Alebo daj Total 9000 5W40 - ten leje PSA ako výrobca motora
A inak to že vo Forde dávali Shell je veľmi zaujímavé

nieFocus,1.6TDci píše:Zdravím, pánové.
Udělám tedy rekapitulaci. Mohu přejít z Castrolu Magnatec 5W30 na Edge 5W40? Nebude s tím problém?
A 66kW verze 1.6 je v tomto lepší? Tam nedochází k nadměrnému ohřevu oleje až na 130? Celkem mě to zajímá, protože kdysi jsem si na tomto foru přečetl, že u 1.6(nevěděl sem, že u 80kW) dochází při vysoké rychlosti právě k velkému ohřevu oleje a zrovna jak byly v létě ty největší vedra mě čekala 300km cesta, tak sem ze strachu jel jen 110km/h abych ten olej moc neohřívalV12 píše:Nasiel som tabulky viskozit roznych olejov pri 100 stupnoch. A ako vieme, 1.6 TDCI 80kW DPF ohrieva olej aj na 130 stupnov. Podla mojho nazoru je z toho zrejme, ze do menovaneho motora NESMIE ist 5W-30 A1/B1, pretoze pri vysokej teplote a znizenej viskozite moze dojst k naruseniu beztak tenkeho mazacieho filmu.
Tu je to : http://www.mjauto.cz/html/oleje_specifikace.html
smoula píše:A 66kW verze 1.6 je v tomto lepší? Tam nedochází k nadměrnému ohřevu oleje až na 130? Celkem mě to zajímá, protože kdysi jsem si na tomto foru přečetl, že u 1.6(nevěděl sem, že u 80kW) dochází při vysoké rychlosti právě k velkému ohřevu oleje a zrovna jak byly v létě ty největší vedra mě čekala 300km cesta, tak sem ze strachu jel jen 110km/h abych ten olej moc neohřívalV12 píše:Nasiel som tabulky viskozit roznych olejov pri 100 stupnoch. A ako vieme, 1.6 TDCI 80kW DPF ohrieva olej aj na 130 stupnov. Podla mojho nazoru je z toho zrejme, ze do menovaneho motora NESMIE ist 5W-30 A1/B1, pretoze pri vysokej teplote a znizenej viskozite moze dojst k naruseniu beztak tenkeho mazacieho filmu.
Tu je to : http://www.mjauto.cz/html/oleje_specifikace.html
Nemam sajnu co s tym robili v servise,chystam sa na prvu vymenu co som majitelom ja.Mal som to urobit hned ale nejak nevydalo z casu.Ale uz mam kupeny olej aj filter(skusim Shell Helix Diesel Ultra).Mam v umysle menit po cca 10tis km,nie je to az taka velka polozka.Lenze historiu uz nezmenim,auto ma 135tis km a kedze bolo servisovane na 1 mieste tak pravdepodobne od zaciatku bol meneny olej po 20tisstano. píše:foker: 20t km ako vymenny interval oleja je vela. A pri 1.6 TDCi uz uplne. Ja by som menil pri polovicnom.
Dufam, ze ti pri vymene oleja vycistilo sitko na srobe hadice mazania turba.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti