zewl píše:opicak: moje zkusenost v nedeli:
HUSTE snezilo od cca. 8 rana (bez prestavky cely den), ja jel ve cca. 13:00 po ceste po
http://www.mapy.cz/#x=139216320@y=13458 ... 5%A0umperk tehle silnici, je to silnice pro motorova vozidla. Pokud jsou prioritami rychlostni silnice, tak nechapu, ze jeste v 14:00 tam bylo 10 cm snehu a dalo se jet max 50 a uz to bylo o hubu. To me nasralo. Doslova. Ze jsem jel dalsich cca. 130 km po mensich silnicich, ktere nebyly upravene, jsem chapal. Ale hlavni tah na Mohelnici u nas

Kvuli tomu jsem na zacatku tohoto vlakna reagoval. Samozrejme chapu, ze nemuzou byt vsude. Ale na hlavnich tazich (jak ostatne sam pises) by byt mohli.
Na druhou stranu by nebylo fer poznamenat, ze kriticke useky v zime jako napr. Cervenohorske sedlo v Jesenikach bylo prohrnute. V podstate driv jako silnice pro motorova vozidla

vždyť sis odpověděl sám hned první větou.
pokud bude chumelit tak jako v neděli ( a zažil jsem to ten den v Brně ) , tak do 30 min po projetí sypače je vše o5 z5.
navíc žádná správa nemá techniku v takovém počtu, aby se věnovali všem cestám najednou, takže hold je nepotkáš tam kde zrovna chceš, ale jinde jsou třeba spokojeni, no a na to, aby to bylo jako kdysi, že kdo měl svoji techniku, tak za mírnou úplatu brigádně vypomáhal, zase nejsou peníze.
no a pak je to i o tom, že kvůli některým řidičům se cestáři nedostanou tam kde mají, protože už tam ani nedojedou.
co vede některé řidiče, když vidí neprůjezdnou cestu, aby tam vjel než aby to někde odstavil a počkal, než se to prohrne? raději bude riskovat, zapadne a je to v prdeli pro všechny. takoví jsme