Zámky - Mondeo

Moderátor:phofy
Odpovědět
PaWel
Junior
Junior

Re: Zámky - Mondeo

Příspěvek od PaWel » 20.01.2011 14:44

Neví prosím někdo, jestli zámek předních dveří dává impuls zadním zámkům současně, nebo levé straně zvlášť a pravé zvlášť?

LZ zámek mi ani neťukne, nezamkne, neodemkne a to ani dálkou ani klíčkem v řidič. dveřích, musím ručně :bebng: Zatím nevím, jestli do něho jde proud nebo ne.
Nyní FORD MONDEO hatchback: 2.0 Duratec HE 107kW, 10/2010
Před FORD MONDEO sedan: 1.8 Duratec HE 92kW, 10/2003
Před MAZDA 323f BG GT: 1.8 DOHC 16V/96kW, 11/1991, červená, šíbr, křídlo, komplet v el. výbavě

Vlada
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada » 20.01.2011 19:27

Schéma...

Obrázek
FOCUS 1.6i 16V 74kW 1999 5-dv. GHIA RED PEPPER
Obrázek

Mondeo 2.0 TDCI 96KW kombi, 2004, Ghia, Tonic - nejporuchovější auto v rodině :/
Obrázek

PaWel
Junior
Junior

Příspěvek od PaWel » 20.01.2011 20:09

Díky Vlada.

Nejsem sice elektronik, ale chápu dobře, že GEM ovládám řekněme dálkou v ruce (asi je umístěný v zámku řidiče) a on dává impuls do ostatních zámků? Tzn., že všem současně? Tím pádem bych mohl vyloučit chybu zámku u řidiče?

Ono totiž často se dává vina za nefunkčnost některého ze zámků právě tomu řidičovu zámku. To mě trochu mate. Automech, mi právě říkal, že řidičův ovládá přinejmenším oba zadní současně, což potvrzuje mou dedukci dle schéma :mrgreen:

Nemám v tom guláš, říkám to dobře? Vina je tedy nejspíš buď v kabelech anebo v PZ zámku :bebng:
Nyní FORD MONDEO hatchback: 2.0 Duratec HE 107kW, 10/2010
Před FORD MONDEO sedan: 1.8 Duratec HE 92kW, 10/2003
Před MAZDA 323f BG GT: 1.8 DOHC 16V/96kW, 11/1991, červená, šíbr, křídlo, komplet v el. výbavě

Vlada
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada » 20.01.2011 20:23

Jo vidim to taky tak, že GEM pošle napětí všem dveřím současně. Takže chyba bude v kabelech nebo v motorku PZ dveří.
FOCUS 1.6i 16V 74kW 1999 5-dv. GHIA RED PEPPER
Obrázek

Mondeo 2.0 TDCI 96KW kombi, 2004, Ghia, Tonic - nejporuchovější auto v rodině :/
Obrázek

Spyke
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spyke » 23.01.2011 15:57

Mám podobný problém, kdy mi zámek řidičových dveří nereaguje na dálku, takže to musím v zimě řešit klíčem, což funguje spolehlivě. Prý je to způsobené nízkou teplotou a Fordy jsou v tomto na špici v nespolehlivosti s centrálním zamykáním. Mám vadný zámek řidičových dveří, kdy nový stojí kolem 3.600,- Kč, což je tedy petelice. Naštěstí se nic dalšího v centrálu neobjevuje, jako třeba samovolné otevírání pátých dveří i za jízdy, samovolné zamykání i při nastartovaném motoru, nemožnost otevření kufru atd...... Uvidím, až se oteplí, co se bude dít a čím mě auto překvapí.
Ford Mondeo 2.0i/107 kW rok 2002 Ghia

Mára
Junior
Junior

Příspěvek od Mára » 26.02.2011 20:04

Zdravím :wink:
Můžete mi prosím někdo poradit se zámken na pátých dveřích.
Když jsem kupoval auto tak nefungovalo otevření přes madlo
na dveřích.Říkal jsem si,že to bude microspínač,protože
pres knoflík od řidiče,nebo DO to šlo normálně.Ale dneska jsem
přijel dom a najednou nejdou páté dveře vůbec zavřít,respektive
nezacvakne zámek,takže zústanou pořád nedovřené.Rozebral
jsem teda to "madlo",našel microspínač a ten se úplně rozsypal
jak byl zoxidovanej.Neva,budu mít jinej a vyměním ho.Ale zajímalo
by mně,jestli to že zámek nezacvakne může být způsobeno právě tím
,že je ten spínač úplně rozpadlej,nebo jestli je v pytli i zámek( mechanicky).

EDIT: Tak už je vyřešeno,vyměněný mikrospínač a už to běha tak jak má.
Zámek byl jenom seklej,rozběhnul se sám.Děkuju za návod na demontáž toho spínače
v pátých dveří co jsem našel tady na foru :wink:
Ford Mondeo combi 2.0 TDCI 96kw rv.08/2003 po Fl,blue Deep Navy
Galerie "modráska"
Obrázek

mirek8

Příspěvek od mirek8 » 04.03.2011 10:36

Zdravím všechny dík za informace co tu střádáte.

Zakousl se mi zámek v LZ dveřích na Mondeu III kombík - nešel zamknout elektricky ani páčkou. Podle vašich návodů jsem rozebral, takže pár čerstvých zkušeností na oplátku - je to stejné jako na předních dveřích - musí jít ven i s klikou. Šroubky na klice nevyndávat, stačí povolit, při povolování toho co je pod zátkou je potřeba držet kliku úplně vytaženou jako při otevírání dveří, šroubek pak zastrčí tyčinku do dírky a mechanismus zůstane zablokovaný v otevřené poloze tak aby se to dalo složit - dá se to ale udělat i potom. Zámek byl plný skleněných střepů - památka na zloděje co rozbil okýnko, po rozhýbání a vyfoukání je v pohodě. Rozebral jsem jenom mechanismus s motorkem - 3 torxy ven, 2 packy nahoře a pak jsou ještě výstupky na tom krytu dole - je to snad vidět na fotce, je třeba je nadzvednout šroubovákem. Všechno co je uvnitř krom mikrospínače se dá bez násilí vyndat včetně motorku, jenom pozor na malé plíšky na koncích hřídelky. Při montáži kliky musí vnitřní plast zacvaknout výstupky do plechu, když se to tam jenom strčí, vnější část kliky odstává.
Přílohy
zamek 2.jpg
zamekmondeo.jpg

jednaminus
Nováček
Nováček

Příspěvek od jednaminus » 04.03.2011 11:39

Mára
Ten nový mikrospínač jsi sehnal kde? Nemáš náhodou jeho fotku ?
nimbus silver mondeo combi 2.0 107kw 01 celoroční 8,6/100km

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 05.05.2011 21:30

Jelikož je muj synek velice aktivní,jak vidí auto,tak mu visí na klice od spolujezdce a lomcuje s ní.Po stovkách jeho útoků se stává,že dveře neotevřu.Jen manuálně za kliku.Zevnitř pohoda,DO pohoda.Ostatní kliky ten zamek otevřou zhruba v polovině záběru.Tady až na konci.Je to nějaká mechanická chyba.Nevíte někdo co se tam děje,stalo se?
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 05.05.2011 22:53

Nojo tak to zámek bude třeba vyhodit ven a poštelovat,těžko bych to popisoval až to vyndáš tak pochopíš,návod na vyndání zámku tu asi někde je já sem to taky dělal u spolujezdce byly to tak dvě otáčky přišpanování táhla od kliky do zámku.Ale je to pakárna.

jinbe
Nováček
Nováček

Příspěvek od jinbe » 19.06.2011 20:11

Ahoj,
poraďte mi po čem pátrat:
do nynějška jsem byl zvyklí odemykat auto tak, že jsem klíčkem (mechanicky) odemkl dveře pouze u řidiče, pokud jsem chtěl odemknout celé auto, tak jsem odemkl od spolujezdce. Problém je, že to přestalo fungovat, takže odemknu jen jedny dveře a zbytek musím zevnitř pootvírat :x , což mi způsobuje potíže když chci do kufru,(pač ten se otvírá pouze klíčem), a to si připadám jako zloděj, protože to jde ztuha a dloho trvá než najdu správnou polohu pro otočení :cry: .
Zámek kufru asi vyndám a zkusím vyčistit a promazat - podle prostudování vlákna nepoužiji WD40, ale zkusím se podívat po silikonovém mazadle. Snad to bude fungovat, protože nechávat zase za hříšný peníz se mi měnit nechce (už jsem měnil 2x :wallbash: ).
Ale co s těmi dveřmi, mám se kouknout po pojistkách nebo se obávat, že odešel nějaký motorek? :nixw:
Ford Mondeo Combi 1998, 1.8 16V 85 Kw/115 koní
Obrázek

jinbe
Nováček
Nováček

Příspěvek od jinbe » 22.06.2011 15:11

Tak snad zase odemykám a zamykám. Projel jsem pojistky a ejhle-byla přepálená, tak jsem ji vyměnil (pojistková skříň pod volantem) a zas to jde, i když teda ne tak jako dřív - je to tišší a přijde mi i línější. A zámek u kufru jsem promazal sprejem Penetrating Lubricant a hned začal chodit aniž by kladl odpor :Dancer: .

P.S mně se taky samovolně zamyká, takže si dávám od jisté doby pozor, abych si nezapomínal klíče v zapalování když opouštím vozidlo :roll:
Ford Mondeo Combi 1998, 1.8 16V 85 Kw/115 koní
Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 22.06.2011 22:25

To samozamykání se mi dělo na focusu.Je to problém mikrospínače.Ovšem neznám nikoho,kterému by se to samo odemykalo.Tak aspoň tak...
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

payus
Nováček
Nováček

Přestaly jít otevírat páte dveře

Příspěvek od payus » 23.06.2011 20:15

Zdravím,

dnes jsem si přivezl "nové" Mondeo 2001 kombi a hned první problém :( Nejdou otevírat zadní dveře (jen když sundám SPZ a dostanu se k tomu nouzovému otevírání klíčkem), při stisknutí tlačítka vevnitř jen cvakne relátko a to je vše... Dálka neudělá vůbec nic. Zkusil jsem oddělat tapecírunk, ale vše tam vypadá ok, žádný konektor není odpadlý.. Zkusil jsem tedy měřákem změřit zda tam něco jde - jsou tam ale 4 kablíky a můj měřák spíš nefunguje než jo, něco ale na dvou kabelech bylo... Pokud by byl vadný motorek, lze ho nějak opravit? Jinak u předchozího majitele vše ok, přijedu domu a nefunguje, zákon schválnosti :(

Díky

DjFresh666
Junior
Junior

Re: Přestaly jít otevírat páte dveře

Příspěvek od DjFresh666 » 23.06.2011 22:54

Ahoj neviem ci ty to mas tiez ale ja mam nad spz este dieru na kluc,nikdy som ju vsak neskusal skus otvorit dvere manualne s klucom do dierky
za pokus nic nedas

Odpovědět

Zpět na „Karoserie - Mondeo“