Nehoda bez vinika

Moderátor:phofy
Peeter1077
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehoda bez vinika

Příspěvek od Peeter1077 » 27.01.2014 12:40

Jen přidám svoji zkušenost: nehoda, viník byl jednoznačně ten druhý..... po měsíci volá policie, že mě ani nebudou vyslýchat, že viník je jasný. Dostal jsem potvrzení o nehodě (nic o ne/vině!), které pak dostala pojišťovna. Cca po necelých dvou měsících mi přislo pojistné plnění z pov ručení viníka.
Teď po více než dvou měsících volá policie, že mám jít na výslech .... a že to v žádném případě ještě není uzavřené..... :irre:
Takže pointa: pojišťovna si to musela zřejmě uzavřít sama bez hlášení z policajtů.... Pokud policajti neurčí viníka, tak to podle mě udělá pojišťovna. A co jsem četl, tak většinou 50:50....... :puke_r:

spoofan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od spoofan » 27.01.2014 12:55

Prave a 50:50 mi prijde docela nefer, takze proto asi pujdu pravni cestou.
Minimalne muzu sepsat do pojistovny, ze zadam uhradu v plne vysi, protoze dle paragrafu XY nesmi sanita ani pod majaky ohrozit atd...nic jineho me zatim nenapada. Uz se tesim na natahovani s pojistovnou :dih:
Byl FF II 2.0 TDCI, je Seat Leon 1M 1.6 16V

Peters56
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 » 27.01.2014 20:23

U dopravní nehody se vždy posuzuje zavinění jednotlivých účastníků. Východiskem pro závěry pojišťovny nebo soudu je šetření Policie České republiky. Ta věc buďto vyřídí na místě např. uložením blokové pokuty nebo věc předá správnímu orgánu k přestupkovému řízení, u závažnějších dopravních nehod však věc náleží do pravomoci soudu, který rozhodne o trestnému činu (např. ublížení na zdraví, ohrožení pod vlivem návykové látky).

Pozor! Jakmile zaplatíte blokovou pokutu, uznáte tím své zavinění a žádným opravným prostředkem to nelze změnit. :roll:
Sepisovali jste vůbec formulář o dopravní nehodě? A co ten kamerový záznam? z toho musí být patrné, že jsi tu sanitku nemohl vidět protože vedle tebe stála tramvaj.
Co neubrzdíš, to neukecáš Ford C-Max 1.8 16V 2008 Šedá AVALON GALERIE-heslo Peters56

spoofan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od spoofan » 28.01.2014 00:26

Pokuta nebyla, zaznam o nehode sepsan byl.
Na kamere bylo videt, ze vedle me jede tramvaj a sanitu jsem nemohl videt, ani slyset kvuli hluku z projizdejici tramvaje (rekla urednice). Nicmene podle urednice na magistratu ta sanita nejela rychle, takze dbala zvysene opatrnosti - az tak, ze vznikla nehoda :dih:
Je fakt na palici, ze se proti tomu nejde odvolat...ona tak rozhodla a nazdar. Ted zbyva tedy najit diru v tom rozhodnuti, nebo se pak dohadovat s pojistovnou.

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 28.01.2014 12:45

Nehoda se ta událost jmenuje taky proto, že se to může stát, i když dáváš pozor.
Já se snažím nikdy nevjíždět tam, kde mám zakrytý výhled. Ato i kdyby se měl ten za mnou třeba posrat, že zržuju.
U jízdy vedle tramvaje je to malinko něco jiného, nicméně ta tramvaj nemohla jet rychle a reakce z tvé strany asi měla být bleskovější.. prostě pořád očekávat nejhorší. Já to tak dělám a zatím jezdím bez nehody a že už jich mohlo být sakra hodně. Ale určitě mě to čeká :mrgreen:
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

spoofan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od spoofan » 28.01.2014 21:03

A zakony jsou od toho, aby se dodrzovali...a kdyz nekde je, ze nema absolutni prednost, tak ji proste nema a nesmi me ohrozit :wink: Zajimalo by me, jak by se to resilo, kdyby me trefil do ridicovych dveri, nechybelo moc...ma zivot prevazeneho pacienta vetsi cenu, nez ten muj? Navic pacient cekal na miste 15 minut :!: na prijezd jine sanity. Podotykam, ze to byla oranzova, ne zluta sanita. Takze asi tolik k akutnosti prevozu.

Jak poznas, ze tramvaj pribrzduje, protoze neco jede, nebo pribrzduje, protoze jede do zatacky? Tramvaj ani dle videa uplne nezastavila, pouze pribrzdila.
Kdyz projizdis krizovatkou, odbocujes doleva, a vlevo od tebe je tramvaj jedouci stejnym smerem, je to opravdu ta strana kterou hlidas nebo spis zkontrolujes pravou stranu a prostor pred sebou, jestli je vse ok :wink:

Promin, ale pocitat s tim, ze ti sanita prosvisti pred tramvaji...Nikdy nevjizdet tam, kam nemam vyhled - takze zastavim uprostred krizovatky, pockam si, az se 2 tramvaje uraci projet krizovatkou a ted uz vidim a jedu dal :mrgreen:

Bleskovejsi? Jakou brzdnou drahu mas pri rychlosti 50kmh? I kdybych zareagoval hned a bez zavahani, tak to na 5 metrech nezastavim.

Hele nepreju tu situaci nikomu z vas...kdybych nekomu nedal prednost, nedobrzdil, atd...tak si reknu, ze jsem debil. Ale jak jsem se mel jinak zachovat v teto situaci?!

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 28.01.2014 21:21

Nemám-li dostatečný výhled, nejedu tam. A to myslím fakt vážně.
Myslím to v případě, že ten výhled zakrývá něco, co mi za chvíli uhne a ten výhled bude. Nemyslím barák :mrgreen:
Fakt se mi kolikrát stalo, že jsem dodržel svojí "taktiku" a jen jsem zíral co by se stalo, kdybych to tam vzal jakože dobrý, tam můžu protože ten druhý jede taky.

50km/h si asi nejel ani ty, ani ta tramvaj, že ne?

Nepouštěl bych se dál do nějakých diskusí, nehoda se stala tobě, ne nikomu z nás a ty víš nejlíp co se dalo udělat a co ne.. já na to můžu říct jen to, že na své auto platím 1000,- měsíčně havarijku(včetně povinného) kde mám úplně všechno, včetně toho když mě nabourá někdo a já to vůbec neřeším, ale řeší to moje pojišťovna a spoluúčast 0% k tomu 2 tisíce pevně. A jelikož jsem v autě denně a auto pro mě znamená hodně, tak tyhle peníze považuji za dobrou investici.
Ty by si platil ještě míň. Takže pro příště spíš pomyslet na to, že stačilo nešetřit a neřešit teď sračky.

spoofan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od spoofan » 28.01.2014 21:51

Ja ti snad udelam nakres :mrgreen:
50 jsem jel, nemel jsem duvod jet vic, jelikoz jsem odbocoval vlevo pres velikou krizovatku. Tramvaj zpomalovala, protoze odbocovala.
Hele fakt skoda se hadat...zajimalo by me, jak odbocujes podel tramvaje, jak ocekavas, ze pojede auto po tramvajovem pasu, kdyz jsou kolem 4 pruhy pro auta atd....ale ok...
Po vic jak 200tis km moje prvni nehoda, navic takovahle "smula"...

Ad obrazek: takze zluta jsem ja, cervena je sanita, cerna je tramvaj. Fakt pri odbocovani cekas, az tramvaj odjede? :wink:
Přílohy
krizovatka.jpg

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 28.01.2014 22:02

To je cesta od Vítězného náměstí nahoru směrem na Hradčanskou?
Za mě, jet tohle 50km/h = jízda na náhodu.
Ale opravdu jsem schopný a ochotný uznat, že se jednalo o nehoráznou smůlu a klidně by se mi to mohlo stát taky.
Osobně si myslím, jak se znám, že bych se držel schovaný za tou tramvají, ale klidně je možné, že bych se zapomněl a jel bych to jako ty.
Určitě bych si potom řekl, klika že tam nic nebylo. U tebe bylo, velká smůla.
Nicméně k věci.. až opravíš vůz, pořiď tu havarijku, člověk pak jezdí s úplně jiným pocitem z jízdy.

spoofan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od spoofan » 28.01.2014 22:06

Jj, vitezak.
Auto spravene, nehody se stavaji...akorat holt pak clovek ceka, ze policajti spravne rozhodnou a ono ne :)

Nonid
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Nonid » 29.01.2014 00:38

Joo tohle je skvely misto, takhle jezdit jsem tam videl sanitku uz nekolikrat :dih:
Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 29.01.2014 07:46

2spoofan: četl jsem rychle, ale nejsem si jist, jestli jsi psal, že sanitka houkala nebo ne. Našel jsem jen zmínku, že máš kamerový záznam bez zvuku.
Jestli nehoukala (výpověď řidiče tramvaje) a jen blikala, tak jsi ze svého úhlu neměl šanci. A řidič sanitky Tě ohrozil, což by neměl. Má právo přednosti jízdy, ale nesmí ohrožovat.
Pokud měl zapnutou sirénu, i jízdou vedle hlučné tramvaje je to slyšet. To zase nenakecáš mně.

Havarijní pojistku rozhodně doporučuji. Mám ji na obou autech. Je to sice palba, ale teď jsme u jednoho měli nehodu, jen nárazník a tedy havarijka je doma. Za spoluúčast 5 bych to neopravil ani náhodou. Budu měnit parametry na spoluúčast 2 tis. Kč, plus náhradní vozidlo po dobu opravy. Jasně, že roční platba bude vyšší, ale to je princip pojištění. Buď člověk platí a nic nepotřebuje, takže si myslí, že to je zbytečné. A pak na něj dojde a zjistí, že pojistka je za hubičku, versus to, co stojí oprava.

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

Peeter1077
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peeter1077 » 29.01.2014 08:01

Tohle je blbá situace a velká smůla :nixw:
Furt si říkám jak bych jel já a nevím, jestli bych byl schovaný za tramvají nebo ji předjel.....
Ale vím, že je divné, že by ta sanitka nehoukala. To jsem snad ještě nezažil, aby takovým způsobem vjela sanitka do křižovatky bez houkání. Pokud teda ne, tak ten řidič je debil a vina je jasně jeho.
On by měl předpokládat (i kdyby houkal!!!), že za tou tramvají může být auto, které má přednost a které mě=sanitku nemůže vidět, ale MAXIMÁLNĚ slyšet.

mouse
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mouse » 29.01.2014 12:22

houkající sanitka, která jede vedla tramvaje, tak kolikrát není slyšet, to mohu říct z vlastní zkušenosti, dále, že vjede do křižovatky pouze s majákama, tak to vidím dost často a je to specializace převozek a né RZtek
každopádně je to vina toho saniťáka, jel z vedleší a nebo na červenou
ano, může omezit, ale nééé ohrozit a kort udělat nehodu
a když jede se zapnutejma majákama a i houkačkou, musí dbát zvýšené opatrnosti
Obrázek
Ford Grand C-Max 1.6 TI-VCT 92kw rv.2012 GRANDÍK
Obrázek

Peters56
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 » 29.01.2014 12:45

Jelikož taky musím občas v práci použít VRZ, tak už se taky párkrát stalo, že přijíždím z vedlejší a zejména tam kde je zástavba kolem silnice tak se to odráží a vím, že právě v zástavbě nemáš tucha odkud ten zvuk jde a vjíždím na hlavní z vedlejší, prostě jsem musel i zastavit protože po hlavní mi jelo auto který mě vidí na poslední chvíli a kdybych tam vjel tak by mohlo dojít k nehodě protože to neubrzdí, pomalejší reakce atd. a vina by byla na mě protože já vjíždím z vedlejší a to, že houkám tak nemám absolutní přednost v jízdě ale pouze oznamuji dalším účastníkům silničního provozu, že se blíží vozidlo s právem přednostní jízdy a jsem povinnen dbát zvýšené opatrnosti, kdy můžu ostatní účastníky provozu omezit ale nesmím je ohrozit. Starší určitě pamatují, že za bývalého režimu byla vozidla s právem přednostní jízdy a potom vozidla s absolutním právem přednostní jízdy.
Co neubrzdíš, to neukecáš Ford C-Max 1.8 16V 2008 Šedá AVALON GALERIE-heslo Peters56

Odpovědět

Zpět na „Pokec“