Rada pred kupou Fordu Focus

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
SilverGhost
Junior
Junior

Re: Zkušenosti s Fordem Focus

Příspěvek od SilverGhost » 18.02.2009 14:55

Anndy píše:Otazne, preco si ho nepustil, ved debilov treba mat vzdy radsej pred sebou ako za sebou :).
To máš plnou pravdu, ale chce to velkou vnitřní sílu, aby člověk takovou agresivní jízdu od "kolegy" ustál. Dneska jezdí na cestách různý materiál a lepší je zřejmě ustoupit, než se pak nechat nějakým magorem přizabít...
Jednou se na mně (to jsem neměl ještě Forda... :-) ) lepil starší Renault. Jel jsem tenkrát v klidu svým tempem, nedělní výlet, takže podle předpisů (50/90). On zjevně neměl na předjetí dost výkonu, ale zvláště v obci mně furt tlačil. Chvilku jsem ho nevnímal, ale poté, co se na mne už chvíli lepil, jsem už začal být taky nervózní, takže sám od sebe jsem taky při výjezdech z obce akceleroval naplno, abych se mu vzdálil co nejvíce. Jenže on mně pak zase v obcích nebo před nimi dojel. Nakonec jsem v jedné obci už toho měl fakt dost, tak jsem začal brzdit, že zastavím u kraje, ať jede do háje, ale ten moula měl takovou křeč v hlavě a jel příliš blízko, že pozdě zareagoval a málem do mně zezadu napálil, vzal to kolem mně s kvičením gum. Pak na mně o něco dál čekal, že mi snad dá přes hubu nebo co :? Agresivní magor. Nic by nepochopil, ani kdybych ho vzal bejzbolkou.
Jde mi to taky těžko, ale když se na mně takový agresivní řidič přilepí, snažím se ho nechat co nejdříve předjet, je to fakt lepší.
byl 2008-2012: firemní Ford Focus 1.8TDCi 85kW, r.v.2008 , Obrázek
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 18.02.2009 14:56

SG: aku mas farbu?

Inak suhlas (s tym, ze nie kazdy musi byt s fofo na 100% spokojny).
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 18.02.2009 15:02

nie, tu sa bezne focus kritizuje :idea:
sak o tom je forum, zanadavame si, poradime si a si sami opravime 8)
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 18.02.2009 15:03

kh: myslis, ze kazdy cita moje prispevky? :D

edit: btw. zlu charakteristiku neopravis (napr. 1,8 tdci)
Naposledy upravil(a) Anndy dne 18.02.2009 15:04, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

SilverGhost
Junior
Junior

Příspěvek od SilverGhost » 18.02.2009 15:04

Anndy píše:SG: aku mas farbu?

Inak suhlas (s tym, ze nie kazdy musi byt s fofo na 100% spokojny).
Jestli se nepletu, tak Moondust silver, čili stříbrná metla. Jinak - můj nick to má napovědět :-) Ale ještě jinak, pokud se zajímáš o auta, budeš jistě vědět, co je to za pojem Silver Ghost :D
Obrázek

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 18.02.2009 15:20

tim psanim se to všechno špatně vysvětluje :!: jenže ty si prostě kafemlejnek kterej mele pořád dokola ,jedno a to samé .Už se tady toho napsalo dost i to ,že 1.6 sou ojetý hlučnější než 1,8TDCI že 1.6musí mít DPF aby podlezli Euro 4 ,že jim častěji odchází turba přes ucpané sítka nedostatečně maže turbo .Ano došli my argumenty ,protože už sem je všechny zde dávno napsal .Kdo chce psa býti ten si hůl vždy najde :wink: Účelově si zas nevysvětluj ty ,jak chceš aby to vyznělo .Já sem napsal co mě vedlo ke koupi tohoto auta s tímto motorem ,abys pochopil ,že vše má rub a líc nicméně seš jedinej kterej má nový Fofo ještě zadarmo a stěžuje si .Je jasný ,že každýmu to auto sedět nebude (motor),ale to sis vybral opravdu špatný místo na hanění našich miláčků to ti doporučim Dieselpowerforum tam je tlučhubů mraky a tady máš ještě odpověď v podobě uživatelů tohoto motoru http://moje.auto.cz/Doktor-Bartollo/fofo.html http://moje.auto.cz/TripleJay/fofo.html http://moje.auto.cz/Ondro/fofo-jasterica.html http://moje.auto.cz/noro1/ford-focus-ii.html http://moje.auto.cz/noro1/ford-focus-ii.html jiné argumenty netřeba ani nepotřebuju nic dokazovat asi nejsem sám kdo je spokojenej co :lol: :lol: :lol:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 18.02.2009 15:41

SG: mna len ta fotka pomylila :D.
Obrázek

SilverGhost
Junior
Junior

Příspěvek od SilverGhost » 18.02.2009 16:26

tomason píše:ty si prostě kafemlejnek kterej mele pořád dokola
Jasně, protože si to myslím :) . Jak říká klasik, to není chyba, to je vlastnost :lol: :lol: :mrgreen:

Podstatné je, že se mi konečně začínají dostávat nějaké reálné odezvy, které naznačují, že může být problém v některých konkrétních kusech. Takže mám naději 8)

Jo a jinak jsem chtěl řííííct, že máš hróóozně super :lol: tu lesknoucí se barvu na svém sqělém FF :P a perfektně k ní seknou ty bezva pětipaprskový litý kola :lol: . To máš fakt móc pěkný. :mrgreen: :mrgreen:

PEACE 8)

Mimochodem, jak na Tebe působí ve srovnání pěti a šestipaprsková kola? (možná jsi měl origoš poklice?)
Obrázek

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 18.02.2009 16:57

mam origo polklice a ty kola byli za dobry love ale mam 16 ty 17 sou lepčí attachment=1]333rd0.jpg[/attachment]
Sn%C3%ADmek%20086.jpg
Přílohy
333rd0.jpg
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

PetrAT
Junior
Junior

Příspěvek od PetrAT » 18.02.2009 21:07

Přátelé, je to úžasné! Ladovská zima, všude spousta snížku. A také na zadním nárazníku Fíkusu kombi. Pěkně přimrzlý , tak se o něj hezky škrábe víko kufru , když tam lezu pro smeták. Asi ho budu nosit s sebou v kabátě :mrgreen: Jinak podvozek good, ESP brncá každou chvíli. Jen kdyby šlo zvlášť vypnout prokluz a nechat zapnuté esp. Škoda, tak občas nezbyde než esp odpojit a pořádně to oroštovat v přívalech sněhu :D A spotřeba se blíží k číslu 9 :mrgreen:
FF II 1,6 benzín kombi Trend

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 18.02.2009 21:35

Nebodaj sa ti focus začína konečne páčiť? :-)
Obrázek

SilverGhost
Junior
Junior

Příspěvek od SilverGhost » 18.02.2009 21:38

Anndy píše:SG: mna len ta fotka pomylila :D.
Sorry, fotka je z dneška, venku hnusně, tmavo, auto špinavé, navíc foceno mobilem. Až bude jaro, udělám nějaký jarní update :-) Už se těším :D
Obrázek

PetrAT
Junior
Junior

Příspěvek od PetrAT » 18.02.2009 21:47

To auto by bylo good, kdyby nebylo tak ošizené. Ve verzi Trend ideální pro tatíka, který měl Feldu , moc nechce hrotit zatáčky, protože by se mohly poblejt děti na zadních sedačkách a mámě by se vysypal nákup :D Také nesmí být zhýčkaný světlomety z Fábie jako já a je rád, že má okna v elektrice, ikdyž jako dement u toho musím furt držet zmáčknutý čudlík. Raději si to koupit bez BC, protože furt vidět jak to žere když si odloží unavenou nohu na pedál plynu , to se dělá člověku trošku zle :mrgreen: Též to mohlo mít větší nádrž, mám pocit že mě už znají na všech pumpách v okolí a mám docela dobrý přehled o cenách benzínu :D
Podvozek je good , co nepořeší zadní náprava, to pomůže esp, takže to člověka docela svádí. :) Jak psal KH, esp může brncat hodně často i na oschlých silnicích. Zatím na sněhu hodnotím výtečně. Ikdyž objektivně ve Fábii jsem esp neměl a to pak byla cítit nedotáčivost hlavně na sněhu. Nalítáno 10tkm. Bez závad
FF II 1,6 benzín kombi Trend

SilverGhost
Junior
Junior

Příspěvek od SilverGhost » 18.02.2009 21:49

PetrAT píše:Přátelé, je to úžasné! Ladovská zima, všude spousta snížku. A také na zadním nárazníku Fíkusu kombi. Pěkně přimrzlý , tak se o něj hezky škrábe víko kufru , když tam lezu pro smeták. Asi ho budu nosit s sebou v kabátě :mrgreen: Jinak podvozek good, ESP brncá každou chvíli. Jen kdyby šlo zvlášť vypnout prokluz a nechat zapnuté esp. Škoda, tak občas nezbyde než esp odpojit a pořádně to oroštovat v přívalech sněhu :D A spotřeba se blíží k číslu 9 :mrgreen:
Jo jo, taky je tam na tom nárazníku nejvíce bordelu, který se taky blbě vyndává ven. :mrgreen:
Smetáček mám vlevo vedle sedadla řidiče :idea: :wink:
Jaké máte praktické zkušenosti s ESP v těch bílých sračkách? Mně protiprokluz taky signalizuje co chvíli, když bych dal cihlu na plyn, tak skutečně nedovolí plně protáčet kola, nastaví nějaké střední otáčky, ale jinak nemám moc pocit, že by to moc něco zvláštního dělalo (až na to blikání :lol: ) . Navíc nemyslím, že by to mělo takovou tu funkci uzávěrky diferenciálu (ale nevím, žádné technické podrobnosti k funkci nemám).
A o ESP v podstatě nevím. Ani když auto pošlu cíleně do nějaké zatáčky do smyku, tak jsem zatím neviděl ESP reagovat. Asi jsem jel moc pomalu. :mrgreen:
Obrázek

SilverGhost
Junior
Junior

Příspěvek od SilverGhost » 18.02.2009 21:54

tomason píše:mam origo polklice a ty kola byli za dobry love ale mam 16 ty 17 sou lepčí attachment=1]333rd0.jpg[/attachment]
Sn%C3%ADmek%20086.jpg
No protože si myslím, že ty originální šestipaprskové poklice, které mají někteří u FF nejsou nic moc. Ty novější, sedmipaprskové, co mám, se mi líbí mnohem víc :lol: , i když jsou trochu "přestrojené", abych tak řekl. Ale jsou lepší... Někde jsem totiž četl nějakého designéra, který říkal, že sudý počet paprsků je takový statický, ladí s něčím hodně klidným. Lichý počet paprsků, tedy 5 jako na Ferrari nebo 7 je mnohem dynamičtější :!: :mrgreen:
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“