1 - náhlá překážka - myslím, že by tak rychle nákladní auto směr nezměnilo. Pokud ano, asi už by se válel v pangejtu. Situace je tedy trochu vyhrocená, nicméně nepříjemná. Velké auto nezmění směr tak rychle a malé tedy má trochu času se v klidu uhnout do dalšího pruhu.
To rychlé stržení volantu řidiče z výhledu za takové rychlosti je taky hustý.

2 - padající bedna - jednoznačně chyba řidiče z výhledu - nedodržuje dostatečnou vzdálenost, ze které může bezpečně reagovat.
Ale stát se to může, pokud by se zrovna chystal předjíždět. Pak se přiblíží více, než by se mu líbilo. Když někdy jedu za něčím takovým, nemám z toho dobrý pocit. Buď jsem daleko za ním, nebo se odtud rychle klidím.
3 - změna povrchu vozovky - to je nepříjemné, ale proč předjíždí, když už je v protisměru auto a bude to mít jen tak tak? Navíc v takových povětrnostních podmínkách musí počítat s tím, že ještě někde nějaký ten led může být. Na mě je ten řidič příliš agresivní

Pokud si lidi toto shlédnou, pak se bojím toho, aby jim to nedalo falešný pocit, že mohou jezdit ještě více arogantněji a bezohledněji s daleko vyšší dávkou drzosti a agresivity.
Jsem zvědav kolik lidí si to přebere tak, že pokud budou jezdit ohleduplně a předvídavě, pak jim ESP pomůže zkorigovat jejich chybu (které se může každý občas dopustit), ze které by se ale měli v každém případě poučit a příště se jí vyvarovat a ne ji opakovat s tím, že poprvé to vyšlo

Tak chápu ESP. A k tomu je asi fajn ho mít (alespoň co jsem přečetl příspěvky těch, co jej měli možnost otestovat).
Ale nepochopí se to jinak?
Např. tady: http://www.bosch-esperience.de/de/langu ... tisch.html
První video ukazuje, jak řidič v zatáčce zkouší co to dá, až jednou prostě vyletí ven. Co tím chtěl Bosch říci? Že s ESP můžu jezdit jak dobytek?
nebo tady: http://www.bosch-esperience.de/de/langu ... clips.html
Ženský čumí po chlapovi, ale díky ESP se vše zachrání. Fajn, takže EU nařídí všem ESP, aby na silnicích jezdilo ještě více těch, co si myslí že s ESP můžou koukat kolem a nemusí se věnovat řízení?
Nevím, jestli Bosch zvolil nejšťastněji názorné ukázky použití ESP

-Ladis-