chcete opravdu kvalitní, VÝKONNOU svítilnu? Pozor nakažlivé!

Moderátor:Quickie
Odpovědět
Raada
Test driver
Test driver

Re: chcete opravdu kvalitní, VÝKONNOU svítilnu? Pozor nakažlivé!

Příspěvek od Raada » 06.09.2012 08:12

Ja si ted, kdyz jsem ztratil jednu Auroru objednal http://dx.com/p/ultrafire-c2-t60-xm-lt6 ... 650-100169. Na kole vozim jednu 900lm Auroru a k tomu dam jeste tohle svetylko. Stoji to kolem 600 a pomer cena/vykon je skvelej na to jak to sviti. Pri dvou techto svetlech na riditkach to uz hodne oslnuje auta na asfaltu a v terenu mi to umoznuje jezdit plnou rychlosti jako ve dne. Jakykoliv podobne svitici Fenix nebo jina renomovana znacka bude stat aspon dvojnasobek a stejne to nebude svitit jako tyhle svetla. Na 24h bike maraton jsem mel jeste fenix L2D na prilbe, ale v podstate jen pro osviceni tepaku, tachometru a kontrolu zarazenych prevodu :-).

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 06.09.2012 22:23

jojo, DX dovede dát dost muziky za méně peněz, ne že ne. Je tam samozřejmě nebezpečí, že za ty ceny se to zkouší dál a dál a najednou má člověk sbírku :mrgreen:
Brehowicz píše:mickieli dík za tip na bazva nabíječku dneska došla a už se na ní praží první várka a další čekají :wink: první plus je při ládování 1000mAh baterky zustavají sotva vlažné, na IPC-1 byly při stejném proudu hoodně teplé.
Super, tak ať slouží, je to opravdu strojovna. Na druhou stranu, některé nabíječky na AA/AAA dovedou být i podobně drahé, přitom neumí ani zlomek toho, co MAHA. Jen pálí do ubohých baterií někdy i pře 5A... zhovadilost. To ocení jen člověk, kterému je jedno, jakou budou mít baterie životnost a musí je mít nabité za 20 minut... ale proti gustu žádnej dišputát...
No a s tou teplotou - to je taky super. Já si vlastně už ani nepřipouštím, že bych nabíjel AA/AAA něčím jiným. Ona poslouchá, co řeknu, ne že já čekám, co ona udělá. Je prostě super. :palec_nahoru:

m.a.x.i.m.u.s - tak jak pokračuješ? Už něco bude v poštovní schránce? :)

C-Maxis - jo ten Fenix na 4AA s XM-L U2 je super, kdybych měl zbytečnej peníz, asi bych jí neodolal. Bude mít zřejmě i slušnej dosvit, díky hladkýmu reflektoru, ale to je jen velmi hrubej odhad, tam působí víc faktorů, ale předpoklad tam je. Každopádně super věcička :)
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 07.09.2012 08:05

Fenix LD41 na:
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... ype-Review
Myslim, ze na kolo to bude vyhovujici.

Obrázek
Ford Focus C-MAX, GHIA 1,6 TDCi 80kW DPF, 2007 pred FL Obrázek

Redmann
Junior
Junior

Příspěvek od Redmann » 07.09.2012 09:50

Takto mi snad nesvieti ani Focus... ;-)
Ford Focus 1.6 Duratec 16V DOHC 100PS 5-dv Champion X - strieborny srsen
Obrázek
Obrázek

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 07.09.2012 12:33

Pomalu zacinam chapat ty nadavky ridicu na cykloosvetleni.
Ale tady se demonstruje vzdalenost, na kole by bylo asi lepsi to trochu sklopit.

Pokud by se vyresilo chlazeni, tak si umim predstavit takovehle svetylko jako hlavni svetlomet.
Jen by se musel od zakladu zmenit design predku auta.

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 11.09.2012 13:50

mickielli15: Já zatím nic :( Přišly nenadálé výdaje a zmenšily se nějka příjmy, tak si s radostí musím počkat... Ale jakmile bude vše zase ok, tak zvolím to co jsi mi doporučil a napíšu sem jak jsme spokojen :wink:
Ex ST220 model 2004

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 29.09.2012 09:44

Tak konečně pořádně svítím - koupil jsem nabíjecí Olight S80 Baton. Neobjednával jsem přes internet, ale kupoval jsem osobně, protože jsem si až na místě chtěl vybrat mezi druhým kandidátem S35. Nevěděl jsem totiž, jestli ta S80 nebude na řídítka již příliš velká. Nakonec jsem ale zjistil že oproti S35 je větší pouze zanedbatelně, takže bylo jasno. Svítí to naprosto neskutečně :gott: Pokud mám srovnávat s dosavadním 2W světlem, tak jejich výkon je podobný pouze pokud 2W světlo zapnu do nejvyššího výkonu a současně S80 do nejnižšího, pak bych řekl, že svítí cca. stejně (S80 širším kuželem). Ve středním, nebo dokonce nejvyšším výkonovém stupni Olightu se to srovnávat jednoduše nedá, protože to je jako srovnávat Octávii s Veyronem :lol:
Přílohy
P9290216.JPG
bylo: Ford Focus II 1,6 16V, 5dv., r.v. 2009
je: BMW 323i coupe

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 29.09.2012 22:23

Bohužel compact není zrovna ideální "nářadí" pro focení v noci, ale alespoň takto pro představu, že to svítí fakt suprově :palec_nahoru:
Přílohy
P9290222.JPG

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 30.09.2012 13:52

Baton osmdesátku jsem nedoporučoval proto, protože pro každého je velikost na řidítkách jinak omezující a počet tužkovek taky. Pokud Ti toto nevadí, tak nezbývá, než pogratulovat. Výkonem je to ještě výš a už se to dá považovat za takové dělíčko, protože na tužkovky toho zas moc výkonnějšího není.
Takže gratulace :palec_nahoru:
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 30.09.2012 19:53

Olight S80 ale neni na tuzkovky, ne?

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 30.09.2012 20:05

Velikost je na řídítka akceptovatelná, i když přiznávám, že nic většího už bych si tam nedával. Oproti S35 je o malý kousek delší, ale má o něco tenčí tělo. Pro mě ale největší výhoda spočívá v dobíjení - nebude se mi doma povalovat zbytečně nabíječka, nemusím z toho pokaždé dolovat baterky a má to díky parametrům akumulátoru vyšší výkon. Líbí se mi způsob dobíjení stejný jako u mobilu. Pokud se někdy budu cítit omezen tím, že mám pouze jeden akumulátor, není problém přikoupit další, ale v tuto chvíli si nemyslím, že to bude nutné.

Zvažoval jsem také tuto čistokrevně cyklistickou svítilnu http://www.mshop.cz/koupit/izodiac1020/ ... c-zc-1020/ , ale jednak se mi moc nelíbilo, že by mezi tělem svítilny a akumulátorem musely vést kabely a největší nevýhodu spatřuji v jednostranném využití svítilny - zatímco S80 se dá používat velmi všestranně a univerzálně, u tohoto světla si jiné využití než pro cyklistiku neumím představit....

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 30.09.2012 20:08

C-Maxis: Není, má v bříšku tohle http://www.svitilny.eu/svitilny-olight/ ... d_373.html

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 30.09.2012 21:24

Ja reagoval na:
mickielli15 píše:Baton osmdesátku jsem nedoporučoval proto, protože pro každého je velikost na řidítkách jinak omezující a počet tužkovek taky. ...Výkonem je to ještě výš a už se to dá považovat za takové dělíčko, protože na tužkovky toho zas moc výkonnějšího není.

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 01.10.2012 12:46

to Fugas: takovy prachy za svetlo, ktery sviti podobne jako neco z DX, ale stoji to ctvrtinu :dih: . To ryze cyklisticky svetlo, co ma oddeleny akumulator je presne to samy z DX, ktery tam ale stoji kolem 40ti dolaru. Je to asi dobrej byznys - objednat z DX a pak to prodavat s poradnou prirazkou v CR.

U te S80 pisi, ze vydrz to ma v nejsilnejsim rezimu 2h. Z vlastni zkusenosti ti muzu jenom vrele doporucit mit s sebou na vyjizdce nahradni baterii a nejlepe jeste nahradni svetlo. Za prvy 2h je pomerne limitujici pro nocni biking (ale na podzim, na jare a v zime je tma treba jiz kolem 18h) a za druhy nikdy nevis, kdy se ti to svetlo poroucha, nebo treba poskodi padem. V terenu se toho muze stat spousta. Taky ty moderni svetla sviti porad naplno a pak najednou zhasnou a kdyz se ti to stane treba v lese pri sjezdu tak jses jasnej. Z toho duvodu vozim na riditkach 2 svetla (jedno 900lm a druhy 1200lm) a v kapse dresu mam nahradni baterky.

Takze casem si mozna koupis dalsi baterii a alespon nejaky zalozni svetlo. Jo a ohledne drzaku na riditka doporucuju tohle gumovy, pac se pak to svetlo neklepe a vidis v pohode http://dx.com/p/universal-bicycle-mount-8274?item=11

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 01.10.2012 14:32

Noční biking neprovozuju, mám to ježdění do práce (žádný složitý terén), kdy teď na podzim absolvuju vždy jednu cestu cestu za tmy, druhou za světla (podle typu služby). Jedna cesta trvá 45minut, z toho půlka po cyklostezce, kde budu svítit naplno, zbytek po silnici, kde budu svítit na střední výkon, abych neoslňoval řidiče (samozřejmostí je, že svítilna je sklopená dolů). I kdybych svítil na plný koule celou cestu, stačí to na dva pracovní dny. Není žádný problém to vždy po dvou dnech strčit do zásuvky, paměťový efekt to nemá a nabíjení mě nic nestojí. Vím, že při koupi v cizině bych pořídil něco levněji, ale já v žádném případě nebudu zadávat nikde na netu číslo svojí karty a PayPal nemám - nakupoval jsem tak párkrát přes bývalého kolegu, ale nechci ho s tím pořád otravovat. Takže s výběrem i účinností světla jsem spokojen a to je myslím hlavní :wink: Jinak jak na fotce můžeš vidět, mám na řídítkách ještě 4diodového (také nabíjecího) Blackburna, který se v nejvyšším stupni výkonu na dojetí domů dá také nouzově použít :wink:

P.S. Ten držák cos mi dal odkaz si chci koupit, ale v obchodě kde jsem nakupoval ho už měsíc nemají. Až bude skladem koupím ho, v tom co mám provizorně světlo sice drží dobře, ale na nerovnostech se klepe, což fakt není úplně příjemné...

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“