Jak píšeš, ve výsledku si ty lidi prostě zvyknou, ale ty začátky a uvažování některých lidí jsou na palici.
Celé dětství jsem měl koleje a železniční most 50 m od baráku a člověk to absolutně odfiltruje. Vojenský prostor věřím, může být asi občas zajímavý

ale vzhledem k tomu, že mi právě ve vojenských prostorech pořád někdo střílí vedle hlavy i většíma kanonama, tak ti to spíš závidím
Sekačky, pily, rekonstrukce atd. jako ano, chceš si v klidu odpočinout, tak to prostě na nervy asi poleze, ale akceptuju to taky, kdy jindy to ty lidi mají dělat, než o volnu? A pokud dodržují 6 - 22 hod, tak stejně člověk nemá argument.
Co mě vysírá jsou ty noční aktivity, ideálně když se někdo rozhodne ve 2 ráno udělat ohňostroj, nebo když zrovna člověk uspává dítě a borci se rozhodnou, že vyzkouší jak jim řve nová trubka z komína místo výfuku
Jednou jsme měli svatební párty na okraji města, přijeli na nás asi 2x policajti - ne že by si stěžovali sousedi, ale byly tak krásné podmínky, že se ten rámus nesl asi další 1-2 km a lidi odtamtud na nás volali PČR