Tak s tímhle italským pekáčem 6xtýdně se možná starám o něčí z Vašich žaludku.

Nejsem zelenýnovako píše:Obake píše:Jsem původem železniční strojvůdceale teď se plácám v pražském metru
k vidění téměř denně na trase C
Takže také elektřina, i když trochu silnější
..... já sice nejsem strojvůdce (i když mašinky ještě doma mám....), ale se sílou (tj. výkonem) elektřiny asi vedu - 2x 400kV, 2x 1000MW.... hádejte kde dělám..... (nápověda - JČ, 4 chl. věže) .... a prosím, zelení, nekamenovat......
ptáš-li se na víka, tak by to měla být pro tlakovou nádobu reaktoru (takový přerostlejší papiňák), ve kterém se (uvnitř) topí štěpením ("jakýmsi rozpadem") obohaceného uranu v palivových tyčí - tím se ohřívá voda primárního okruhu, která dále předává teplo (v parogenerátoru) vodě sekundární-vytváří se z ní pára, která pak točí turbínou, ta generátorem, no a dál už "leze elektrika".... To jen tak velmi stručně.......romosch píše:Do jaderky jsem dělal primární víka horní a dolní.novako píše:výborně, vyhráls, dostáváš 2 kila uranu zdarma.....romosch píše:Ze by Temelín?![]()
![]()
Pokud víš o co go prosím vysvětly k čemu to tam je.
No1 píše:Teda Ty jsi tajemny jak hrad v Karpatech. S mob. telefony? ....... .... treba zlodej specializovany na mobily).
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů