tiez som mal moznost zajazdit si na zirafakovom focuse na JV. mam cca rovnake auto (motor a podvozok) len s tym rozdielom ze mam 205-ky a zirafak 225-ky gumy, tak to viem presne porovnat. je tam rozdiel "iba" v sirsej pneu, ale na jazdu to ma zasadny vplyv !
na mojom to chcelo v zatackach velmi opatrne tocit s volantom, lebo som bol neustale na hrane adhezie a musel som si davat pozor kedy mi to este drzi a kedy uz nie. vela krat sa mi stalo, ze som sa trochu smykol a bolo treba malu kontru. u zirafaka take nieco nehrozilo, do jemneho smyku som sa dostal mozno raz-dva krat, kedykolvek sa dalo prudko zatocit volantom, auto pekne posluchalo a bez pindania (piskania) jednoducho islo za kolesami. grip bol podstatne lepsi. bolo to citit nielen v rychlosti prejazdu zatackou, ale citil som to ze som musel viac pracovat brusakmi, normalne som sa musel drzat volantu aby ma nevynasalo, tie odstredive sily boli o dost silnejsie ako u mna (ma tam sedacky s mensim bocnym vedenim, ale zas az tolko to urcite nespravi, u mna to neni tiez ziadna slava).
na zaver si dovolim mensiu filozoficku myslienku : jazda na mojom bola o cosi "zabavnejsia" lebo auto slo lahsie do smyku a mohol som pohodlnejsie sediet, u zirafaka to bola "nuda" lebo auto slo bez problemov tam kam malo...