Extra nafta a aditiva - zkušenosti, testy
- Stanley_vy
- Člen klubu
Re: Extra nafta a aditiva - zkušenosti, testy
Po poklesu cen nafty jsem si řekl, že dopřeju místo OptimalDieselu+ od EuroOilu Galayxy pár nádrží "prémie". Začal jsem MaxxMotionem z OMV ve Vyškově. Vyjeta jedna nádrž včetně cca 300 km s karavanem, pocitově žádná změna. Pak jsem bral "českou" Vervu na Benzině u Humpolce. Opět beze změny. Včera natankován opět MaxxMotion na stejné OMV ve Vyškově a po ujetí cca 50 km (což byl i dojezd dle PP před tankováním), začalo být auto "gumové" na plyn kolem 2 tis. otáček. Po opakovaném nastartování stále stejné.
Myslíte, že by mohla být "nová" Verva o tolik lepší? Otazníkem je i výtoč MaxxMotionu ve Vyškově...
Myslíte, že by mohla být "nová" Verva o tolik lepší? Otazníkem je i výtoč MaxxMotionu ve Vyškově...
- TomFocus
- Test driver
Určitě je optimal + lepší než Maxx s bio, ale nepozná se to hned (karbon).
Verva z Čech je jiná než verva na většinu Moravy (dle posledního SM). Ta lepší Verva bude výborná sám ji zkusím.
Verva z Čech je jiná než verva na většinu Moravy (dle posledního SM). Ta lepší Verva bude výborná sám ji zkusím.
- Stanley_vy
- Člen klubu
MaxxMotion, pokud se nic nezměnilo, by právě měl mít taky HVO jako Verva. Spíš mám pochybnosti o výtočnosti na konkrétní ČP...
- TomFocus
- Test driver
Maxx nakládá s tím HVO jako Čepro s Vervou...dle trhů. Nedá se tomu 100% věřit, že je to všude.
Tohle pochytili od Shellu tyhla marketingové lži a manipulace.
Spíše si najít ,,svou, čerpacku a tam dle referencí, zkušeností a toho co tam vozí tankovat.
Já rok vyzkouším Vervu v Říčanech k vím co tam vozí a mají slušné ceny.
Tohle pochytili od Shellu tyhla marketingové lži a manipulace.
Spíše si najít ,,svou, čerpacku a tam dle referencí, zkušeností a toho co tam vozí tankovat.
Já rok vyzkouším Vervu v Říčanech k vím co tam vozí a mají slušné ceny.
- Stanley_vy
- Člen klubu
Někde jsem dřív zaznamenal, že Morava se zaváží z Rakouska, ale to se samozřejmě mohlo změnit. Budu doufat, že je to jen naftou a adaptuje se ŘJ. Další nádrž se vracím k OptimalDieselu+.
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
OMV Maxx se komplet vozi z A, MOL Evo + z SK a H , tyto nafty maji HVO jiz leta...
- smoula
- Test driver
Žádné léta. Většinou to byla klasická biosložka. HVO je posledních pár měsíců
- smoula
- Test driver
Navíc se Vám občas může stát, že nafta na benzínce je kompletně bez biosložky, pokud zrovna na výdeji není k dispozici
- TomFocus
- Test driver
Jj je to podle momentálního závozu jsou ty PHM. ČSN to plní a zbytek je reklama a tzv. na víc. Proto sem poslední roky tankoval z 99% na jedné čerpačce zaručenou ropu bez bio (dojezd 1100-1400km) a jsem zpokojen.
Ta Verva mě, ale zajímá tak okusim delší dobu ji.
Pokud motor nebude po nádrži proti.
Ta Verva mě, ale zajímá tak okusim delší dobu ji.
Pokud motor nebude po nádrži proti.
- smoula
- Test driver
HVO se přidává i z toho důvodu, že to není minerální nýbrž rostlinný olej, a tudíž se na něj nevztahuje spotřební daň. Na každém 1L nafty s 30% HVO Vám stát vrátí cca 3kč na vratce SPD
// Přesněji je to 3,285 Kč/l
// Přesněji je to 3,285 Kč/l
- TomFocus
- Test driver
Rostlinný a živočišný
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
2013smoula píše:Žádné léta. Většinou to byla klasická biosložka. HVO je posledních pár měsíců
https://m.autorevue.cz/obsah-bioslozky- ... 3/ch-49476
- smoula
- Test driver
Zajímavé...
- Stanley_vy
- Člen klubu
Po 200km stále auto nejede jak má. Popisují tady: viewtopic.php?f=263&t=50765&p=1184128#p1184128Stanley_vy píše: 23.07.2020 09:26 Po poklesu cen nafty jsem si řekl, že dopřeju místo OptimalDieselu+ od EuroOilu Galayxy pár nádrží "prémie". Začal jsem MaxxMotionem z OMV ve Vyškově. Vyjeta jedna nádrž včetně cca 300 km s karavanem, pocitově žádná změna. Pak jsem bral "českou" Vervu na Benzině u Humpolce. Opět beze změny. Včera natankován opět MaxxMotion na stejné OMV ve Vyškově a po ujetí cca 50 km (což byl i dojezd dle PP před tankováním), začalo být auto "gumové" na plyn kolem 2 tis. otáček. Po opakovaném nastartování stále stejné.
Mohlo by to být naftou?
-
- Pokročilý
v podstatě můžeme jen hádat(pokud byla nafta v pořádku)
ano i ne možná to má na triku aditivace apod. a projevila se ti nějaká rakovina..
např. u starého citroenu jsem bral benzín u EO a když začal blbnout (dusil se při vyšší rychlosti, netáhnul, chcípal na volnoběh apod.), tak jsem zkusil Shell a všechno se srovnalo, pak jsem zkusil znovu EO a zase to začalo blbnout >> to auto umírá už asi 4 roky, tak ho jen dojíždím bez oprav, ale nechce umřít >> ten křáp přežil škodovky i dvě mazdy, až mi je ho líto, ale fakt je to stará herka
ano i ne možná to má na triku aditivace apod. a projevila se ti nějaká rakovina..
např. u starého citroenu jsem bral benzín u EO a když začal blbnout (dusil se při vyšší rychlosti, netáhnul, chcípal na volnoběh apod.), tak jsem zkusil Shell a všechno se srovnalo, pak jsem zkusil znovu EO a zase to začalo blbnout >> to auto umírá už asi 4 roky, tak ho jen dojíždím bez oprav, ale nechce umřít >> ten křáp přežil škodovky i dvě mazdy, až mi je ho líto, ale fakt je to stará herka