(nato že máš teda jenom 7 příspěvků)
jj pokud to ma najeto tak malo tak to neberu ale kdyz to ma najeto treba 50-80t km , tak uz to neco zazilo . ja mam taky spanelske ma najeto 24000km a uz tam byly nejake veci lakovane , nevim jestli ve spanelsku nebo v nemecku . prodane u ACL daffner .Gromik píše:Ad Španělsko:
Můj Fofík je Španěl (podle všeho asi Mallorca, byl tam při cca 9.000km v servise) a když jsem auto přebíral, vonělo stále jako nové, interiér jako ze škatulky, karoserie bez poškození (krom asi 1x1cm odřeného kousku na hraně kapoty - asi kamínek). Na tachometru svítilo cca 12.300, do provozu uvedeno 03/2007. Já ho kupoval 06/2008. Cena 312.000. Na kolik byla cena adekvátní jsem tehdy netušil, věděl jsem jen, že nový Focus (již po faceliftu) stál ve stejné výbavě asi 410.000 (Trend + metaliza), což už bylo na mě příliš, ale jinak jsem byl ve "světě aut" nováčkem.
Je pravda, že auto mi vybíral kamarád, který se mi zaručil, že najde krásný kousek, se kterým budu spokojen - což se mu nakonec povedlo
Bohužel, čeští řidičí jsou neuvěřitelná hovada a za půl roku provozu má Fofík nepěkné škrábance na zadním nárazníku ... ale to už je na jinou diskuzi.
Krásně řečeno a napsáno a dobrý tah to mít v €. Nicméně u mě neproveditelný z důvodu daňových odvodů a nákupu vozidel mimo zvláštní režim DPH. A bohužel já dovozy na kupující psát nemůžu.foki píše:ja nezdrazuju protoze mam ceny v eurech a za me zdrazuje burza [img]h
proc ne ? prepoctes v den kdy si to ten dotycny koupi a na to vystavis fakturu bez rozpisu DPH ( dle zakona o zvlastnim rezimu) . ja to taky na kupujici nepisu , davam to s ceským cistým TP a to by jinak neslo .autotiptop píše:
Nicméně u mě neproveditelný z důvodu daňových odvodů a nákupu vozidel mimo zvláštní režim DPH. A bohužel já dovozy na kupující psát nemůžu.
jen tak dalautotiptop píše:dobrý tah to mít v €.
No já to asi neumím pochopit, ale ty auta ve zvl.řežimu nejsou, takže já na kupní sml. DPH rozepsat musím z celkové ceny auta a to potom odvedu našemu státu, který to velmi kvalitně pro....!!!!foki píše:autotiptop píše: proc ne ? prepoctes v den kdy si to ten dotycny koupi a na to vystavis fakturu bez rozpisu DPH ( dle zakona o zvlastnim rezimu) . ja to taky na kupujici nepisu , davam to s ceským cistým TP a to by jinak neslo .
jj sorry ja myslel ze to mas ve zvlastním rezimu , tak to je normalní DPH , ty to tam zaplatis bez dane a tady pri prodeji dan doplatis .autotiptop píše:No já to asi neumím pochopit, ale ty auta ve zvl.řežimu nejsou, takže já na kupní sml. DPH rozepsat musím z celkové ceny auta a to potom odvedu našemu státu, který to velmi kvalitně pro....!!!!foki píše:autotiptop píše: proc ne ? prepoctes v den kdy si to ten dotycny koupi a na to vystavis fakturu bez rozpisu DPH ( dle zakona o zvlastnim rezimu) . ja to taky na kupujici nepisu , davam to s ceským cistým TP a to by jinak neslo .
A potom se nemínim s národem dohadovat, v jakém kurzu to mám přepočítat. Každý má zaručeně aktuální kurz a ani neví, jáký je rozdíl mezi devizou, valutou a co je to střed.
no myslim ze i jako registrovana zivnost muze uvadet ceny v eurechalexino píše:já myslím že v případě autotiptop, když je to vlastně registrovaná živnost, tak jsou povinni udávat cenu v korunách, nevím jakej status má při prodejích foki, pokud by fungoval něco jako oficiální autobazar, tak by to musel tak mít asi taky... Tam bude asi ten rozdíl ne?
cely clanek zde http://www.novinky.cz/clanek/157359-nov ... 5-let.htmlKvůli výkyvům kurzu koruny vůči euru přistoupily některé značky k uvádění cen v eurech a jejich přepočtu podle aktuálního kurzu. Ceny takto od letoška stanovuje například Audi nebo BMW.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů