Stránka 3 z 16

Napsal: 18.10.2007 13:17
od silverwolf
Šumavská topinka: klasická topinka ze staršího chleba ( nedělám je na oleji, ale na plotýnce " na sucho". Než se udělá topinka, na máslíčku v hrníčku rozmíchám vajec podle potřeby - (na dvě topinky cca 1 vajíčko a udělá se tak jako míchané vejce). Topinku potřu česnekem, trošku máslem, na to rozmáznu usmažené vajíčko, celou topinku pak posypu strouhaným sýrem a na ozdobu a dochucení kolečka kyselé okurky a třeba kolečko rajského navrch. Posolit. Výborná večeře. :wink:

Napsal: 18.10.2007 13:33
od taspy
Řízky v jogurtu: naložte kuřecí řízky na noc do klasického bílého jogurtu, který smícháte s kořením dle vlastní chuti (já mám vyzkoušené kari a grilovací) necháte naležet (stačí 2 hoďky,ale přes noc je to nejlepší)! Ráno jen vezmete řízky z jogurtu - ten z nich nijak nesundaváme a hodíte je do strouhanky!Pak opečete jako klasické řízky! Můžu jen doporučit, od té doby co jsem je doma udělala, tak neděláme klasické v trojobalu!Tyhle jsou šťavnaté a jsou dobré i ohřáté a studené!
Dobrou chuť :wink:

Napsal: 18.10.2007 13:47
od kasi
já mám nejraděj knedlo zelo 8)
do pekáčku si dám zelí na to maso a celé to zapeču tak mě to chutná vařené zelí není tak dobré jako zapečené :wink:

Napsal: 18.10.2007 14:26
od pepe123
kasi píše:já mám nejraděj knedlo zelo 8)
do pekáčku si dám zelí na to maso a celé to zapeču tak mě to chutná vařené zelí není tak dobré jako zapečené :wink:
Tak toto je snad jedine jedlo ktore este varim ja /ze mozem/ ale inym sposobom, inac ma zena do kuchyne nevpusti, bo ona je kuchynsky šaman...

Napsal: 18.10.2007 14:27
od misoo
kasi píše:já mám nejraděj knedlo zelo 8)
do pekáčku si dám zelí na to maso a celé to zapeču tak mě to chutná vařené zelí není tak dobré jako zapečené :wink:
knedlo zelo, to je nejaka vegeterianska verzia ??? :lol:

Napsal: 18.10.2007 14:36
od kasi
to misso.dobrý :lol: :lol: :lol: ne jinak tak to mu říkáme každý to zná samo sebou že i s masem ale před výplatou to může být vegoš :lol: :lol: :lol:

Napsal: 18.10.2007 14:45
od Jari
Tak taky přidám něco pro Labužníky:


Ostrá slepičí polévka(hlavně pro pány-po ránu :lol: :lol: )
--------------------------------------------------------------------------------
2-3 slepičí(kuřecí)stehna osolíme a uvařime doměkka-po vychladnutí maso obereme a nakrájíme na menší kousky.Vývar schováme!!
2-3cibule oloupeme,nakrájíme na drobno,na sádle spěníme,přidáme hl.mouku a uděláme si jížku do které vmícháme čer.papriku.Zalejeme vývarem,dáme povařit.
4 stroužky česneku prolisujeme,smícháme s 1lžička kmínu,majoránkou a podle odvahy chilli papričkami(Já dávám 4-5ks.)Vše smícháme a podle chuti můžem dát solčanku(vegetu)
Vzhledově to vypadá jako držková pol. Zatím jsem měl pokaždý úspěch,komu jsem dával chutnat či recept.Tak dobrou chuť.
---------------------------------------------------------------------------------

Napsal: 18.10.2007 16:02
od misoo
kasi píše:to misso.dobrý :lol: :lol: :lol: ne jinak tak to mu říkáme každý to zná samo sebou že i s masem ale před výplatou to může být vegoš :lol: :lol: :lol:
my tomu hovorovo hovorime doma na slovensku "knedlo vepso" :wink:
maso musi bejt aj keby na chleba nebolo :lol:

Napsal: 18.10.2007 16:44
od čajda
misoo píše:
kasi píše:to misso.dobrý :lol: :lol: :lol: ne jinak tak to mu říkáme každý to zná samo sebou že i s masem ale před výplatou to může být vegoš :lol: :lol: :lol:
my tomu hovorovo hovorime doma na slovensku "knedlo vepso" :wink:
maso musi bejt aj keby na chleba nebolo :lol:
Jojo jedině maso, bo na chleba se těžko robí!

Napsal: 18.10.2007 17:18
od kasi
ďakujem doma to urobím len s masem hej :wink:

Napsal: 18.10.2007 18:50
od mosad
Mám radost z tématu. Vařím moc rád, většinou každou sobotu. Prostě žena vařit umí, ale já sem mlsný a ona se nechce piplat recepty jako pečené makrely s nádivkou z křemenáčů, nebo s angreštovou omáčkou, losos s listovým špenátem a smetanou podávaný s kuskusem s meruňkami a okurkou a tak. Prostě popadnu kuchařku světové kuchyně a co se mi líbí to vařím. Proč ryby, kuřata, vepřové a hovězí jíst pořád jen na několik způsobů.
A pak jsem propadl thajské kuchyni - miluji ostré a pálivé. Pěstuji doma citronovou trávu, našel jsem obchůdky s ingrediencemi a rýži už dělám jedině na páře.
No a pak samozřejmě rychlovky jako česneková pomazánka - ta je nej, když zbyde naplním jí hermelín a přidám pár vlašských ořechů, nakládám utopence, dělal jsem si domácí rybí salát a v lahvi mi po roce dozrál keltský džin, ve kterém jsem 3 měsíce maceroval trnky. Také ve chvilce přihodím nějaké recepty.

Napsal: 18.10.2007 18:57
od Jari
to Mosad:Jak nakládáš ty utopence??Už jsem testnul pár receptů,ale pořád to nejsou ty klasický hospodský,co si pamatuji z mládí :cry: :cry: Vono to taky může bít tím,že ta uzenina(špekáček)není co bejvala.Ale jen tak pro zajímavost to pošli,vyzkouším a dám vědět.

Napsal: 18.10.2007 19:04
od kasi
to mosad.sem nevěděl že si takový kuchtík asi to na tobě není znát jako na mě :wink: ale taky na co mám chuť já to si taky musím sám udělat je to prostě lepší anikdo mě to nezkazí :)

Napsal: 18.10.2007 19:25
od Skubi
Jari píše:to Mosad:Jak nakládáš ty utopence??Už jsem testnul pár receptů,ale pořád to nejsou ty klasický hospodský,co si pamatuji z mládí :cry: :cry: Vono to taky může bít tím,že ta uzenina(špekáček)není co bejvala.Ale jen tak pro zajímavost to pošli,vyzkouším a dám vědět.
kdyby jsi byl na Křivce nebo ve Fokusicích, tak by jsi je okoštoval :wink:

Napsal: 18.10.2007 19:27
od Jari
:oops: :cry: :oops: :cry: :oops: :cry: