IT - praca doma na zivnost

Moderátor:phofy
Odpovědět
jamaka
Test driver
Test driver

Re: IT - praca doma na zivnost

Příspěvek od jamaka » 27.01.2009 22:41

Redmann píše:"My zivnostnici mozme robit kedy chceme". Uzasne vystihnute. Takze robim v podstate ovela viac ako by som robil v zamestnani, ovela tazsie si oddelim pracu od "neprace", robievam po nociach.
No ja len k tomu, chod do Talianska a skus niekde nieco vybavyt tak cca o 13:30 - 14:00. Sa na teba vsetci vy........u. Jednoducho si kedysi povedali mi tu budeme mat siestu a hotovo.
Takze ak niekto napise ze musi robit aj vtedy aj vtedy a vkuse apodobne su len dve moznosti. Alebo nevie kedy ma dost a stale je mu malo, alebo potom nestiha to co robi.

A co je lepsie? No predsa najlepsie je sluzobne auto :) Odpoved na otazku ci byt zamestnany alebo byt sam sebe panom ma vela plusov a vela minusov. Ked vyskusas budes vediet. Inac sa to neda :(
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 27.01.2009 23:06

hej.. taliani.. pravdu máš.. pamatám ako mi raz bolo treba naložiť posledné dve palety na náves... o dvanastej firemna siréna a mandžáre.. a ja som si v duchu tak sám pre seba zopakoval talianske vybrané slová porco dio, stupido cazo, vafanculo, puttana atd.. potom som tam driemal dve hodiny kym sa taloši dotackájú k strojom a o tretej som odchádzal z firmy...
sa neserú.. ked siesta tak siesta 8)

Redmann
Junior
Junior

Příspěvek od Redmann » 28.01.2009 09:42

jamaka píše:
Redmann píše:"My zivnostnici mozme robit kedy chceme". Uzasne vystihnute. Takze robim v podstate ovela viac ako by som robil v zamestnani, ovela tazsie si oddelim pracu od "neprace", robievam po nociach.
No ja len k tomu, chod do Talianska a skus niekde nieco vybavyt tak cca o 13:30 - 14:00. Sa na teba vsetci vy........u. Jednoducho si kedysi povedali mi tu budeme mat siestu a hotovo.
Takze ak niekto napise ze musi robit aj vtedy aj vtedy a vkuse apodobne su len dve moznosti. Alebo nevie kedy ma dost a stale je mu malo, alebo potom nestiha to co robi.

A co je lepsie? No predsa najlepsie je sluzobne auto :) Odpoved na otazku ci byt zamestnany alebo byt sam sebe panom ma vela plusov a vela minusov. Ked vyskusas budes vediet. Inac sa to neda :(
Lenze Taaliani potom robia aj vecer dlhsie, ak sa nemylim. Teda minimalne obchody otovrene boli.
A k tomu, ze niekto robi "vtedy aj vtedy a vkuse". Ked robis na zivnost, tak nie je moc dobre odmietat privela roboty, bo si klient povie, ze nabuduce pojde radsej niekde inde. Aspon v mojej brandzi to tak je. Okrem toho v mojom biznise (reklama) si firmy najimaju externistov vtedy, ked internisti nestihaju, resp. ked idu domov a ma to byt rano hotove. A moja robota sa da dost tazko zorganizovat, pretoze casovo nezavisi len odo mna...
Ale ja som sa nestazoval, ja to akceptujem a aj som pisal, ze som spokojny.
Ford Focus 1.6 Duratec 16V DOHC 100PS 5-dv Champion X - strieborny srsen
Obrázek
Obrázek

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 28.01.2009 10:07

prace na zivnostnak - "vyhody" - priklad ze zivota
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 28.01.2009 10:09

vcedula, ak to myslis fakt vazne, tak na zaciatku oslov male firmy v BA ako som ti pisal, a ponukni sa im na zivnost, spytaj sa na projekty, normalne ich vyhladaj na profesii, kde maju inzeraty na novych zamestnancov :idea:
v BA mozes zacat setkymi malymi SW domami ako je napr.
- datalan group: datalan, tempest, ability (v datalane ti osobne viem dohodnut rozhovor)
- asseco group
- interway, unicorn, ness, eset
tuto sade poznam alebo som poznal ludi co tam robili na zivnost
vyhni sa velkym SW domom ako siemens, hp (to vies), oracle, ibm, potom bankam a mobilnym operatorom :wink:

dalej je otazka v com xces programovat, neska je najvacsi dopyt po jave (mozno 70% dopytu), potom web (PHP), potom ms technologie a na konci stare jazyky ako C/C++, fortran, ada, a podobne <!>, tam uz zakazky asi budes hladat len velmi tazko, na druhej strane mozu byt dobre platene :idea:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

jamaka
Test driver
Test driver

Příspěvek od jamaka » 28.01.2009 10:14

Redmann - V tom taliansku neriesim obchody - tie su otvorene aj do 23:00, ale to je aj na SK v BA. Normalne firmy pracuju podla presneho pracovneho casu napr do 18:00 a padla. Kamarat robi uz druhy rok v IT a ked tam prisli, ze budu makat aj nadcasy a od vidim do nevidim, sef mu povedal, ze ak to este raz niekedy povie tak moze ist. Ma pracovny cas a koniec.

A to s tymi zakazkami - stale je to len o tom ze niekto chce. Ked ludia budu respekt, ze v noci mam volno a vikend je na oddych, tak ten co bude chciet mat nieco rano, to bude mat jednoducho na druhy den vecer. SKus niekoho v tom taliansku cez siestu uprosit aby nieco robil. V nemecku keby si nahodou v nedelu kosil travnik pred domom, tak na teba zavolaju policiu, lebo si budu mysliet ze tam mas zamestnaneho nejakeho ukrajinca na cierno.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002

Redmann
Junior
Junior

Příspěvek od Redmann » 28.01.2009 10:21

Ja nehovorim, ze to tak ma byt a ze to tak je spravne. Proste to v mojom obore tak funguje. Ked ma klient zaplatenu inzerciu za tazke prachy tak tam podklady treba dodat. A ze klient neskoro dodal podklady? Holt bohuzial, klient je klient a deadline nepusti, a treba potiahnut. Tak to chodi v reklame... Viem co hovorim, robim v nej uz dooost dlhu dobu.
Ford Focus 1.6 Duratec 16V DOHC 100PS 5-dv Champion X - strieborny srsen
Obrázek
Obrázek

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 28.01.2009 10:23

killerhammer píše:dalej je otazka v com xces programovat, neska je najvacsi dopyt po jave (mozno 70% dopytu),
huste, nevedel jsem, ze je to tak obrovsky podil 8O 8O Pocital jsem tak 30-40 %
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 28.01.2009 10:28

java je este aj synonymom pre enterprise, tam uplne prevalcovala C++. a tam su obrovske peniaze. integracia, biznis procesy atd. :idea:
a java je aj web samozrejme :idea:

ale zavisi to fakt od firmy a jej zakaznikov, su firmy kde sa robi cisto len v MS, mam na mysli .net C# a pod. :wink:

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 28.01.2009 10:43

ja som odchovany na MS, takze skor tam by som sa orientoval, aj ked akoze naucit sa javu (aj tak je to stale to iste dookola) by problem nebol. Ale ked to vsetko funguje aj na MS a v sucasnosti na vybornych vyvojovych nastrojoch, tak asi zostanem pri MS :)
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 28.01.2009 10:53

to je uz na tebe :idea:
ja som prechadzal z C++ na javu v roku 2005 kvoli projektom, uz vtedy bol citit velky nastup v jave
zarobit sa da na akomkolvek projekte a jazyku to nie je az take podstatne :idea:
len si myslim ze v jave je to dnes najjednoduchsie (vela projektov a dobre platene) :wink:

ale to sa moze samozrejme casom zmenit :idea:
ja tiez uz po veceroch studujem MS silverlight framework, lebo si myslim, ze prevalcuje v buducnosti java web ako ho dnes pozname ak v jave nevznikne konkurencny framework (teraz je to neskutocne vsetko rozdrobene do desiatok smerov) 8)

Mata
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mata » 28.01.2009 11:00

K té práci o víkendech a volnu....jezdím za klienty klidně do 8 do 9. hodin večer, ale často mívám dopoledne volno a jsem doma...rozhodně si nedomlouvám schůzky na víkendy - ale vážení, jestliže je klient celý týden pracovně mimo,mimo republiku atd.. a jde o zajímavý byznys, to bych byla sama proti sobě tu a tam sobotu nebo neděli neobětovat! Jsou to skutečné výjimky, ale myslím, že v tom se mnou budou OSVČ zajedno :wink:
Ford Focus combi Viva, 1,6 r.v. 2004
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 19.02.2009 18:27

ako som uz pisal v inom vlakne, idu nam plosne znizovat platy a otazka zivnosti sa pre mna stala zda sa najlepsim vychodiskom z tejto situacie. Kedze nam chcu znizit plat az od 1.8.2009, tak mam takyto plan: zostanem zamestnany az do 1.8. Kedze slovensky zakonnik prace nepozna prikazanie znizenie ale len po dohode, tak so znizenim od 1.8. nebudem suhlasit, co znamena ze mi daju vypoved (terajsi plat mi urcite nenechaju, lebo by to bolo nefer voci ostatnym), to znamena min 3-mesacne odstupne a idem robit na zivnost.

Chvalabohu, roboty je este stale dost, musim sa chytit zatial volnych prilezitosti na trhu, aby som si spravil meno a znacku :)

Tymto sa ospravedlnujem vsetkym, ktorym asi vstupim do biznisu 8)
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 19.02.2009 19:52

Mata píše:Jsou to skutečné výjimky, ale myslím, že v tom se mnou budou OSVČ zajedno :wink:
jj hodne lidi nema pres tyden cas tak hold musim obcas jeden den o vykendu obetovat
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 20.02.2009 06:09

vcedulak, ale neska to nemaju lahke ani ludia v IT na volnej nohe :idea:
par poznam co xcu prejst na zamestnancov prave z dovodu krizy
vacsia istota ze dostanu pravidelne peniaze, aj ked mensie :idea:

este sa uvidi ci v tom 3-tom baliku bude podpora pre zivnostnikov primarna
vcera sa o tom prave hadali, ci to bude fer, podporit najma zivnostnikov znizenim odvodov a dani :idea:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“