mlžení oken
- Stehnak
- Test driver
Re: mlžení oken
Zkousel sem se koukat pod koberec u ridice, ale aby se to dalo zkouknout poradne, tak by to chtelo asi sedacky ven a taky "uvolnit" koberec z pod palubovky, mozna palubku taky ven. Ja sem tam toho moc nevidel...
Doufam tedy ze to v lete Foki odhali - on ma jedina nadeje.
Doufam tedy ze to v lete Foki odhali - on ma jedina nadeje.
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
Zdravím,
tak přidám něco o mých zkušenostech se zátékáním do auta. Koupil sem FF (v r. 2005) dovoz z Německa a asi dva dny poté co sem ho přivezl jsem zjistil, že mám u řidiče i u spolujezdce rybník (v noci pršelo a to docela fest). Zjišťoval sem různě po servisech i známých co a jak a všude mi tvrdily že zatíká pylovým filtrem, stačí jenom přetěsnit torpédo (tj. přilepit ho butilovou páskou k oknu), sice jsem tomu nevěřil, ale nechal sem to udělat. Samozřejmě to nepomohlo, ten samý postup se opakoval ještě 3x (Auto Motol Beni Praha), pokaždé mi tvrdili, že nic jinýho to nemůže být. Když sem se to snažil sám pak vyzkoumat tak sem objevil že voda stíká zevnitř po tom plastu co kryje přední A sloupek, a to jak u řidiče tak u spolujezdce, tekla dolů pod koberec. Jedinej postup byl nechat přetěsnit celý přední okno, což mi ale nechtěli nikde udělat aniž by ho nevyměnili za nový. Nakonec jsem to takhle musel nechat "opravit" ve Ford Carent v Brně. Bylo to údajně tím, že původní Němec. majitel si nechal vyměnit přední nevyhřívané okno za vyhřívané a v D to neudělali pořádně. Teklo tam v místech, kde se střecha spojuje s předním A sloupkem, nebylo tam dost lepidla, nebo tmelu, nevím co tam dávají. Každopádně od té doby (je to asi 1,5 roku) mám pokoj. Pravidelně, asi tak po půl roce se mi odchlýpne torpédo a pak zatíká pylákem. To ale stačí jenom přilepit to torpédo, to už sem si zvykl. Ten žlábek co tady někdo píše, je ze spodu na tom torpédu, ale je k ničemu, pomáhá jenom když lehce kape, když víc prší tak to všechno valí do pyláku.
tak přidám něco o mých zkušenostech se zátékáním do auta. Koupil sem FF (v r. 2005) dovoz z Německa a asi dva dny poté co sem ho přivezl jsem zjistil, že mám u řidiče i u spolujezdce rybník (v noci pršelo a to docela fest). Zjišťoval sem různě po servisech i známých co a jak a všude mi tvrdily že zatíká pylovým filtrem, stačí jenom přetěsnit torpédo (tj. přilepit ho butilovou páskou k oknu), sice jsem tomu nevěřil, ale nechal sem to udělat. Samozřejmě to nepomohlo, ten samý postup se opakoval ještě 3x (Auto Motol Beni Praha), pokaždé mi tvrdili, že nic jinýho to nemůže být. Když sem se to snažil sám pak vyzkoumat tak sem objevil že voda stíká zevnitř po tom plastu co kryje přední A sloupek, a to jak u řidiče tak u spolujezdce, tekla dolů pod koberec. Jedinej postup byl nechat přetěsnit celý přední okno, což mi ale nechtěli nikde udělat aniž by ho nevyměnili za nový. Nakonec jsem to takhle musel nechat "opravit" ve Ford Carent v Brně. Bylo to údajně tím, že původní Němec. majitel si nechal vyměnit přední nevyhřívané okno za vyhřívané a v D to neudělali pořádně. Teklo tam v místech, kde se střecha spojuje s předním A sloupkem, nebylo tam dost lepidla, nebo tmelu, nevím co tam dávají. Každopádně od té doby (je to asi 1,5 roku) mám pokoj. Pravidelně, asi tak po půl roce se mi odchlýpne torpédo a pak zatíká pylákem. To ale stačí jenom přilepit to torpédo, to už sem si zvykl. Ten žlábek co tady někdo píše, je ze spodu na tom torpédu, ale je k ničemu, pomáhá jenom když lehce kape, když víc prší tak to všechno valí do pyláku.

-
- Pokročilý
Tohle by potvrzovalo, že Ti tam fakt teče někudy spodem - podběhy, záslepky a pod. a pak se to odpařuje a vysráží na předním skle.Stehnak píše:Je taky mozny, ze to za ten koberec zatikalo a zatika z celniho okna. Jakoze se pres noc udelala vrstva ledu na okne ale pres den roztala a stekla po okne "za palubku"... I proto je hledani priciny (od kud se bere uvnitr voda) dost obtizne.
Zjistil sem dalsi zajimavou vec. V patek lilo jako svina, (teplota stale kolem +2). Rano bylo auto na prednim okne "suche", dojel sem do prace a odpoledne kdyz sem dosel tak celni okno mokre zevnitr (fest)... Nechapal sem. Fakt jak kdyby to snad "proteklo" celnim oknem... Souvisla vrstva vody pres cele okno...
Myslite ze je to mozny, mel bych to zkusit nekde otestovat? Nechce se mi tomu verit ze by bylo neco takoveho mozne... ale??
Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi
- Stehnak
- Test driver
2 pohodář: Diky za tip. Okamzite jsem to sel omrknout, ale za tema plastama jsem nasel suchy molitan... prselo tu, mam snih na aute, urcite by nevyschnul - takze tamtudy taky ne...
ale teda porovnej... moje auto:
- dovoz Nemecko, made in Spain
- pylak, klapka zkontrolovano nescetnekrat
- vymena okna pred koupi nevyhrivane za vyhrivane - vymena nekde v CR (asi CB)
- vrch okna jsem si pretesnil sam Sikaflexem (ten okap se mi tam vyklal)
- ty 2 gumovy pasky co vedou pres celou strechu jsem mel o okna trochu odchliply, tak sem tam taky navalil ten Sikaflex
navic sem este:
- nechal zkontreolovat vymenik tepla (chl. kap. / vzduch)
- jednou sem v aute stravil asi 15 minut pozorovanim pri desti, ale ani kapka
- obrazky v tomto vlakne mluvi za vsechno
Jinak pokud parkujes z kopce nebo sikmo, tak tam opravdu pres pylak zatect ,muze. Drzak ve kterem je pylak je u vstupu do interieru "pritesnenej" nejakou sra*kou. ALe za ty roky se take trocha droli - tamtudy teklo zase kolegovi z prace.
2 Stenly: jj nejspis jo, chce to poradne zkouknout popripade vyhazet ty veci zevnitr a vzit auto zahradni hadici...
ale teda porovnej... moje auto:
- dovoz Nemecko, made in Spain
- pylak, klapka zkontrolovano nescetnekrat
- vymena okna pred koupi nevyhrivane za vyhrivane - vymena nekde v CR (asi CB)
- vrch okna jsem si pretesnil sam Sikaflexem (ten okap se mi tam vyklal)
- ty 2 gumovy pasky co vedou pres celou strechu jsem mel o okna trochu odchliply, tak sem tam taky navalil ten Sikaflex
navic sem este:
- nechal zkontreolovat vymenik tepla (chl. kap. / vzduch)
- jednou sem v aute stravil asi 15 minut pozorovanim pri desti, ale ani kapka
- obrazky v tomto vlakne mluvi za vsechno
Jinak pokud parkujes z kopce nebo sikmo, tak tam opravdu pres pylak zatect ,muze. Drzak ve kterem je pylak je u vstupu do interieru "pritesnenej" nejakou sra*kou. ALe za ty roky se take trocha droli - tamtudy teklo zase kolegovi z prace.
2 Stenly: jj nejspis jo, chce to poradne zkouknout popripade vyhazet ty veci zevnitr a vzit auto zahradni hadici...
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
Pro Stehnaka:
Hmm, tak to fakt nevím. Je ale pravda, že voda se dostane všude, stačí malá skulinka. Já sem to moje přední okno zkoumal zvenku taky mockrát a všechno vypadalo, že je utěsněný úplně perfektně. Až to úplně vyndali tak zjistili, že je to na ho*no udělaný, nicméně se jim to taky nepovedlo utěsnit napoprvé a museli to dělat nadvakrát. Údajně je málo lidí, co to umí pořádně udělat a má s tím zkušenosti...
Hmm, tak to fakt nevím. Je ale pravda, že voda se dostane všude, stačí malá skulinka. Já sem to moje přední okno zkoumal zvenku taky mockrát a všechno vypadalo, že je utěsněný úplně perfektně. Až to úplně vyndali tak zjistili, že je to na ho*no udělaný, nicméně se jim to taky nepovedlo utěsnit napoprvé a museli to dělat nadvakrát. Údajně je málo lidí, co to umí pořádně udělat a má s tím zkušenosti...

-
- Test driver
presunute z novo zalozeneho vlakna...
blazerider píše:Nazdárek lidičky..potřeboval bych poradit...přes zimu se mi občas stalo že jsem měl vlhko na podlážce u řidiče když sem sundal originální koberečky (spodek gumový) tak tam bylo vlhko a to jsem přikládal k tomu že je to auto navlhlý přes zimu a ta guma na koberci tomu přispívá..ale dneska jsem sednul do auta a normálně mi to tam skoro čvachtá jak je to nacucaný vodou..je ale nacucanej i ten originální kobereček zvrchu..prosáklý to být nemůže protože je zespoda gumový...stalo se vám to už někomu?
- Stehnak
- Test driver
Tak sem zase po dlouhe dobe pisu. Zatim zadne zlepseni, na okne uvnitr stale voda popripade led. Jen me zase neco napadlo....
Mam tam toto okno:
Solarshield / Safevue / laminated / 43 R-00087 / DOT 122 M39 AS1
Zkousel sem najit na netu nejake info (zkusenosti lidi, kvalita) no nic poradne sem nenasel. Jen par narku od lidi (odchazeji vyhrivaci vlakna - stejne jako me, popripade okno casem ztrati pruhlednost, lesne se v nem interier, je tenci nez original atd...)
- mate s nim nekdo zkusenost?
- da se zmerit propustnost okna? Mam namysli zjisteni nejakych mikrotrhlin kterymi by mohla pronikat voda...?
Mam tam toto okno:
Solarshield / Safevue / laminated / 43 R-00087 / DOT 122 M39 AS1
Zkousel sem najit na netu nejake info (zkusenosti lidi, kvalita) no nic poradne sem nenasel. Jen par narku od lidi (odchazeji vyhrivaci vlakna - stejne jako me, popripade okno casem ztrati pruhlednost, lesne se v nem interier, je tenci nez original atd...)
- mate s nim nekdo zkusenost?
- da se zmerit propustnost okna? Mam namysli zjisteni nejakych mikrotrhlin kterymi by mohla pronikat voda...?
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mikrotrhlinou by ti tam voda musela tect 100 let, aby to tak mohutne zamrzalo.
-
- Test driver
Stehnak:podla mna aj keby to bola pravda, a bolo to možne, tak v tých podmienkach, ktorých žiješ by sa ti to okno už dávno rozpadlo od namahania, zima/teplo, tie mikrotrhliny už by davno neboli mikrotrhliny...
- Stehnak
- Test driver
Myslel jsem to tak ze by okno bylo "spatne" vsude. Vedlo me k tomu to, ze okno je zevnitr pokryte vodou (ledem) nadherne rovnomerne. Vecer na nem primrzne "rosa" a rano je zevnitr mokre - posledni dobou jen predni, trochu zadni. Ale je fakt ze to bylo to stejne kdyz jsem mel auto pod plachtou. Skrabal jsem jen zevnitr.
Asi je to fakt blbost a v lete proste musime najit kudy tam ta voda vali
p.s.: od 22.10.07 jsem najel jen cca 800km, ale v aute zda se je vody stale na rozdavani...
Asi je to fakt blbost a v lete proste musime najit kudy tam ta voda vali

p.s.: od 22.10.07 jsem najel jen cca 800km, ale v aute zda se je vody stale na rozdavani...
- ondraZ
- Nováček
at hledam jak hledam, procitam cele x strankove diskuse, nemuzu najit: mlzi se mi okna, kdyz je venku vlhko, a podezrivam spatne funkcni klapku ovladani vnitrni cirkulace. Sice kdyz zapnu "vnitrni okruh", rozsviti se kontorlka na tlacitku, a zesili proud vzduchu z vetraku, coz by ukazovalo na kpalku FUNKCNI, ale proc se protom mlzi ta okna? vypozoroval jsem, ze kdyz jedu i za brutalne kouricim nakladakem, necitim nic, a staci pootevrit okno a hned je smrad v kabine. zo toho usuzuju prave na spatne funkcni klapku. podle toho, co jsem tady vycetl, by mela byt ve fofo2 zhruba na stejnem miste jako jsem mel v Astre G, tedy za kastlikem spolujezdce. tak jsem dnes kastlik vytahl, ze to vyzkousim primo na zivo, zda klapka otevira/zavira dostatecne, ale bohuzel nedokazu odhadnout KDE tam ta klapka je...nafotil jsem co se dalo, poradil by prosim nekdo? diky

ford focus II turnier 1.6 16V 74kW rv 2005, najeto cca 100tkm
-
- Test driver
Podla mna mas stale uzavrety ten vnutorny okruh a preto sa ti logicky stale zahmlievaju okna.
- ondraZ
- Nováček
jojo, asi to tak bude, ted jen potrebuju mrknout na to ovladani klapky, na tech fotkach nekde by to melo byt, ale bohuzel netusim ktera ta vec je prave to servo+klapka ovladani cirkulace...
chtel bych se na to podivat sam, eventuelne si sam nouzove nastavit klapku do pozice VNEJSI OKRUH. ono se s tim uzavrenym okruhem ani nejezdi moc dobre, protoze po nejakem case je i pri jizde vzduch v kabine celkem "vydychany" a je treba pripustit cerstvy otevrenim oken... a k tomu to neprijene mlzeni za vlhkeho pocasi
chtel bych se na to podivat sam, eventuelne si sam nouzove nastavit klapku do pozice VNEJSI OKRUH. ono se s tim uzavrenym okruhem ani nejezdi moc dobre, protoze po nejakem case je i pri jizde vzduch v kabine celkem "vydychany" a je treba pripustit cerstvy otevrenim oken... a k tomu to neprijene mlzeni za vlhkeho pocasi
- ondraZ
- Nováček
- ondraZ
- Nováček
takze dnes jsem byl ve fordu na vymenu krouzku ve volantu (uz mi konecne funguje klakson, parada, ted budu troubit...neuveritelne jak jsem to tech temer 2.000km vydrzel bez nej) a pri te prilezitosti jsem nechal omrknout tu klapku vnitrni cirkulace. byla OK, otevira, zavira jak ma. takze "preventivni" kontrola pyloveho filtru - a byl to masakr, totalka. no a kdyz uz to bylo venku tak hned i desinfekce (takze uz mi nesmrdi z klimy a dokonce MNOHEM LEPE chladi!!! - to ale spis souvisi s tim novym filtrem). stejne se mi ale zda, ze kdyz jedu za smrdutym nakladakem, nic necitim ani pri "otevrene klapce". no vsak az bude zas vlhke pocasi tak se ukaze jestli to mlzeni oken mel skutecne na svedomi ten brutalne zaneseny pylak. btw vymena pylaku + desinfekce cca 1700 vcetne materialu a DPH, coz je myslim solidni na to jaka je to drbacka se k tomu dostat
mimochodem, zkusenost s fordem Dankar v Havirove v porovnani s Dankar Ostrava: v OV fronty na vsechno, nervozita, vsechno hlavne rychle rychle a takovy neprijemny neosobni az sterilni pristup k zakaznikovi, naproti tomu v Havirovske pobocce zadne fronty, pohodicka, klidek - tak to ma vypadat, ted jeste aby byly vysledky a vsechno fungovalo.
mimochodem, zkusenost s fordem Dankar v Havirove v porovnani s Dankar Ostrava: v OV fronty na vsechno, nervozita, vsechno hlavne rychle rychle a takovy neprijemny neosobni az sterilni pristup k zakaznikovi, naproti tomu v Havirovske pobocce zadne fronty, pohodicka, klidek - tak to ma vypadat, ted jeste aby byly vysledky a vsechno fungovalo.