Denso Mapy - aktualizace str. 1 a 78

Odpovědět
pava
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: Denso Mapy

Příspěvek od pava » 13.05.2009 21:59

Uvidíme, jak to pojede, zatím čekám, kdy se uřvanej ozve na můj skype

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 13.05.2009 23:46

Ve 22:50 jsem se vrátil z Brna, kde jsem odjížděl ve 20:30 od Ikea. Napřed to začalo odjezdem do Brna na letiště. Nemám známku tak jsem zvolil trasu mimo dálnici. V Kroměříži to neznalo v minulém roce postavenou dálnici. Po najetí na dálnici a projetí několika málo km bez poplatku jsem chtěl sjet z dálnice a pokračovat dále bokem. Jenže cesta do Brna mimo dálnici byla podle značek uzavřena tak jsem se po okresce vracel zpět do KM kam mě vedla navigace. Po cca 5km mě na kruhovém objezdu navi vedla zpět odkud jsem přijel (už dříve mohla napsat něco jako otočte se a ne zobrazit to jako správou cestu) tak jsem nereagoval a jel dále do KM jako kdybych chtěl jet po dřívější cestě kde se jezdilo před postavením dálnice a doufal, že zde bude cedule kam jet na Brno. Jenže ejhle, stará silnice již byla úplně zrušená a žádná jiná cedule na Brno se nekonala tak jsem jel po cestách kde člověk skoro nepotkal auto. Navigace navigovala tak jsem byl klidný. Projel jsem několik křižovatek s odbočkou na Vyškov, ale navigace navigovala jinam tak jsem se domníval, že mě dovede někam blíže k Brnu. Cesty to byly opravdu hrozné, ale věřil jsem v dobrou funkčnost. Jenže to jsem neměl dělat. Po mnoha km jsem se dostal do Vyškova, ale naprostou oklikou a z jiné strany než jsem mohl. Pak jsem jel již normálně až na letiště kam jsem měl namířeno.
Poté jsem chtěl ještě do Ikea tak jsem navolil Skandinávskou a rovnou z letiště se vydal do 7km vzdáleného cíle. Jenže jsem špatně odbočil na dálnici a místo směr Praha jsem se napojil na směr Kroměříž :oops: Navigace zareagovala tak, že mne hnala až na výjezd z dálnice na Slavkov u Brna. Přitom v polovině cesty stačilo odbočit na parkoviště u Mc Donald´s a ušetřit polovinu cesty ze zajížďky cca 28km. Bohužel jsem slepě poslouchal navigaci a onu svou chybu si uvědomil až při cestě zpět do Brna.
Po úspěšné zajížďce jsem dorazil do Ikea a odtud odjížěl kolem půl deváté.
Zadal jsem cestu Domů bez dálnic. Pak mě to hnalo směrem na Bratislavu a odtud kolem Olympia centra na Slavkov. Jenže po cestě byly nějaké objížďky, které TMC opět neznalo stejně jako tu první při cestě do Brna a dohnalo mě to až do Kyjova!!! A odtud břes Bzenec a Strážníci jsme se dostali z opačné strany do Uherského Hradiště a odtud do Zlína. Pro představu to bylo navigování opět přes cesty kde se potkalo auto jednou za několik desítek minut a dokonce zde nebyl kolikrát ani signál na mobil. Celkově jsem najel kolem 300km se spotřebou podle PP 10l/100km. Koupit známku tak jsem na tom opravdu lépe. Tak pro příště jsem se poučil, včetně spoléhání na navigaci :roll:
Toto je má zkušenost s mapou Ford 2008-2009 a opravdu mne velice zklamala :evil:
Ale pokud bych chtěl cestovat po zapomenutých cestách a obcích po jižní moravě tak jsem nadšen :-) Jinak rodiče byli dříve v Londýně než já ve Zlíně :-)
Ex ST220 model 2004

pava
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pava » 14.05.2009 07:38

A máš dobře nastavené priority? Já si na mapu Ford nemůžu stěžovat, jel jsem podle ní ze ZOO Lešná do Kroměříže a paráda, po pěkné cestě a vedlo mě to i mimo zácpy, které byly hlášené na ČRO1. To samé i z Kroměříže na Ostravu. Úplně jsem se vyhnul zacpanému Přerovu, což bylo super.

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 14.05.2009 10:22

Mám tam nastaveno podle času, bez placených silnic a bez trajektů. Opravdu nevím v čem je problém :-( Bohužel určitě velký podíl na tom mají ony rozkopané silnice na Brno kromě dálnice. Silničáři jsou hovada, protože jak si vysvětlit, že ať jedete přes Buchlov, nebo přes KM tak se bez objížďky, nebo cestě po dálnici nelze dostat jednoduše do Brna :roll:
Ex ST220 model 2004

pava
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pava » 14.05.2009 14:01

jama, kóťa, uřvanej: mapu jsem vyzkoušel a nic nového neumí. Nemluví, neukazuje názvy ulic ani body Poi. Dělal ten rus s tím vůbec něco?!

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 14.05.2009 14:23

m.a.x.i.m.u.s : V půlce Tvého příběhu jsem chtěl poradit zakoupení známky,ale došel si k tomu sám :-) Nevím,ale pokrytí středních čech,západních,severních je v pohodě.Vždy jsem našel co bylo potřeba.Ale pokud jedu někam dál kam to neznám,tak vždy si nechám spočítat navi a pak jí kontroluji podle mapy.Nedokážu jet slepě jen podle navi.Vždy musím vědět,že mě povede tudy,kudy bych jel i já podle mapy... :wink:
Jinak jste pořád nikdo neviděl ford 08/09 ten východ s chorvatskem atd.?
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

pava
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pava » 14.05.2009 14:36

S Chorvatskem máš Toyotu. Vím není to jako Ford, ale jet se podle toho dá.

jama
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jama » 14.05.2009 15:17

pava píše:jama, kóťa, uřvanej: mapu jsem vyzkoušel a nic nového neumí. Nemluví, neukazuje názvy ulic ani body Poi. Dělal ten rus s tím vůbec něco?!
pava, dík za spravu aj ked zlú :( hned skocim po ruskom priatelovi ......
FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005
Obrázek
Obrázek

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 14.05.2009 15:19

Kota: Do Brna jsem jel před cca půl rokem bez potřeby známky a v pohodě, ale ona uzavřená cesta u KM bez nějaké cedule objížďky byla celkem velká čára přes plán. A po cestě zpět jsem směrem na Slavkov už také jel, ale opět objížďka, kterou TMC nepodchytilo a byl jsem opět v háji :x
Ex ST220 model 2004

ivoch
Nováček
Nováček

Příspěvek od ivoch » 14.05.2009 19:10

m.a.x.i.m.u.s: Ona ta cesta z Kroměříže do Kojetína (bývalá hlavní cesta, než postavili dálnici) je uzavřená tak týden co vím. Takže ji tam asi ještě "nezapsali". Dneska jsem jel do Prahy a hlásilo mi to havárku, tak jsem volal na ABA Asistance, zda je nějaký problém a během hovoru mi ta ikona havárie zmizela. No vypadal jsem jako blbec.... Jinak by mě zajímalo, co všechno to TMC zobrazuje, resp. zda se to nějak specielně zapíná ty další upozornění. Na dálnici bylo pár omezení a zúžení pruhů, ale nenaskočila mi na displeji žádná ikona dělníka s lopatou :-D
Mondeo, 2.2 Tdci 114kW, kombi, r.v. 10/05, Titanium X

jama
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jama » 14.05.2009 19:33

ivoch, myslim ze v navode je zoznam medzinarodnych ikon pre TMC, alebo sa to da najst aj na nejakej stranke ktoru som tu niekde daval. a to co sa zobrazi zalezi od "obsluhy" toho systemu ktory vysiela informacie. a aj od pokrytia lokalizacnymu tabulkami (ale dalnice su dobre pokryte)
Obrázek
Obrázek

ivoch
Nováček
Nováček

Příspěvek od ivoch » 14.05.2009 20:32

jama: Aha. No ale proč se někomu na dálnici zobrazují ty panáčci s lopatou a mně ne? Nenastavuje se tedy nic v navigaci?

jama
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jama » 14.05.2009 20:40

no mozna ze akurat v case kedy ides po dalnici tak tam ty pajaci nemaju byt :roll: alebo si si to overil tak ze sucasne ste boli dvaja na tom istom mieste a jeden to mal a ty nie?
Obrázek
Obrázek

jama
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jama » 14.05.2009 21:06

tu su ikony pre denso :
tmc_ikony_denso.png
Obrázek
Obrázek

ivoch
Nováček
Nováček

Příspěvek od ivoch » 15.05.2009 06:28

jama: No myslel jsem, že když je tam uzavírka, tak mi to zobrazí. Známej říkal, že když si vypálil tu mapu Ford 2009 a jek do Prahy, tak mu to zobrazovalo uzavírky. Proto jsem se divil, že mě včera ne. Myslel jsem si, že se to někde zapíná.

Odpovědět

Zpět na „Denso navigace“