sa staraju o to. Pri novych, ktore maju dobre senzory nie je problem zrkadlo, ci uz sklopene,a lebo nie. Ja som nesklapal, kedze som ho chcel mat umyte :D. Tak isto si vie moderna umyvackka presne najst kolesa, zrkadla tiez obide presne. Teda ak nie je nejaka archaicka.

V kazdom pripade jedine rucne umytie to auto umyje dokonale.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

KUTY

Příspěvek od KUTY » 21.02.2009 11:21

Tak som prekvapeny, ale ja si rucne auto nikdu neumyjem tak dobre ako ked to prejde myckou.
Ak by som mal "drhnut" hrubsie necistoty tak pridem o ruku. Premyslal som o WAP-ke, ale ta by bola vyuzita iba pri navsteve SK doma na dvore.
V meste som odkazany na mycky resp. rucne mytie v nej.

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“