Spotřeba
-
rva
- Nováček

Palubní počítač - spotřeba
Nemám FF dlouho a všiml jsem si, že spotřeba zobrazená na palubním počítači se při každém zapnutí zapalování o něco - cca 0,1 l/100km zvýší. Je to obecná vlastnost, nebo mám hledat netěsnost v pal. systému? Vynuluji spotřebu, ujedu cca 50km a pak bez nastartování motoru pouhým zapínáním zapalování spotřeba roste. 4,9 - 5.0 - 5.1 atd.
- Raada
- Test driver

Re: Palubní počítač - spotřeba
Ahoj, me se to deje taky. Je to jak kdy. Ale neresim to, pac spotreba na celou nadrz +- odpovida realu. Koukam, ze mas sedivaka, tak se koukej pridat k DGE
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 106&t=6454
- zeladam
- Nováček

Re: Spotřeba
Mám ho půl roku, celkem najeto 5100 km, výlet Děčín - Zábřeh - Děčín cca 600 km, jeli jsme ve třech, svižně místy i 155 - při průměrné spotřebě podle PP 6,7 L .
Průměrná spotřeba po městě 7,5 - 8.
Na 1,6 16V to je podle mě slušný. Před tím jsem jezdil Felicií 1,3 MPi se spotřebou o litr menší.
Ale musím uznat jízda Focus vs. Felicie = nebe a dudy.
Průměrná spotřeba po městě 7,5 - 8.
Na 1,6 16V to je podle mě slušný. Před tím jsem jezdil Felicií 1,3 MPi se spotřebou o litr menší.
Ale musím uznat jízda Focus vs. Felicie = nebe a dudy.
Ford Focus II 1.6/16V 74kW, 12/2008, Trend, 5dv.hatchback, Červená colorado

- unicorn
- Nováček

nazdar. neviete niekto aky je dojazd u FoFo 2002 1.8Tdci 74kw po rozsvieteni kontrolky paliva?
- davka
- Nováček

Tak konečně jsem se prolouskal všemi 131 stranami této diskuze a docela zajímavý čtení. TEda, hodně se toho tam opakuje, ale i tak to stálo za ten čas strávený v práci.
Co jsem se dočetl, tak moje spotřeba kolem 8L/100km je docela fajn a jde to i za míň, ale s potenciálem mého fočuse mi to občas nedá a provětrám mu všechny pavučiny. Jezdím tedy převážně Prostějov - Olomouc (dům - práce = 22km - 6km PV, 12km dálnice, 4km OL k hotelu Flóra) sem tam na některý víkend někam s partou (200 - 300km tam i zpět někam na chalupu).
Většinou tankuji OMV (zbírám body na cykloprémie) a sem tam shell.
Po přečtení tématu jsem se rozhodl, že dopřeju mému fočusovi trochu luxusnějšího žrádílka.
Proto bych chtěl poradit, od vás co svým autům už dopřáváte, které palivo je lepší.
Rozhoduji se mezi OMV - Carrera 95, Carrera 100, Shell - V-Power Racing, Benzina - Verva 100
Já osobně bych se nejraději přiklonil k Verva 100, ale rád si nechám poradit od zasvěcených.
Co jsem se dočetl, tak moje spotřeba kolem 8L/100km je docela fajn a jde to i za míň, ale s potenciálem mého fočuse mi to občas nedá a provětrám mu všechny pavučiny. Jezdím tedy převážně Prostějov - Olomouc (dům - práce = 22km - 6km PV, 12km dálnice, 4km OL k hotelu Flóra) sem tam na některý víkend někam s partou (200 - 300km tam i zpět někam na chalupu).
Většinou tankuji OMV (zbírám body na cykloprémie) a sem tam shell.
Po přečtení tématu jsem se rozhodl, že dopřeju mému fočusovi trochu luxusnějšího žrádílka.
Proto bych chtěl poradit, od vás co svým autům už dopřáváte, které palivo je lepší.
Rozhoduji se mezi OMV - Carrera 95, Carrera 100, Shell - V-Power Racing, Benzina - Verva 100
Já osobně bych se nejraději přiklonil k Verva 100, ale rád si nechám poradit od zasvěcených.
- Gromik
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, pokud máš v práci ještě nějakou tu půl hodinku navíc - doporučuji pročíst: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =14&t=5328
... já osobně jsem chvíli testoval Carrera100 a teda krom ceny byly dojmy jen pozitivní (objektivně kultivovaný a tišší chod motoru, subjektivně pak zvýšení výkonu v nízkých otáčkách
). Carrera 95 jsem také vzal jednu nádrž, ale žádný rozdíl oproti běžnému NA95 od OMV jsem nepoznal - takže když už připlácet, tak raději za 100-oktan 
- davka
- Nováček

Tu půl hoďku tady určitě někde vyhrabu ;o) na pročtení threadu
S tou vyšší cenou to nebude zase tak hrozné. Ano, je dražší, ale na druhou stranu by se zase měla snížit spotřeba, takže ve finiši budeš na tom stejně a hlavně budeš mít lépe postaráno o vnitřnosti motoru.
S tou vyšší cenou to nebude zase tak hrozné. Ano, je dražší, ale na druhou stranu by se zase měla snížit spotřeba, takže ve finiši budeš na tom stejně a hlavně budeš mít lépe postaráno o vnitřnosti motoru.
-
Masenka
- Nováček

Ahoj, pravidelně sleduji příspěvky v této diskuzi, protože se mi od koupě zdálo, že mi FFII nějak hodně žere. Proto jsem se rozhodl sledovat dlouhodobě spotřebu, protoze nemam PP tak jsem si vytvoril programek v Excelu. A nyni cca po 4 měsicích a 10 000km mám vyslednou spotřebu 7,2l/100km. Jezdim 50km do a z práce plus vikendy chalupa a výlety převažně okresky. Pri srovnani s ostatnimi se mi toto jevi jako dobrá spotreba. Ale čekal jsem o hodně méně, při koupi mi bylo slibovano, ze spotřeba bude srovnatelná nebo nižší než měla Octavia I s 1,6. Bohužel opak je pravdou. S ocI jsem jezdil v pohode za 6.3 a kdyz sem se snazil tak i za 5.5!!To se s FF nikdy nepodari. Jinak s autem naprosta spokojenost 
Ford Focus II 2005 1,6Ti-VCT
- davka
- Nováček

Tak denska jsme zjistil že u Shellu je cena POWERu o 2,- více než normál a RACIGN dokonce o 5,-, takž eto vypadá, že začnu brát je POWER
- Gromik
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A co zkusit tu Carreru? Tady na Zlínsku to mají odstupňované po 1Kč. Aktuálně dnes ráno:
NA 95 => 29,10
Carrera 95 => 30,10
Carrera 100 => 31,10
NA 95 => 29,10
Carrera 95 => 30,10
Carrera 100 => 31,10
-
PetrAT
- Junior

Masenka: bohužel je to tak.
Já mám nyní průměr 7,7 a doufám, že se mi podaří jít ještě níže, ale jde to hooodně ztuha
Já mám nyní průměr 7,7 a doufám, že se mi podaří jít ještě níže, ale jde to hooodně ztuha
FF II 1,6 benzín kombi Trend
- Wincenzou
- Pokročilý

Re: Palubní počítač - spotřeba
Raada píše:Ahoj, me se to deje taky. Je to jak kdy. Ale neresim to, pac spotreba na celou nadrz +- odpovida realu. Koukam, ze mas sedivaka, tak se koukej pridat k DGEhttp://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 106&t=6454
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak poznáš že to odpovídá reálu? Asi po dotankování a spočítání z počtu ujetých km že? Chtěl bych se zeptat jak tankuješ, jestli na 2 docvaknutí nebo na jedno, anebo tam rveš dokud to nevytejká...
Díky.
- NEEO
- Test driver

při dovče do Chorvatska mi to dělalo cca7litrů průměr-jinak tankuji na jedno cvaknutí-páč by se ti mohl seknout plovák. 
- Raada
- Test driver

Ja vzdycky tankuju na jedno docvaknuti. Ted jsem udelal vyjimku a pri tankovani Vervy v Polsku jsem za ty prachy tam nacpal co se dalo a zaokrouhlil jsem to na peknych 50litru. Verva disel u Orlenu stala 3,89zlotych= cca 24,40Kc/litr.
- mimino
- Nováček

tak som si dal tu pracu a zistil moju spotrebu, a som milo prakvapeny. dotankovanie na prve cvaknutie, ta ista pumpa a vysledok 7l. je to priemer, jazdil som jak dialnicu tak 140, mimo obec 90-100, do prace /praha/ s klimou aj bez. jazdil som predtym feliciu 1,3 s asi o 1l nensou spotrebou ale to sa neda zrovnat. aj ked odviedla kus poctivej prace
FF kombi 1.6 16V 74kw 2001