tym píše:Zamotám ti hlavu ještě víc. Mám doma zánovní 85 kW ti-vct, voňavka s 60 000 km z roku 2005. A jsem z toho nešťastnej, bo je to líné jak cyp.
Naštěstí s tím jezdí manželka, mě by z toho trefilo. Jak to netočíš, nejedeš. Je fakt, že jsem zvyklý na motor dti u jednoho starého škopku, tak mi prostě benzín moc nesedí. Takže bych doporučil minimálně 1,8. Ale benzíny mají tragickou /alespoň pro mě/ převodovku, kdy na pětku při 130 točíš asi 4000 otáček. Na dálnice nevhodné. Takže to zvaž, kde budeš jezdit, pokud jen okresky a města, převodovka v pohodě, pokud dálnice, šel bych po letadlu - 2.0 tdci a 6 kvalt. Za cca 190 000 se dá sehnat slušný kup. Nevím ale, jak jsi na tom s rozpočtem.
Koupil bych klidně 74 kW benzín.
Ty "točky" mu nevadí, mladá s tím lítá 160-170 po dálnici do Brna a já skřípu zubama a čekám obsílky, protože auto je psaný na mě...Spotřeba do 8 litrů couračky, Brno-Praha D1 150 km/h celá trasa kolem 7...nicméně i v mínus 20 otočím klíčkem a JEDU- neřeším špatnou naftu,zamrzlé palivové potrubí, DPF, mlátící dvojhmotu a další věci důvěrně známé "dehťákům".
Benzín s natáčením vaček je prý docela trága, naštěstí je jich tady málo. Sám jsem s tím ještě nejel.