Slovak WinterGames (BA a okolie)

Moderátor:Quickie
Odpovědět
yuray
Junior
Junior

Re: Slovak WinterGames 2008 (BA a okolie)

Příspěvek od yuray » 31.01.2009 22:07

sogi> slusny bike, chodis na hradzu? :) Inak, zda sa mi, ze dost casto vidam Tvoje auto rano pobliz Hrobakovej/Osuskeho ako keby si niekoho bral cestou do prace. Tiez tadial chodim, raz som Ti chcel bliknut, ale za volantom sedela zena (asi), tak neviem:)
Obrázek
2020 Ford Focus, 1.5 EcoBoost 110kW, Metallic modrá, Combi ...
2008 Ford Focus, 1.6 TDCI 66kW, Vision modrá, 5-dverový ... foto
2006 Ford Fiesta, 1.25 55kW, Jeans modrá, 5-dverová ... foto

sogi456
Junior
Junior

Příspěvek od sogi456 » 01.02.2009 08:02

misoo: tak veru, narozdiel aj od mojho fofa ;o)) mam tak lepsie vybaveny bajk ako auto, lol

yuray: to nie som ja, do prace chodim busom, mam to jednoduchsie a obcas nim ide polovicka a ta by nemala nikoho brat....mno....este ze jej verim a nemam chrobaka v hlave LoL
btw...na hradzu hodim, resp. som chodieval, s tymto by som chcel behat po karpatoch, byval som 22r. v Stupave, takze tam dalej to mam malinko zbehnute....skusim to teraz zo strany BA

ad winter games...zatial mi je luto brat ho do blata a snehu...takze na bajku...si tento rok winter games asi odpustim ;o)
ad bajk: vybava je skutocne slusna, hydraulicke brzdy strednej triedy od hayesu (Hayes Stroker Trail), slusne prechadzovace a presmykovace od Shimano, model Deore, v zadu dokonca XT, o vidle moc nastudovane nemam....posledne dni som vela cital na nete...ziaden odbornik nie som... no ako som uz spomenul tusim, snad ma to donuti k aktivnejsiemu sportu....ono smykat na aute a nahanat sa cez zakruty je skvele, ale...clovek si tak "nenici" zdravie. Pokial si nieco neodpalim ako kolena squashom....tak snad budem aktivne jazdit, limit mam 6tis za tento rok, za kazdu cenu to musim spravit :D
Ford Focus, r.v. 2003, 1,6 74kW, K&N air filter, Eibach Pro Kit, 195/60R15 ;o)
Obrázek

Ondro
Junior
Junior

Příspěvek od Ondro » 01.02.2009 08:39

sogi - 6 tis za rok - tak to si dobry. Ja som strihnuty viac na cestaky. Na hradzu chodim casto ale to vzdy tama smer Vojka a dalej. Cestak mi viac vyhovuje kvoli vyssej rychlosti. Celkom slusny padak je z koliby. rychlost 80 km/h nie je vynimka. Kedysi som jazdieval max. 5 tis/rok a teraz som rad ked urobim 1500/rok. Vacsinou chodim s polovickou a ta nevladze take trasy ake som obieval sam.
Ford Focus 1,8 TDCi 85 kW - kombi, tango metla, Trend X, pružiny Eibach
Obrázek
galeria - https://www.facebook.com/p.php?i=1652257 ... 5CAFTF6ZR3
pre otvorenie - 2 x klik na fotku

sogi456
Junior
Junior

Příspěvek od sogi456 » 01.02.2009 08:47

Ondro: zatial je to vizia, ked som bol mladsi tak som robieval 6-8tis/rok bezne, je pravda, ze clovek bol doma o 4tej a bez problemov som si dal denne 20-40 km (bud rovina okolo rieky Morava po cyklo trasach alebo kopce okolo Borinky - borinske kosariska, Marianky a zbehol som aj do BA na Kolibu cez Zahorsku Bystricu). Teraz clovek konci pred siestou v praci a je to tazsie (ak sa podari), navyse by sme chceli spachat tento rok aj svadbu...no a dieta casom...ale to je az po veceroch :D
Z koliby mam maximalku na bajku 72kmh smerom od Kamzika (akoby na druhu stranu od centra BA), nemal som okuliare a cez tecuce slzy a uskakujucich ludi som dobre nevidel ;o) na konci je dobra lavotociva (v tej rychlosti neskutocne prudka) zakruta, kde som to nezvladol a vybehol niekde cez travu medzi stromy...nastastie bez narazu..no ale s vekom akosi ubuda ten..nazvem to "sebevrazedny" a nebojacny pud ;o)

Btw...ja by som nebol aj za netradicne "Focus" stretnutie na bajku a pri kofolke ;o) co sa tyka cestneho jazdenia, tak tento rok mam v plane opat vodne dielo Gabcikovo...minuly rok mi to s kamaratom nevyslo, cestou spat sme chytili silny lejak a po dvoch hodinach (bola nam aj zima, trosku sme zmokli) sme si zavolali odvoz :oops: ....no a snad sa nenecham takto porazit pocasim ;o)
Naposledy upravil(a) sogi456 dne 01.02.2009 08:48, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Dzefer » 01.02.2009 08:47

fuu, 80kmh na cestaku dole z koliby. Ja tam mam rekord 73.5kmh, ale na horskom a to by som uz nezopakoval (bolo to o hubu). A na cestnom, ktory si myslim horsie brzdi, tak to si frajer. Klobuk dole.

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Dzefer » 01.02.2009 08:49

sogi456 píše:no ale s vekom akosi ubuda ten..nazvem to "sebevrazedny" a nebojacny pud
pod toto sa podpisujem

sogi456
Junior
Junior

Příspěvek od sogi456 » 01.02.2009 08:52

Dzefer: laicky by som povedal, ze cestny by sa mohol "jazdit" a brzdit lepsie na asfalte, i ked neviem ako je to tam teraz ale boli tam aj jamy, strk a ine necistoty...ale osobne som nikdy nejazdil na ziadnom cestaku (ani kedysi esku a favorit ;o)) takze sa mi tazko posudzuje.
Ale fakt je ten, ze sa cestnemu "ide" lahsie ako MTB...vidim to ked som siel po hradzi...ja jazyk na zemi, najtazsi prevod a "cestaci" si veselo okolo mna prefukovali ;o)
Obrázek

sogi456
Junior
Junior

Příspěvek od sogi456 » 01.02.2009 09:01

Ondro a kolko tak cca jazdis po hradzi? Ja cestou "tam" cca 30-32kmh a spat uz aj 28 ;o)))
Chodievam od prveho "petrzalskeho" bufetu po obratku, ked som s polovickou - inak mame skvelo vymyslene spolocne bajkovanie, ona moc nevladze a mna to pri jej rychlosti zase az tak nebavi...tak sa zavesi na moje pleco (ano ked uvidis parik, kde kocka netaha ale taha ju chalanisko ;o))) tak sme to s najvacsou pravdepodobnostou my ;o).... a par minut ju potiahnem....ja si dam dobre do stehien, zadycham sa, som spokojny a ona je zase happy, ze ide rychlostou, ktorou sa ani z kopca nepusti (nie ze by sme isli priliz rychlo, ale asi sa boji) a navyse predbieha cyklistov ;o) vacsinou je to naopak ;o)
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 01.02.2009 09:25

a to sa nebojite chodit takto "spojeni" ?? staci mensie vybocenie a ste v jednom klbku :lol:

sogi456
Junior
Junior

Příspěvek od sogi456 » 01.02.2009 10:16

Nie, davame si pozor, pokial je husta premavka tak tak nejdeme. Jazdime po tej asfaltke "pre auta", nie priamo po hradzi...tam je to uzke. Je to po pravej strane ked ides po hradzi smerom do BA. No a uz to mame dobre natrenovane aj pri vyssich rychlostiach....ale to dlho nevydrzim slapat. Takto jazdime cca 26-28 kmh podla vetra. Len raz sa nam stalo, ze sme sa riadidlami stuchli a ledva ledva sme to ustali, kupdivu polovicku to vobec nevystrasilo.

BTW...zacnem trosku aktualnejsie....vidiete vonku ten sneh? ;o)) ked bude snezit dalej, mozno po obede by sa dalo ist niekde pojazdit, i ked som teraz videl cestarov so solou.
Obrázek

yuray
Junior
Junior

Příspěvek od yuray » 01.02.2009 13:15

Ondro píše:Kedysi som jazdieval max. 5 tis/rok a teraz som rad ked urobim 1500/rok. Vacsinou chodim s polovickou a ta nevladze take trasy ake som obieval sam.

- ja som na tom presne rovnako:)
Tiez chodim vacsinou po obratku a obcas dam aj Vojku, lebo tam mame pri jazere chatrc.

sogi> ale to auto ma aj podlozky tusim, este to preverim:)
Obrázek
2020 Ford Focus, 1.5 EcoBoost 110kW, Metallic modrá, Combi ...
2008 Ford Focus, 1.6 TDCI 66kW, Vision modrá, 5-dverový ... foto
2006 Ford Fiesta, 1.25 55kW, Jeans modrá, 5-dverová ... foto

Ondro
Junior
Junior

Příspěvek od Ondro » 01.02.2009 17:16

sogi - k tej rychlosti, tou stranou ktoru si sa pustil ty by som s mojm cestakom - inak aj kostritras :D nesiel za nic na svete. Moje kolesa maju sirku 19 mm ! a tam konci vsetko sranda ak je zla cesta a nebodaj piesok. preto pustam od vrcholu kopca kde je bobva draha a idem smerom dole - do mesta ako chodia auta. trik je v tom, ze niektore zakruty musis lizat na stredovu ciaru, inak sa to neda lebo na konci je hnusna zakruta ktora neskutocne vynasa. Vsetok bordel je pri kraji takze aj preto stredom. Inak najlespie chodim Sturec, harmanec, skalka a kremnica. To su moje best kopce.
No a stretko na hradzi s cajgloch :mrgreen: som samo za. inak styl tahania a lebo tlacenia frajerky (manzelky) praktizujem uz 5 rokov. Na hradzi - podla vetra chodievame priemernou rychlostou od bufetu pri betonarke az po obratisko (pripojka na hlavnu ked chodime smykat na rucku) okolo 25km/h ked som s polovickou a 35km/h ked som sam. Ked mas dobry vietro aj viac.
Obrázek

Ondro
Junior
Junior

Příspěvek od Ondro » 01.02.2009 17:17

s tym snehom mi hovor. Keby v tom cunove neboli take zmznute Tatry - ze si rozrezes gumy (mozno aj) tak uz som tam. Mozno zajtra vecer, lebo cez den sa to potopi a vecer by sa mozno dalo.
Obrázek

Ondro
Junior
Junior

Příspěvek od Ondro » 01.02.2009 17:24

este k tym brzdam na cestakoch. Podla toho ake mas brzdy a hlavne dosticky brzdis. na cetakoch je to vsak aj o pneumatikach. ono bloknut zadok nie je problem - staci fakt malo lebo guma je uzka a predok - to uz ine kafe. Moj bracho ma horsky Dahon (kotuc, kotuc) a ten brzdi neskutocne. Cestak sa moze skovat - pokial to porovnavas do rycholsti 50 km/h. ked spolu robime zjazdy z kopca tak to uz je ine kafe. Dahon ma v tom nevihodu, ze sa mu pomerne rychlo prehreju kotuce a napriklad po takom sturci ich ma normalne fialove. Mne sa mozu prehriat dosticky alebo iba vtedy ak zvolim maksiu zmes. normalne mam vsak tvrdu kvoli vyssim rychlostiam a este sa mi nestalo, ze by som mal problem.
Obrázek

sogi456
Junior
Junior

Příspěvek od sogi456 » 01.02.2009 17:40

yuray tak to nie som ja, od podloziek som uz upustil, znizenie podvozku staci a zase pretekar nie som ;o) ale pod oknami mi stava focus I., cerveny s peknymi elektronmi, 16" ale su take pekne, ze by som im aj prihodil na 17" ;o) a minule z neho vystupila taka vycancana mlada baba, cizmy na ihlickach...ledva to ustala na snehu a lade pri ceste do vchodu ;o) mam sto chuti si tie kolesa vymenit ;o)

Ondro no osobne tie kopce nepoznam, ale verim, ze to musi byt skvele.
k tym brzdam, to mas pradu, ze mate tensie pneu, cize aj horsi grip, ale...na MTB mas zase "redsi" dezen, ktory je do terenu....no ale to je na dlhe diskusie. Neviem ako bude brzdit tento moj novy stroj, vraj si brzdy sadnu tak po 100-200 km (samozrejme s relativne castym brzdenim). Zadna je uz v pohode ale cez predok by som asi teraz nepreletel. Kotuce som chcel aj kvoli prehrievanu, na svojej starej Meride mam stare brzdy, este nie su ani Vckove, spolu s "podkovickou" lebo by roztahovali ram a tie brzdia super, len gumicky strasne smrdeli, nemam vymenitelne (tie nasuvne) tak mam len jednu sadu a s tym som behaval. Rafiky byvali neskutocne horuce.....som preto zvedavy, ake to bude s tymito...dufam iba v posun k lepsiemu ;o)))) pneu mam teraz na stredne tazky teren, hlina/bahno, na ceste to teda nebude idealne

Ad Cunovo...na take kusy ladu sa mi podarilo vybehnut v cca 90tke a bol som rad, ze som udrzal auto, dost to rozhadzalo....pneu vyzerali bez ujmy...snad...uvidime, ked ich dam dole po zime a prestudujem dokladnejsie. Skoda toho pocasia, na druhej strane, nech je rychlo po snehu, nech si mozem dat test drive na bajku ;o)))
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Srazy - Slovensko“