ja som minule len tak nahodou kukal umele figurky z noveho "clovece nezlob se" zo spodu a boli dute

ked som kukol na stare co mam asi 20 rokov (kupene este pred revoluciou) su uplne cele umele

proste tento svet je zalozeny na spotrebe smejdu

http://www.autoweb.cz/autonovinky-nova- ... jici/11624Neklamnou známkou začínajícího konce turbodmychadla je pískání. Dobře je slyšet hlavně zvenku. Pokud zvyšování otáček provázejí vysoké tóny, které mohou trochu připomínat vzdálenou policejní sirénu, ruce pryč!
Anebo žádejte slevu. „V této fázi lze turbo ještě opravit například repasí, náklady se pohybují okolo sedmi tisíc korun. Zadřené turbo ovšem musíte vyměnit, a to vás vyjde nejméně na 25 000 Kč – často i mnohem víc,“ upozorňuje Vaculík.
Takříkajíc neléčené turbo však může způsobit i totální zničení motoru. Když začne přes jeho ložiska téct olej, část se ho dostane do plnícího potrubí a začne se usazovat v mezichladiči. Konec přijde bez varování – po nashromáždění kritického množství maziva v mezichladiči jednou dojde k tomu, že při prudkém přidání plynu motor nasaje místo chladného vzduchu právě olej. Ten se po stlačení ve spalovacích komorách vznítí, otáčky vyletí prudce nahoru.
V takové situaci většina lidí nejspíše vypne spojku – a nestane se nic. Ti duchapřítomnější pak otočí klíčkem v zapalování... ale motor stále běží! Právě totiž spaluje olej z mezichladiče. Protože tento proces zkázy nejde zastavit, otáčky nekontrolovaně letí nahoru, motor se přetočí a je s ním ámen.
Nevím no, ale mě tento článek přijde DOOST zaujatý. Podle toho článku na dieslu odejde skoro všechno a hlavně vstřiky.
The_Gladiator píše:Nevím no, ale mě tento článek přijde DOOST zaujatý. Podle toho článku na dieslu odejde skoro všechno a hlavně vstřiky.
Takže když si koupím auto se 100tis. km, tak si mám za 30tisíc km připravit desítky tisíc na opravu vstřiků?? To je snad blbost ne?![]()
Má někdo z vás tady tak strašné trable s Common-Rail vstřikováním (TDCi) nebo jiné zkušenosti?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti