Píšeš že studuješ magistra a zbývá ti 1,5 roku. Z toho odvozuju že už máš 3,5 roku zase sebou, teď se na to vykašlat by bylo vyhození těch 3,5 roku z okna protože budeš mít stále středoškolský vzdělání, možná trochu vyšší znalosti ale stále nulovou praxi, takže nebuď blbej a dodělej to. Během studií jsem měl taky podobnej pocit beznaděje, ale řešil jsem to už na konci 2 ročníku kdy jsem přestoupil na dálkový, našel si práci a poslední 3 roky jsem školu dodělával o víkendech, byl to strašnej opruz ale nelituju toho, měl jsem prachy a zároveň si dělal praxi. Po státnicích jsem sice už zůstal v tý samý firmě ale to už je jiný příběh

VŠ vzdělání na většině českých škol není o tom že by z tebe udělali profíka v nějakým oboru, většinou je to o tom že získách od určitých věcí odstup a umožní ti to myslet v širších souvislostech, navíc dokážeš že máš nějaký ambice, že jsi schopný sesmolit nějakou vícestránkovou práci se základním výzkumem a že dokážeš věci dotáhnout do konce (to mluvím o "technických" školách, ne o kulturních antropolozích a podobných oborech kde si příjdeš zameditovat a dají ti titul)
Takže doporučuju se kousnout, ještě rok vydržet a na jaře 2018 už se pomalu budeš připravovat na státnice, a to ti uteče že ani nebudeš vědět jak