Opět - asi chápu chválu chlebodárce, ale jsou tu značně lepší gumy za podobný peníze

Dal jsem si tu práci a dohledal jsem ECO štítky k jednotlivým penu z testu.Sentik píše:Píšu o tomhle konkrétním testu...
https://www.idnes.cz/auto/autoservis/pn ... servis_fdv
Postavit se proti takovým soupeřům, to chce odvahu![]()
Kde je Michelin, Dunlop, Goodyear atd.?
Ale jo, porazilo to Nankang, tak mámo, kupujem!
Díky za komentář, také jsem se nad tím zamýšlel a když se teď o víkendu ochladilo, tak jsem opravdu pozoroval, že auto brzdí méně intenzivně. Souhlasím tedy s hypotézou, že když nejdeme na hranici smyku pneu, tak bude větším ovlivňujícím faktorem výkon brzdové soustavy. Moje subjektivní pozorování o vlivu letních pneu na brždění tedy bylo ovlivněno tou vyšší teplotou, která náhle nastala po přezutí.stano. píše:Ano.
A kedze pneumatiky maju rovnaky rozmer, nejdu na hranicu smyku, nie je dovod, aby auto pri rovnako stlacenom brzdovom pedali brzdilo prudsie. Ak ide pri brzdeni na limit, zimna sa utrhne skor a teda letna vie poskytnut vacsi brzdny ucinok, vacsie spomalenie auta.
Pokym sa pneu pekne odvaluje, pri rovnako stlacenom brzdovom predali, rovnako natlakovanej sustave, atd. je auto stale rovnako spomalovane.
Pokym predtym zimaky nemali ovela vyssiu hmostnost (vacsia rotujuca vaha na kolesach, takze vacsia zotrvacnost na zastavenie), tak ma napada len to, ze teraz je teplejsie, dosticky a kotuce maju tiez vyssiu teplotu a teda aj lepsie brzdia.
i pri jizde kolem komina obcas slapnu na plyn, abych si jizdu uzil, a ocekavam, ze i pri desti pujde auto rchle zastavit ... barumka na mokru je prusvihjarod72pm píše:Navíc pokud z 90% jezdíš kolem komína max okres či kraj tak se výběr pneu spíš přiklání k oblíbené značce podpořený nízkou cenou.
Změřená délka brzdné dráhy není úplně pocit.jarod72pm píše:Jen ty testy stejně ukazují na pocity testovacích řidičů,protože každý stejně jezdí podle sebe a má jiné návyky na cestě či řízení auta...
Je ale jsou lidi kteří od toho moc nečekají proto v dešti jezdí opatrněji ,protože ví že nemají extra pneu. Jasně přišlápne plyn i ten s Barumkama ale na suchu je to bez problémů.ZaQik píše:i pri jizde kolem komina obcas slapnu na plyn, abych si jizdu uzil, a ocekavam, ze i pri desti pujde auto rchle zastavit ... barumka na mokru je prusvihjarod72pm píše:Navíc pokud z 90% jezdíš kolem komína max okres či kraj tak se výběr pneu spíš přiklání k oblíbené značce podpořený nízkou cenou.
Mno nikdy jsem na cestě nejezdil jako blázen a pokaždé jsem pocitově zabrzdil jak jsem potřeboval.Kupodivu kolikrát mi pomohlo i ABS když jsem na to dupnul a no problem.(pravda používám výhradně jinou značku než Barum) Jasně pokud jsi zvyklý jezdit po městě kilo tak už musíš hledět i jak ti to brzdí . Navíc řidič má předvídat a přizpůsobit se stavu povrchu vozovky stejně tak přihlížet na možnosti auta a gum. Kdo tohle všechno ignoruje tak si zadělává na problém.Konik píše:Změřená délka brzdné dráhy není úplně pocit.jarod72pm píše:Jen ty testy stejně ukazují na pocity testovacích řidičů,protože každý stejně jezdí podle sebe a má jiné návyky na cestě či řízení auta...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host