Spotřeba
-
rybicka
- Nováček

Spotřeba FFII kombi 1.8 TDCI
Ahoj všichni fokusáci, kdož vlastníte FF II kombi 1.8 tdci, r.v.2005. Ráda bych se vás zeptala, jakou spotřebu nafty má vaše autíčko. Moje totiž ukazuje dlouhodobě spotřebu 7,9 l/100 km, což mi přijde o dost více, než uvádí tabulka Ford.
Takže šup sem s vašimi spotřebami, popř. názory a nápady jak spotřebu snížit, a díky za vaše příspěvky.
Takže šup sem s vašimi spotřebami, popř. názory a nápady jak spotřebu snížit, a díky za vaše příspěvky.
FoFoII Combi, Ghia, 1.8TDCi, 85Kw, 2005, modrá metla
- richisan
- Zkušený

Re: Spotřeba FFII kombi 1.8 TDCI
Najskor nam napis: Kedy si naposledy menila olej, aky typ oleja pouzivas, kedy sa menili filtre, ake palivo tankujes, na akych cestach mas taku spotrebu, ci v zime/lete a pod. Ak jazdis v meste, tak ta spotreba nie je az taka nerealna. Ja jazdim v BA za 7,0L - rovnako ako pise vyrobca. Ked mas kombik, ten je o nieco tazsi...
- Quickie
- Moderátor

-
rybicka
- Nováček

Takže doplňuji: tankuji u Shell V-power diesel. Olej jsem zatím neměnila, protože mám auto teprve od jara. Pod kapotou je cedulka s údajem, že olej byl měněn v 1/2009, takže předpokládám, že s ním i filtr. Jezdím převážně po okreskách, občas město. Jsou to spíše kratší vzdálenosti, takže mnohdy se motor asi nezahřeje na optimální teplotu. Tak že by nakonec ta spotřeba nebyla "nenormální"?! 
FoFoII Combi, Ghia, 1.8TDCi, 85Kw, 2005, modrá metla
-
zirafak
- Test driver

Na uvedene jazdenie si si kupila uplne nevhodny motor,u ktoreho je vdaka tomu takato zvysena spotreba paliva.
- martasak
- Junior

Tedy ne že by jiný motor mohl dosáhnout na ty trasy o moc lepší spotřebu, snad 1.6 Tdci 66 kW by mohl dopadnout lépe, ale spotřeba není jediné kritérium, ale já bych na to koupil benzín 1.6 Ti-Vct, pokud by to šlo, nebo klasickou 1.6 při malém počtu ujetých kilometrů. No ale tahle rada je ti už asi k ničemu.
Ale ušetřil bych na palivu a kupoval Diesel Extra od SHellu nebo lépe TOPQ od Benziny a ušetříš peníze, o což ti asi koneckonců jde. V-Power u nás je podvod. A přidával (alespoň v zimě - zimní verzi) bych tam VIF additivum, hledej na fóru.
Ale ušetřil bych na palivu a kupoval Diesel Extra od SHellu nebo lépe TOPQ od Benziny a ušetříš peníze, o což ti asi koneckonců jde. V-Power u nás je podvod. A přidával (alespoň v zimě - zimní verzi) bych tam VIF additivum, hledej na fóru.
Ford Focus II Style, do provozu 11/2007, 1.6 TDCi 80kW, dark grey, dovoz D. Galerie .
Spotřeba dlouhodobě 5.1 l/100 km (jsem už líný ty účtenky zadávat).
- tomason
- Test driver

Poslední nádrž se mi povedla 6,04 těch 7,9 sem neměl nikdy
Někde je chyba ,pokud vyloženě necouráš město plyn spojka 
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Anndy
- Test driver

Chyba je v krátkych trasách a studenom motore. proste diesel sa nehodí na všetko.
- richisan
- Zkušený

rybka: Napada ma len jediny scenar, ako dospiet k tebou uvadzanej spotrebe. Ako pisal Andy, jazdis so studenym motorom kratke trasy po meste, motor sa medzi jednotl. jazdami nestiha zahriat a este asi tlacis dost na pedal a to je najhorsie, co sa da na diesli robit
. Ta spotreba je oproti tomu len neskodny druhotny efekt. Dalsia vec, podla vsetkeho nevies, aky olej je naliaty, kedy sa menili filtre a za ake. Toto su rozhodujuce veci na tdci a ked sa zanedbavaju, potom ludia na tuto motorizaciu nadavaju. Pises, ze jazdis okresky - to sa medzi obcami nestihne motor zahriat?
Divne. Kazdopadne by som dal v znackovom servise vymenit vsetky filtre/prevadzkove kvapaliny (najma olej) za vyrobcom predpisane typy a nasledne pri beznej jazde "setril" motor, kym sa nezohreje a v meste sa vyhybal zbytocne tazkej nohe na plyne+vyuzival kineticku energiu auta. Netankuj naftu Shell - stoji akurat tak za ...Tot vsjo 
- nitram9
- Nováček

Jak píše tomason, někde je chyba
Já jezdím po okreskách nanejvíš za 6,5l a třeba
trasa k Balatonu a zpět mi vyšla se zapnutou klimou na 5,7l a to jsem ho nijak nešimral
trasa k Balatonu a zpět mi vyšla se zapnutou klimou na 5,7l a to jsem ho nijak nešimral
Focus Kombi II 1.8 TDCi 85kw ,Trend 10/2005
- Anndy
- Test driver

Kolega, sice má 2.0 tdi a škodu a služobak, ale jazdí veľmi kratke trasy po meste, z práce domov to nemá ani 2 km ! A spotrebu má vyše 8.6 l.
A je to určite tými krátkymi jazdami. A že to škodí aj motoru, nehovorím vôbec.
A je to určite tými krátkymi jazdami. A že to škodí aj motoru, nehovorím vôbec.
- martasak
- Junior

to nitram: nejsou okresky jako okresky. Pokud jede mezi kopci dva kilometry do sousední vesnice/městečka , tak to odpovídá, 1.8 TDCi se AFAIK zahřívá opravdu pomalu. Teď jsem jel přes Moravu do SK - Veselí na Moravou, Kyjov, Uherské Hradiště a tam vystoupáte na kopec a utopíte to v brzdách před cedulí obec (tady by možná zabral hybrid...).
Výměna provozních kapalin ano, stejně už to bude skoro rok, tak si to nechá udělat na podzim jako "roční" . Ale nemusí to klesnout, neměla by si dělat moc naděje.
Výměna provozních kapalin ano, stejně už to bude skoro rok, tak si to nechá udělat na podzim jako "roční" . Ale nemusí to klesnout, neměla by si dělat moc naděje.
Ford Focus II Style, do provozu 11/2007, 1.6 TDCi 80kW, dark grey, dovoz D. Galerie .
- richisan
- Zkušený

Vymena kvapalin+filtrov moze ale nemusi pomoct. Moze to byt uplne inou tech.poruchou, nekvalitnym palivom ale aj spominanym stylom jazdy. Ak s tym chces nieco robit, zacni s tymto a uvidis, co sa zmeni.
- jar-da
- Nováček

Re: Spotřeba
Tak jsem se vrátil z první delší cesty, dovolené v Itálii,
trasa jaroměř-hk-praha-rozvadov-mnichov-brenner-lago di garda do campu u gardalandu, 950km,
cestou tam jsme jeli přes den, jelo se na pohodu, cca 120-130km/h, kolem mnichov-rosenheim ucpáno, průměrná rychlost 89km/h, spotřeba 7,4l/100
cesta zpět byla rychlá, spěchalo se - itálie 140, brenner 120, německo od rosenheimu 150-160, čechy 150, průměrka doma 109km/h a spotřeba pochopitelně při tomhle tempu vyšší - 8,6l/100, auto bylo naloženo a obsazeno třemi lidmi,
nevím jestli je to málo nebo hodně, ale pro mě osobně to znamená spokojenost, motor neměl i při tempomatu 150km/h s plným autem problém, jen projev - síla motoru od 3.000 do 3.800 je hrůza, s tím musím něco pořešit, auto má aktuálně najeto 6.600km
trasa jaroměř-hk-praha-rozvadov-mnichov-brenner-lago di garda do campu u gardalandu, 950km,
cestou tam jsme jeli přes den, jelo se na pohodu, cca 120-130km/h, kolem mnichov-rosenheim ucpáno, průměrná rychlost 89km/h, spotřeba 7,4l/100
cesta zpět byla rychlá, spěchalo se - itálie 140, brenner 120, německo od rosenheimu 150-160, čechy 150, průměrka doma 109km/h a spotřeba pochopitelně při tomhle tempu vyšší - 8,6l/100, auto bylo naloženo a obsazeno třemi lidmi,
nevím jestli je to málo nebo hodně, ale pro mě osobně to znamená spokojenost, motor neměl i při tempomatu 150km/h s plným autem problém, jen projev - síla motoru od 3.000 do 3.800 je hrůza, s tím musím něco pořešit, auto má aktuálně najeto 6.600km
C-max, 92kW, 2009
- davka
- Nováček

Re: Spotřeba
tak po dotankování 3. nádrže carerra 100 mám spotřebu 7.48L/100km (né zrovna ekonomickou jízdou). ještě naberu 2x C100, počkám kde se to ustálí a zkusám přejít na Vervu 100, i když v okolí mám jen 1 pumpu (v Babě, před Olomoucí). Ještě mě čeká výměna tlumičů a hlavně spojky (takže spotřeba by mohla ještě kapánek klesnout)