Stránka 3 z 16
Napsal: 18.10.2007 13:17
od silverwolf
Šumavská topinka: klasická topinka ze staršího chleba ( nedělám je na oleji, ale na plotýnce " na sucho". Než se udělá topinka, na máslíčku v hrníčku rozmíchám vajec podle potřeby - (na dvě topinky cca 1 vajíčko a udělá se tak jako míchané vejce). Topinku potřu česnekem, trošku máslem, na to rozmáznu usmažené vajíčko, celou topinku pak posypu strouhaným sýrem a na ozdobu a dochucení kolečka kyselé okurky a třeba kolečko rajského navrch. Posolit. Výborná večeře.

Napsal: 18.10.2007 13:33
od taspy
Řízky v jogurtu: naložte kuřecí řízky na noc do klasického bílého jogurtu, který smícháte s kořením dle vlastní chuti (já mám vyzkoušené kari a grilovací) necháte naležet (stačí 2 hoďky,ale přes noc je to nejlepší)! Ráno jen vezmete řízky z jogurtu - ten z nich nijak nesundaváme a hodíte je do strouhanky!Pak opečete jako klasické řízky! Můžu jen doporučit, od té doby co jsem je doma udělala, tak neděláme klasické v trojobalu!Tyhle jsou šťavnaté a jsou dobré i ohřáté a studené!
Dobrou chuť

Napsal: 18.10.2007 13:47
od kasi
já mám nejraděj knedlo zelo
do pekáčku si dám zelí na to maso a celé to zapeču tak mě to chutná vařené zelí není tak dobré jako zapečené

Napsal: 18.10.2007 14:26
od pepe123
kasi píše:já mám nejraděj knedlo zelo
do pekáčku si dám zelí na to maso a celé to zapeču tak mě to chutná vařené zelí není tak dobré jako zapečené

Tak toto je snad jedine jedlo ktore este varim ja /ze mozem/ ale inym sposobom, inac ma zena do kuchyne nevpusti, bo ona je kuchynsky šaman...
Napsal: 18.10.2007 14:27
od misoo
kasi píše:já mám nejraděj knedlo zelo
do pekáčku si dám zelí na to maso a celé to zapeču tak mě to chutná vařené zelí není tak dobré jako zapečené

knedlo zelo, to je nejaka vegeterianska verzia ???

Napsal: 18.10.2007 14:36
od kasi
Napsal: 18.10.2007 14:45
od Jari
Tak taky přidám něco pro Labužníky:
Ostrá slepičí polévka(hlavně pro pány-po ránu

)
--------------------------------------------------------------------------------
2-3 slepičí(kuřecí)stehna osolíme a uvařime doměkka-po vychladnutí maso obereme a nakrájíme na menší kousky.Vývar schováme!!
2-3cibule oloupeme,nakrájíme na drobno,na sádle spěníme,přidáme hl.mouku a uděláme si jížku do které vmícháme čer.papriku.Zalejeme vývarem,dáme povařit.
4 stroužky česneku prolisujeme,smícháme s 1lžička kmínu,majoránkou a podle odvahy chilli papričkami(Já dávám 4-5ks.)Vše smícháme a podle chuti můžem dát solčanku(vegetu)
Vzhledově to vypadá jako držková pol. Zatím jsem měl pokaždý úspěch,komu jsem dával chutnat či recept.Tak dobrou chuť.
---------------------------------------------------------------------------------
Napsal: 18.10.2007 16:02
od misoo
my tomu hovorovo hovorime doma na slovensku "knedlo vepso"
maso musi bejt aj keby na chleba nebolo

Napsal: 18.10.2007 16:44
od čajda
misoo píše:
my tomu hovorovo hovorime doma na slovensku "knedlo vepso"
maso musi bejt aj keby na chleba nebolo

Jojo jedině maso, bo na chleba se těžko robí!
Napsal: 18.10.2007 17:18
od kasi
ďakujem doma to urobím len s masem hej

Napsal: 18.10.2007 18:50
od mosad
Mám radost z tématu. Vařím moc rád, většinou každou sobotu. Prostě žena vařit umí, ale já sem mlsný a ona se nechce piplat recepty jako pečené makrely s nádivkou z křemenáčů, nebo s angreštovou omáčkou, losos s listovým špenátem a smetanou podávaný s kuskusem s meruňkami a okurkou a tak. Prostě popadnu kuchařku světové kuchyně a co se mi líbí to vařím. Proč ryby, kuřata, vepřové a hovězí jíst pořád jen na několik způsobů.
A pak jsem propadl thajské kuchyni - miluji ostré a pálivé. Pěstuji doma citronovou trávu, našel jsem obchůdky s ingrediencemi a rýži už dělám jedině na páře.
No a pak samozřejmě rychlovky jako česneková pomazánka - ta je nej, když zbyde naplním jí hermelín a přidám pár vlašských ořechů, nakládám utopence, dělal jsem si domácí rybí salát a v lahvi mi po roce dozrál keltský džin, ve kterém jsem 3 měsíce maceroval trnky. Také ve chvilce přihodím nějaké recepty.
Napsal: 18.10.2007 18:57
od Jari
to Mosad:Jak nakládáš ty utopence??Už jsem testnul pár receptů,ale pořád to nejsou ty klasický hospodský,co si pamatuji z mládí

Vono to taky může bít tím,že ta uzenina(špekáček)není co bejvala.Ale jen tak pro zajímavost to pošli,vyzkouším a dám vědět.
Napsal: 18.10.2007 19:04
od kasi
to mosad.sem nevěděl že si takový kuchtík asi to na tobě není znát jako na mě

ale taky na co mám chuť já to si taky musím sám udělat je to prostě lepší anikdo mě to nezkazí

Napsal: 18.10.2007 19:25
od Skubi
Jari píše:to Mosad:Jak nakládáš ty utopence??Už jsem testnul pár receptů,ale pořád to nejsou ty klasický hospodský,co si pamatuji z mládí

Vono to taky může bít tím,že ta uzenina(špekáček)není co bejvala.Ale jen tak pro zajímavost to pošli,vyzkouším a dám vědět.
kdyby jsi byl na Křivce nebo ve Fokusicích, tak by jsi je okoštoval

Napsal: 18.10.2007 19:27
od Jari