Srážka se srnou

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
maarosh
Junior
Junior

Příspěvek od maarosh » 24.10.2007 20:47

bady píše:Když se srazí srna, tak se volá Policie, ta po příjezdu vše nafotí a zaprotokoluje. Poté sežene správce správce místní honitby, který srnu převezme a potvrdí razítkem a podpisem, že zvěř převzal. Tak nevím, jak je možné, že je ze srny doma guláš, když naložení a odvezení srny poškozeným se hodnotí dle zákona jako pytláctví. Navíc zaplacení škody pojišťovnou se mi zdá v tomto případě dosti nepravděpodobné.
Nebud´ hnidopych,když ji trefil,tak si ji sní.Co s ní potom? :lol:
FORD FOCUS COMBI 1,6 74KW 16V po FL 2008 SILVER

ClairVOYanT
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ClairVOYanT » 24.10.2007 21:00

bady píše:Jakou máš pojistku a u jaký pojišťovny jseš prosimtě.Ja tu popisoval svou skušenost s ČP a na dispečinku jsem se dozvěděl to co jsem popsal.Mě prostě nedali ze zákonýho nedali nic.
Jestli je to dotaz na me, tak mam u cesky nejaky all risk, ale to je havarijni (ne zakony=povinne ruceni). Ze zakoneho ti to snad nedaji - to mas proto, aby kdyz nekomu zpusobis skodu to bylo z ceho zaplatit. Jestli se chapeme :-)

JardaB
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaB » 24.10.2007 21:03

bady píše:Jakou máš pojistku a u jaký pojišťovny jseš prosimtě.Ja tu popisoval svou skušenost s ČP a na dispečinku jsem se dozvěděl to co jsem popsal.Mě prostě nedali ze zákonýho nedali nic.
Řekl bych, že to silverwolfovi zaplatili z havarijky. Povinné ručení kryje jen škody, které způsobíš někomu jinému (to by mohl být i případ té chovné srny :wink:).
Ještě mne napadlo povinné ručení u Kooperativy, kde je součástí také živel, ale ten střet se zvěří nezahrnuje.
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Obrázek

bady
Nováček
Nováček

Příspěvek od bady » 24.10.2007 21:18

Kdybych věděl, že nic nedostanu a budu s tím mít jen starosti, tak je pravda, že bych nic nehlásil a srnu snědl taky. Chtěl jsem ale reagovat na to, jak bylo napsáno, že přišel o bonusy na půl roku. Bonusy jsou pokud vím pouze k zákonnému pojištění. Že se škoda nehradí ze zákonného poj. vím už po vlastní zkušenosti také.Dotaz směřoval na jiný příspěvek.
Naposledy upravil(a) bady dne 24.10.2007 21:25, celkem upraveno 1 x.

JardaB
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaB » 24.10.2007 21:24

Bonusy jsou i k havarijnímu pojištění. Pokud si vzpomínám, měla to každá pojišťovna, na jejíž podmínky jsem se při výběru HAV díval. Např. u Kooperativy to je obvyklých 5% za každý rok.
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Obrázek

bady
Nováček
Nováček

Příspěvek od bady » 24.10.2007 21:26

To jsem nevěděl.dík

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 25.10.2007 07:25

maarosh píše:
bady píše:Když se srazí srna, tak se volá Policie, ta po příjezdu vše nafotí a zaprotokoluje. Poté sežene správce správce místní honitby, který srnu převezme a potvrdí razítkem a podpisem, že zvěř převzal. Tak nevím, jak je možné, že je ze srny doma guláš, když naložení a odvezení srny poškozeným se hodnotí dle zákona jako pytláctví. Navíc zaplacení škody pojišťovnou se mi zdá v tomto případě dosti nepravděpodobné.
Jj, pojišťovna to zaplatila z havarijní pojistky a bonus mi vzali, to mi řekli hned na pojišťovně při hlášení škody. Nevím jak je to s bonusama, ale já mám sloučenou pojistku - havarijní, zákonnou i na sklo dohromady a z celkové částky mám vypočítaný bonus. Tak si aspoň myslím, že to je. Maarosh je asi myslivec, že takto reagoval, ale ruku na srdce myslivče. :wink: Když jí nespapám sám - má to za trest, že mi poškodila auto- tak za ten guláš později zaplatím v nejbližší hospodě v té tvé honitbě :wink:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

maarosh
Junior
Junior

Příspěvek od maarosh » 25.10.2007 18:46

silverwolf píše:
maarosh píše:
Jj, pojišťovna to zaplatila z havarijní pojistky a bonus mi vzali, to mi řekli hned na pojišťovně při hlášení škody. Nevím jak je to s bonusama, ale já mám sloučenou pojistku - havarijní, zákonnou i na sklo dohromady a z celkové částky mám vypočítaný bonus. Tak si aspoň myslím, že to je. Maarosh je asi myslivec, že takto reagoval, ale ruku na srdce myslivče. :wink: Když jí nespapám sám - má to za trest, že mi poškodila auto- tak za ten guláš později zaplatím v nejbližší hospodě v té tvé honitbě :wink:
Maarosh není myslivec.To spíš Bady.Jsem byl nepochopen. :cry: Myslel jsem,že když ji sestřelil tak at´ si ji sní.
FORD FOCUS COMBI 1,6 74KW 16V po FL 2008 SILVER

bjuty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od bjuty » 25.10.2007 19:35

Teda pánové, včera jsem jel po hradecký dálnici asi v půl třetí ráno z práce a za Essem stálá uprostřed mého pruhu srnka jako tele. Jen taktak jsem se jí vyhnul. Vůbec jsem jí neviděl a na tacháku 180.
Zlatý Focus, manévr zvládl na jedničku aniž bych se musel zapotit. Pravá, levá a zpět do své stopy. Píšu to proto, protože jsem s předchozím vozem Fiat po podobném manévru v nižší rychlosti nejen vzal tu srnku, ale i svodidlo a okolo klidně stojící značku "pozor zvěř" a poté se kouknul i na středová svodidla. Když jsem konečně zastavil tak jsem byl spocenej všude, auto pomlácený, polda nasraný (obtěžování v noci se nevyplácí), srnka nasrač..., značka někde a další den v kalupu.
Tak pozor na ty lesní potvory, jsou dobrý jen na talíři. :wink:
Mondeo GHIA, kombi, black, 2.0 TDCi, 96kW, 2005

libe
Junior
Junior

Příspěvek od libe » 25.10.2007 20:11

To jsi mel teda velke stesti! :wink:
Ford Focus 1.6 combi 11/2001
Obrázek

Joose
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joose » 26.10.2007 00:12

[quote="bjuty"]Teda pánové, včera jsem jel po hradecký dálnici asi v půl třetí ráno z práce a za Essem stálá uprostřed mého pruhu srnka jako tele. Jen taktak jsem se jí vyhnul. Vůbec jsem jí neviděl a na tacháku 180.
Zlatý Focus, manévr zvládl na jedničku aniž bych se musel zapotit. Pravá, levá a zpět do své stopy.quote
Na Hradecký je taky potkávám , přes léto jezdím ráno z Velkého Oseka na Prahu. Oni jsou tam vidět hodně i přes den. Nejhorší úseky jsou ty pole u pumpy Esso a pak za sjezdem Sadská někde na úrovni Milčic.
Fokus C-max 1,6 TDci 90K 2006 Red Tango Trend+
Obrázek

bjuty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od bjuty » 26.10.2007 00:16

jj
Mondeo GHIA, kombi, black, 2.0 TDCi, 96kW, 2005

cizaa
.
.

Jak sem se taky ,,trefil"

Příspěvek od cizaa » 10.12.2007 22:28

Hojte,

tak se mi včera cestou do ČB taky ,,zadařilo". Kousek za Pelhřimovem, hned za zatáčkou, si tam ty dvě krávy přebíhaly. První to stihla, druhou sem nedobrzdil... Přesně mezi světla, lehce ve výskoku. Odletěla dál do škarpy. Tak sem to odstavil, výstražný, trojúhelník a zavolal policajty, ať se aspoň postaraj o tu srnu, co dodělávala ve škarpě.
Cca po 45 minutách přijeli, počastovali mě dotazem, zda-li mám havarijko, páč pokud ne, tak že ani koruna. Tiše sem to obrečel, sepsal papíry, posbíral všude možně ležící díly a pokračoval v cestě (naštěstí to bylo pojizdný).
Vyražený obě mlhovky, zrušený obě mřížky, prasklej nárazník a dodrbanej lak jak nárazníku, tak kapoty. Navíc mám nehorázně zmuchlanou (a navíc i děravou?!) SPZ, takže asi budu muset na dopraváky pro novou, co?
Jo a jako bonus sem eště dneska zjistil uražený levý světlo z držáku...
Takže teď přemýšlím, co s tím. Resp. jestli si rovnou neudělat radost a neudělat facelift, když to budu asi muset stejně všechno měnit popř. lakovat:-(
ST170, ´02, 5D, ATE, TRW, Imperial, projekt postupné restaurace na sérii :-)
Obrázek
Fiesta 1.4 Titanium ´09, 3D, Squeeze
Fiesta 1.3 ´98, 3D, Modrá
GALERIE
EX: Focus 1.6 ´98, 5D, Moondust

-Ladis-
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak sem se taky ,,trefil"

Příspěvek od -Ladis- » 10.12.2007 22:38

cizaa píše:.....zda-li mám havarijko, páč pokud ne, tak že ani koruna......
A z čeho jiného bys to chtěl jinak hradit? Myslíš, že srny maj povinné ručení? :lol: :P :lol:
Jinak auta je mi líto. Mě by z toho do smíchu taky moc nebylo :?
Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA
Obrázek
galerie: zde

MobyDick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MobyDick » 10.12.2007 22:40

Tak to je opravdu smůla, ale bereš to sportovně. Teď uděláš s focuse pořádnou káru. Držím palce ať tě to moc nestojí.
FORD FOCUS 3dv. 2.0l 96 kw r.v 98
Obrázek
Obrázek
Obrázek
galerie
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“