Automaticka klimatizace

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
ihrdlick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Automaticka klimatizace

Příspěvek od ihrdlick » 18.12.2009 06:34

Tak to bych chtěl poznat týpka, co by se do toho pustil :mrgreen:
Obrázek
1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 18.12.2009 08:17

A ked uz, tak za kolko... :-D
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

fplisek
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fplisek » 18.12.2009 11:44

Lari už má po, já jdu do toho zanedlouho :wink:
Ford Focus 1.8 TDCi 85kW + Bluefin, K&N, IC z FoFoII, Silver, 17" Wolf, Eibach, RS nárazník, xenony, nivelace, ostřiky, ST vyhřívané sedačky, vyhřívané čelní sklo, 4x el. okna, digi klima, BC, el. šíbr, tempomat, alarm: Galerie
Obrázek

Supermari
Nováček
Nováček

Příspěvek od Supermari » 20.12.2009 17:25

Zdravím všechny příznivce Focusů,
chtěl bych se optat na jednu takovou "maličkost". Mám AC a teď v zimě když vyrazím někam dál se mi stává, že při klasicky zapnutém topení (tzn. ac vypnuto, pouze nastavená teplota cca 25 stupňů, ventilace třebas na druhý stupeň) mi po určité době přestane do interiéru foukat teplý vzduch, pouze jakýsi vlažný spíš studený. Občas po cca 10 minutách začne opět hřát, ale většinou musím topení vypnout a znovu zapnout, aby zase hřál. Nevíte někdo jestli je to tak nějak nastavený od výrobce (což mi příjde přinejmenším dost divný) nebo čím by to mohlo být? Díky za nápady.
Ford Focus Combi, 1,8 TDCI, rok 2004

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 20.12.2009 21:27

nemas zapnuty aj rezim auto? Predpokladom je automaticka klimatizacia.
Obrázek

Matej
Nováček
Nováček

Příspěvek od Matej » 07.03.2010 15:29

Mám taký problém ,a neviem kde vhodnejšie sa tento príspevok dá zaradiť .Na automatickej klíme sú dva digitálne prístroje a jeden z nich má na strane spolujazca display ktorý sa javil ako poškodený takou čmohou ako keď nesprávne dosadá vrchná časť krytu LCD. Zatlačením sa táto čmuha stratí zaleží z ktorej strany sa na to pozerám ale po čase sa znovu objaví. Nevenoval som tomu doteraz až takú pozornosť lebo pri servisnej prehliadke servisný technik prehlásil asi v tom zmysle že tie" nešťastné displaye u Fordov" Ale dnes som si všimol že pod tým krytom akoby bola vlhkosť.Je vidieť malinké kvapôčky ale či to je voda alebo olej ťažko posúdiť. Dá sa ten kryt inak plne funkčného displya nejako odmontovať a vysušiť. ???
Naposledy upravil(a) Matej dne 11.03.2010 20:53, celkem upraveno 1 x.
FORD-Focus C-MAX 1.8TDCi Ghia

Lari
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Lari » 07.03.2010 16:39

ihrdlick píše:Tak to bych chtěl poznat týpka, co by se do toho pustil :mrgreen:
Však je to monti system... :D
Byl-Ford Focus 1,8 TDDi r.v. 2000,16" ALU, xenony,,4el.okna,,BC, webasto, EIBACH,ST170 LOOK, DIGI klima, motor 1,8TDCi 85kW,tempomat,ABS,ASR
Obrázek Obrázek

Matej
Nováček
Nováček

Příspěvek od Matej » 11.03.2010 20:56

Matej píše:Mám taký problém ,a neviem kde vhodnejšie sa tento príspevok dá zaradiť .Na automatickej klíme sú dva digitálne prístroje a jeden z nich má na strane spolujazca display ktorý sa javil ako poškodený takou čmohou ako keď nesprávne dosadá vrchná časť krytu LCD. Zatlačením sa táto čmuha stratí zaleží z ktorej strany sa na to pozerám ale po čase sa znovu objaví. Nevenoval som tomu doteraz až takú pozornosť lebo pri servisnej prehliadke servisný technik prehlásil asi v tom zmysle že tie" nešťastné displaye u Fordov" Ale dnes som si všimol že pod tým krytom akoby bola vlhkosť.Je vidieť malinké kvapôčky ale či to je voda alebo olej ťažko posúdiť. Dá sa ten kryt inak plne funkčného displya nejako odmontovať a vysušiť. ???
Pokúšal som sa to ofukovať fénom ale výsledok žiadny. Škoda že som asi jediný ktorý má tento problém a nevie nikto lepšie poradiť.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 11.03.2010 22:06

nejsi jediny videl jsem to vicekrat je to jakoby tam byl olej mezi sklama a tim to dela tmavsi flek
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Matej
Nováček
Nováček

Příspěvek od Matej » 12.03.2010 06:30

foki píše:nejsi jediny videl jsem to vicekrat je to jakoby tam byl olej mezi sklama a tim to dela tmavsi flek
Tak vidím že nie som sám,je to presne ako píšeš.To musí mať nejakú príčinu a je zaujímavé že to vypadá ako nejaká tekutina . Skúšal som nejakým spôsobom ten kryt odmontovať tým že na jednej z pozícii nie je funkčné tlačítko ovládania ,ale mám obavu ako to dopadne keď vyvyniem silu ktorá ten plast odlúpne. To môže by nenávratný stav :( Z estetického hlľadiska ten flak nepôsobí dobre.

KUTY

Příspěvek od KUTY » 05.06.2010 16:17

je mozne prerobit manualnu klimu na automaticku ? narocnost, naklady...

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 24.06.2010 08:26

kuty - možné je všetko ale cena určite tak okolo 2000 € s prácou čiže nereálne ak tam máš mechanickú...

chlapci ale mám takový malý "problém" s automatickou klímou...

ked ju zapnem a stojím na mieste, tak na začiatku ide naplno a spotrebu ukazuje palubák cca 1,4 l na hodinu čo bolo aj minulé leto...

ale ked sa interiér dajme tomu po cca 5 minutách vychladil tak klíma znížila výkon a aj spotreba mi padala na 1,1 - 1, 2 litra na hodinu čo sa toto leto nedeje ale stále fičí na 1,4 litra aj po vychladení...

chladiť chladí, takže zmesi je tam asi dosť ale možno už menej predsa len za 2 roky čo to muselo "zmiznúť"

robí to niekomu alebo sa mi to s tým znížením spotreby na 1,1 - 1,2 litra po vychladení zdá (predsa len človek si po roku už tak dobre nepamätá...)
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 24.06.2010 09:58

No to znizenie spotreby na volnobeh po vychladeni sa deje aj mne. Cize ak sa to nezda mne a ani tebe, tak potom je to realita.

Ale som si vsimol, ze pozor. Vacsinou (nemozem potvrdit uplne exaktne), ak svieti na senzor klimy na palubke v strede pod celnym sklom slnko, tak klima ma pocit, ze v interieri treba mega chladit a nemusi ti klesnut vykon.
ak je to v tieni, urcite klesne vykon, spotreba, ak uz mas taku teplotu.

Alebo to skus tak, ze das chladit na 18°C, a po chvili, ked uz je tam zima (pocitovo :D), proste to prepni na 22°C a vtedy by sa mal vykon znizit, aj otacky ventilatora klesnu.
Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 24.06.2010 10:28

no ved mne sa otáčky ventilátora aj chladenie zníži po chvýli ked sa vychladí interiér ale spotrebu ukazuje stále 1,4 l čiže ako keby išla naplno...

takže to s tým poklesom som som si zapametal dobre... akurát že sa to u mna nedeje...a to som skúsil tak že som dal na 20 vychladiť a potom som dal teplotu na 26, či 27 a klíma prestala fúkať len pomaličky ale palubák stále 1,4 litra...

takže niekde bude zrada no super... ale v pondelok mám nástup v bánovciach v plnej polnej... tak snad to spravia... ja len že či tá spotreba skutočne klesá na tých 1,2 litra...
Obrázek
Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 25.06.2010 08:14

tak ja z toho "skapem" týždeň čo to testujem tak furt 1,4 l.100 km (či tam bolo 20 alebo 28 °C nastavených) pri státí a včera cca po 5 minutách chladenia to začalo 1,3 potom 1,2 a sem tam 1,1 prebliklo...

uff tak snád to bolo nejaké dočasné pominutie mysle... :D :cooler:

tak dúfam že o problém menej... a že sa to nejak nebude opakovať...
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“