Výběr auta

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
KASHA
Pokročilý
Pokročilý

Re: Výběr auta

Příspěvek od KASHA » 03.02.2009 22:02

to Autotiptop: (asi to sem nepatří) ale si jeden z mála lidí co tady na foru napíše svůj vlastní názor, aniž bych měl z toho pocit, že se snažít někomu někam lízt nebo naopak někoho někam nakopnout. Vyjadřovací schopnosti výborný!! :D
(nato že máš teda jenom 7 příspěvků)
Naposledy upravil(a) KASHA dne 03.02.2009 22:05, celkem upraveno 1 x.
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA :o), GHIA...kůže, navi...bla bla bla

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 03.02.2009 22:04

KASHA: tak je to profi predajca,nechcel by som sa mu dostat po pazury :lol: :wink:

KASHA
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od KASHA » 03.02.2009 22:05

Tenhle člověk teda víí, jak chytnout za srdce :D
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA :o), GHIA...kůže, navi...bla bla bla

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 04.02.2009 07:13

to michal : ted trochu napadnu sve dvojce , ja jsem nenapsal ze je na spanelsku neco spatneho , jen vim kdo vozi spanelsko do nemecka a proc jsou ty ceny tak nizke , treba Brehna autowelt vozi pujcovny odrbane , nechavaji to tam lakovat cistit a co je rozbite menit , a pak to postavi na plac o ty 2000euro levneji nez ostatni .

jde prave o to ze u pujcoven nebo leasingu s tim jezdi kdo ma ruce a nohy , nerikam ze kazde auto je znicene , mam znameho , u neho by se z podlahy dalo jist a kdyz nekoho veze tak mozna se ten clovek musi zout , ale to je jeden z milionu . tak proto jsem psal kdyz chce nizkou cenu tak musi pocitat s tim ze to bude spanesko protoze kdyz si zadas jeho kriteria tak ti vypadnou jiz zminovane firmy . a spanelsko v mnoha pripadech = pujcovna a tim padem odrene , popraskane narazniky , a na to ti kíbl s vodou a samponem stacit nebude :mrgreen:

a pak zalezi jak se rozhodne , koupit nemecke za vyssi cenu , nebo levne spanelske .

a neverim tomu ze kdyz narazis na nejakou vonavku , kterej je opravdu peknej zachovalej , tak ho budes davat za stejnou cenu jakou nejakou odrabanou a opravovanou pujcovnu .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gromik » 04.02.2009 08:56

Ad Španělsko:
Můj Fofík je Španěl (podle všeho asi Mallorca, byl tam při cca 9.000km v servise) a když jsem auto přebíral, vonělo stále jako nové, interiér jako ze škatulky, karoserie bez poškození (krom asi 1x1cm odřeného kousku na hraně kapoty - asi kamínek). Na tachometru svítilo cca 12.300, do provozu uvedeno 03/2007. Já ho kupoval 06/2008. Cena 312.000. Na kolik byla cena adekvátní jsem tehdy netušil, věděl jsem jen, že nový Focus (již po faceliftu) stál ve stejné výbavě asi 410.000 (Trend + metaliza), což už bylo na mě příliš, ale jinak jsem byl ve "světě aut" nováčkem.

Je pravda, že auto mi vybíral kamarád, který se mi zaručil, že najde krásný kousek, se kterým budu spokojen - což se mu nakonec povedlo :-)

Bohužel, čeští řidičí jsou neuvěřitelná hovada a za půl roku provozu má Fofík nepěkné škrábance na zadním nárazníku ... ale to už je na jinou diskuzi.
Ford Focus II 1.6 (74kW) Trend, 5dv.hatchback, 03/2007, Fotogalerie.
Obrázek
Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 04.02.2009 09:17

Gromik píše:Ad Španělsko:
Můj Fofík je Španěl (podle všeho asi Mallorca, byl tam při cca 9.000km v servise) a když jsem auto přebíral, vonělo stále jako nové, interiér jako ze škatulky, karoserie bez poškození (krom asi 1x1cm odřeného kousku na hraně kapoty - asi kamínek). Na tachometru svítilo cca 12.300, do provozu uvedeno 03/2007. Já ho kupoval 06/2008. Cena 312.000. Na kolik byla cena adekvátní jsem tehdy netušil, věděl jsem jen, že nový Focus (již po faceliftu) stál ve stejné výbavě asi 410.000 (Trend + metaliza), což už bylo na mě příliš, ale jinak jsem byl ve "světě aut" nováčkem.

Je pravda, že auto mi vybíral kamarád, který se mi zaručil, že najde krásný kousek, se kterým budu spokojen - což se mu nakonec povedlo :-)

Bohužel, čeští řidičí jsou neuvěřitelná hovada a za půl roku provozu má Fofík nepěkné škrábance na zadním nárazníku ... ale to už je na jinou diskuzi.
jj pokud to ma najeto tak malo tak to neberu ale kdyz to ma najeto treba 50-80t km , tak uz to neco zazilo . ja mam taky spanelske ma najeto 24000km a uz tam byly nejake veci lakovane , nevim jestli ve spanelsku nebo v nemecku . prodane u ACL daffner .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autotiptop » 04.02.2009 11:41

Plný souhlas s Fokim, ale to jsem i zmiňoval, že španělská autopůjčovna je dobitá ze všech stran. Abych pravdu řekl, tak předloni jsem 8 kousků půjčovny dovezl a od té doby HERTZ nechci vidět. Cena leasingovky je nepatrně vyšší, ale vzhled je o 100% lepší. A že má nějaké díly po laku? - Já zastávám názor, že odřit blatník nebo nárazník není až tak nenormální, když se to dá jednoduše opravit. Já auta nelakuji, ale přiznávám, že některé díly po laku jsou už ze Spainu (hlavně tedy nárazníky, což je plast). Pro mě je důležité, že to nebylo na stolici, není něco svařené/rovnané/bourané a místo airbagu na mě "čumí" odpor na kontrolce. A že mám po laku nárazník, nebo lem blatníku mi při ušetřených 60 000 Kč opravdu nevadí a jak vidím, tak mým zákazníkům taky né.
Každého kupujícího zajíma, kolik do toho ojetého auta narve v blízké době peněz a moje zkušenost je asi taková.....pokud budete dodržovat servis, tak nic ..........pokud vám ovšem u 1,8 TDCI neodejde setrvačník.

to Foki: Ja nevím, jestli se mnou budeš souhlasit, ale můj názor je, že ceny v Německu jsou nesmyslně vysoké. Já totiž pořád přemýšlím nad tím, jaká je přidaná hodnota za tu cenu?
A velmi mě potěšilo, že máš auto původem ze Španělska. Já taky teď jezdím Španělem FII SW 2005 1,6 TDCi 80 kw, momentálně najeto 89 tkm - servisově dostane to co má a neprotestuje, málo žere a přitom velmi slušně jede.
A že mám ceny jako v Německu autopůjčovna a přitom tvrdím, že mám leasingovku? To je přeci jednoduché. Já "naštěstí" nemusím mít mezi sebou ještě prostřední překupnický článek. A můžu Vám prozradit, že dle znalosti "nákupních" cen, slevových objemových benefitů za odběr a znalosti, atd. mají v Německu (prodejci španělských aut marži na autě od 1000 do 2000€.

Tak jsme si to vysvětlili a budeme dál rozjímat a hloubat nad světovou finanční krizi a vývojem kurzu €. A na závěr jeden dotaz na dovozce/prodejce - Pánové, tak kdy začneme zdražovat? Nebo se Vám to snad stále vyplatí dělat lidem kastrované býky? :twisted:

Focus zdar Michal
F Focus / Mondeo (co je zrovna po ruce) - moje maličkost
Hyundai IX55 V6 3,0 CRDi 4x4 Style 176 kW r2009 - za tím tahám Fordíky
F Fusion Ebony 1,4i 58 kW r2009, Modrá Vision - kdo v rodině chce

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 04.02.2009 12:09

ja nezdrazuju protoze mam ceny v eurech a za me zdrazuje burza Obrázek ale za to si muzou kupujici protoze je jejich blbost cekat jestli to nebude levnejsi .Obrázek
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autotiptop » 04.02.2009 12:21

foki píše:ja nezdrazuju protoze mam ceny v eurech a za me zdrazuje burza [img]h
Krásně řečeno a napsáno a dobrý tah to mít v €. Nicméně u mě neproveditelný z důvodu daňových odvodů a nákupu vozidel mimo zvláštní režim DPH. A bohužel já dovozy na kupující psát nemůžu. 8)

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 04.02.2009 13:09

autotiptop píše:
Nicméně u mě neproveditelný z důvodu daňových odvodů a nákupu vozidel mimo zvláštní režim DPH. A bohužel já dovozy na kupující psát nemůžu. 8)
proc ne ? prepoctes v den kdy si to ten dotycny koupi a na to vystavis fakturu bez rozpisu DPH ( dle zakona o zvlastnim rezimu) . ja to taky na kupujici nepisu , davam to s ceským cistým TP a to by jinak neslo .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 04.02.2009 13:30

autotiptop píše:dobrý tah to mít v €.
jen tak dal Obrázek

CZK/EUR
28,558
4.2. 13:05 0,13%

az to prekrocí magickou hranici 30kc , tak budou litat spunty :mrgreen:
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autotiptop » 04.02.2009 14:42

foki píše:
autotiptop píše: proc ne ? prepoctes v den kdy si to ten dotycny koupi a na to vystavis fakturu bez rozpisu DPH ( dle zakona o zvlastnim rezimu) . ja to taky na kupujici nepisu , davam to s ceským cistým TP a to by jinak neslo .
No já to asi neumím pochopit, ale ty auta ve zvl.řežimu nejsou, takže já na kupní sml. DPH rozepsat musím z celkové ceny auta a to potom odvedu našemu státu, který to velmi kvalitně pro....!!!!
A potom se nemínim s národem dohadovat, v jakém kurzu to mám přepočítat. Každý má zaručeně aktuální kurz a ani neví, jáký je rozdíl mezi devizou, valutou a co je to střed.

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 04.02.2009 14:54

já myslím že v případě autotiptop, když je to vlastně registrovaná živnost, tak jsou povinni udávat cenu v korunách, nevím jakej status má při prodejích foki, pokud by fungoval něco jako oficiální autobazar, tak by to musel tak mít asi taky... Tam bude asi ten rozdíl ne?
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue
Obrázek
Obrázek
Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 04.02.2009 19:41

autotiptop píše:
foki píše:
autotiptop píše: proc ne ? prepoctes v den kdy si to ten dotycny koupi a na to vystavis fakturu bez rozpisu DPH ( dle zakona o zvlastnim rezimu) . ja to taky na kupujici nepisu , davam to s ceským cistým TP a to by jinak neslo .
No já to asi neumím pochopit, ale ty auta ve zvl.řežimu nejsou, takže já na kupní sml. DPH rozepsat musím z celkové ceny auta a to potom odvedu našemu státu, který to velmi kvalitně pro....!!!!
A potom se nemínim s národem dohadovat, v jakém kurzu to mám přepočítat. Každý má zaručeně aktuální kurz a ani neví, jáký je rozdíl mezi devizou, valutou a co je to střed.
jj sorry ja myslel ze to mas ve zvlastním rezimu , tak to je normalní DPH , ty to tam zaplatis bez dane a tady pri prodeji dan doplatis .

ale podle me je jedno v jake mene to uvedes protoze stejne fakturu pises v kc .

a kdyz to davas do ucetnictvi tak kdy nakoupis tak ucetni bere hodnotu cena x valuta prodej v den nakupu . aspon teda moje .

a kdyz to mas ve zvlastnim rezimu tak odvadis DPH z rozdilu nakupu a prodeje a nesmis vycislit DPH na fakturu .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 04.02.2009 19:54

alexino píše:já myslím že v případě autotiptop, když je to vlastně registrovaná živnost, tak jsou povinni udávat cenu v korunách, nevím jakej status má při prodejích foki, pokud by fungoval něco jako oficiální autobazar, tak by to musel tak mít asi taky... Tam bude asi ten rozdíl ne?
no myslim ze i jako registrovana zivnost muze uvadet ceny v eurech
Kvůli výkyvům kurzu koruny vůči euru přistoupily některé značky k uvádění cen v eurech a jejich přepočtu podle aktuálního kurzu. Ceny takto od letoška stanovuje například Audi nebo BMW.
cely clanek zde http://www.novinky.cz/clanek/157359-nov ... 5-let.html
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“