osobně doporučuji rychle prodat Focuse r.v. 2004 a koupit zpět Toledo r.v.1995 a budeš na tom lípMartin41 píše:Tak jsem si pročetl celou story o forďácké korozi a jsem s toho pěkně oprděný. Když jsem před měsícem prodal svoje Toledo, které jsem měl od r.95, nemělo po korozi ani ten nejmenší náznak. Myslím, že jsem s Fordem "střelil kozla". Teď si mohu hodit kačkou jestli mám do Fofana valit Resistin a riskovat že se na to servis vymluví, nebo na to koukat a čekat kdy se to proklube.![]()
![]()
Oprava koroze
-
Wolf2
Re: Oprava koroze
-
Wolf2
Tak jsem po měsíci od nahlášení reklamace zavolal do Charouze a dostal jsem odpověď ,že moje reklamace byla uznána a ,že příjdu na řadu někdy koncem května ,začátku června . Jsem rád ,že to tak dopadlo a,že auto staré 7 let bude bez koroze.Wolf2 píše:Tak jsem dneska byl u Charouze,přijímací technik trošku brblal ,že poslední kontrola auta byla 11/2005 ,ale pak si ofotil servisku a šel vyfotit ty rezivé místa na dveřích ,napsal zprávu a všechno poslal na centrálu a teďka budu čekat co mi pošlou za odpověď.
- LordMiras
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem po precteni teto sekce taky radeji konecne poradne prolezl auto a nenasel jsem nic zadny rez podvozek je podle meho nazoru absolutne v pohode a veskere lemy vsech dveri a predni kapoty jako nove krasa jen me trapí a to dost mirna koroze 5 dveri kolem te chromove listy zejmena vpravo u jejiho hrotu ve velikosti nehtu malicku a drobne zacinajici dubky kolem listy. Videl jsem presne tuto vadu na spoustech FoFo mate stejny problem kolik muze stat oprava? A taky se me trochu olupuje barva na prednim plastovem narazniku coz bych taky rad nechal udelat chtel bych aby to trochu vypadalo porad jako nove:) Jinak si myslim na r.v 11/98 vyborny stav. zatim Confused
- lagys
- Nováček

ahoj zdravím všechny focusáky.
jsem rád,že jsem našel tohle fórum.mám focuse už 2,5 roku a nedám na něj dopustit.bohužel mám stejný problém.levé zadní dveře totál prorezlé a na zbylích velmi patrná rez.mám dovoz s německou serviskou.jak jsem pochopil,tak do roku 2002 nejsou potřeba kontroly karoserie a reklamace by měla být uznána.jsem z pardubic a jediné zastoupení tady ma AUTO IN.nevíte někdo nebo neřešil s nima už někdo tuto reklamaci?já že bych se rovnou obrátil na CHAROUZE a ušetřil si nervy po tom co jsem si tady přečetl zkušennosti s nima.
jsem rád,že jsem našel tohle fórum.mám focuse už 2,5 roku a nedám na něj dopustit.bohužel mám stejný problém.levé zadní dveře totál prorezlé a na zbylích velmi patrná rez.mám dovoz s německou serviskou.jak jsem pochopil,tak do roku 2002 nejsou potřeba kontroly karoserie a reklamace by měla být uznána.jsem z pardubic a jediné zastoupení tady ma AUTO IN.nevíte někdo nebo neřešil s nima už někdo tuto reklamaci?já že bych se rovnou obrátil na CHAROUZE a ušetřil si nervy po tom co jsem si tady přečetl zkušennosti s nima.

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Lagys z podpisu není zřejmé odkud jsi, ale všeobecně v AutuIn jsou skoro ve stoprocentech jak se tady většinou píše, moje skušenosti sou, že lidi sou arogantní a neochotný, tvaří se jako ředitelé zeměkoule a to zatím skušenost HB, Pardubice.myslím, že pro tebe bude lepší navštívit rovnou Charouze a vyhnout se těmhle skušenostem.
Naposledy upravil(a) Boban dne 22.05.2007 11:16, celkem upraveno 1 x.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- lagys
- Nováček

takže návštěva Auto IN.mám servisku německou se všemi razítky,ale tady v Čechách ho mám 2,5roku a bez záznamu.bez protestu přijata reklamace.nafoceno a posláno na centrálu.podle trvzení zadní levé zralé na výměnu zbytek na opravu.uvidíme
na ukázku pár foto
na ukázku pár foto
- Přílohy
-
- pravé zadní
- img193.jpg (37.2 KiB) Zobrazeno 1827 x
-
- levé zadní
- img195.jpg (42.39 KiB) Zobrazeno 1828 x
-
- levé zadní
- img196.jpg (32.48 KiB) Zobrazeno 1829 x
-
KUTY
Tak som konecne zistil ako je to s tou zarukou na karoseriu - citacia z prirucky "Zarucni a servisni pruvodce"
sestileta zaruka proti proreziveni na vozy Ford. Tato zaruka je poskytovana na karoserii noveho vozidla:
- proti korozi po dobu 12-ti mesicu
- proti proreziveni "zevnitr ven" (t.j. z vnitrni casti karoserie, ze svarovanych nebo spojovanych casti)...po dobu 6-ti let (u vozu Focus 12-ti let)... od data prevzeti vozu...v mojom pripade 2.1.2002
Takze pohoda. Okrem zadnych dveri kufru som nasiel koroziu este na spolujazdcovych dverach (asi 1x1cm pri spatnom zrkadle) a to je vsetko.
sestileta zaruka proti proreziveni na vozy Ford. Tato zaruka je poskytovana na karoserii noveho vozidla:
- proti korozi po dobu 12-ti mesicu
- proti proreziveni "zevnitr ven" (t.j. z vnitrni casti karoserie, ze svarovanych nebo spojovanych casti)...po dobu 6-ti let (u vozu Focus 12-ti let)... od data prevzeti vozu...v mojom pripade 2.1.2002
Takze pohoda. Okrem zadnych dveri kufru som nasiel koroziu este na spolujazdcovych dverach (asi 1x1cm pri spatnom zrkadle) a to je vsetko.
- milos83
- Junior

- Kontaktovat uživatele:
- focusfan
- Nováček

zdravim,
i mé zadní levé dveře korodují. Můžete mi poradit nějaký spolehlivý antikorozní přípravek, který alespoň částečně tu "mrchu" zastaví?
díky
i mé zadní levé dveře korodují. Můžete mi poradit nějaký spolehlivý antikorozní přípravek, který alespoň částečně tu "mrchu" zastaví?
díky
měl jsem: FF 2.0 DURATEC (SPORT) - KOMBI r.v. 2006
mám: FORD FOCUS 1.6 ecoboost (150k) - KOMBI r.v. 2014, titanum, burnished glow
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 4#p1015924
- Boban
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, já tedy za tím se svím fofem nepatřím, jelikož auto mám totálně bez koroze, ale na starém sem měl nějáký cajk od würtha a smíchal sem to z trafo olejem tak 5/2 atím sem to vytřel, co se týč etoho lemu sem to nejřív odrbal dráťákem a pak sem to ještě rozpertloval aby sem to vydrbal i od tama a pak pořádně prolil tím kedrem, z pohledových stran sem to pořádně odmastil, stříkl zinkem a pak barva a nakonec lak, no a pak sem to udělal celý ještě jednou tapec ven a znova zárohák a tím sajrajtem natřít a myslím, že to chviku vydrží.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie